Jump to content

Wachtbankje december 2012


Akara

Recommended Posts

Zo lieve dames, het is terug zover, de start van een nieuw wachtbankje.

Ik vond dat ik net van het novemberbankje afviel dus start ik het nieuwe decemberbankje maar op.

 

Op 19 november het ik de pu gehad en gisteren heb ik een top 8-cellige emmy teruggeplaatst gekregen.

Dit is onze 3de icsi poging.

 

Ik mag testen op 6 december.

 

Op naar een groen bankje!!

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 559
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

@Moedeloos: Ik had nog geen topic gevonden voor december, vandaar dat ik er eentje opgestart heb.

@Suzie: Ik had idd gezien dat er verschillende meiden op het novembertopic zaten maar doordat ik (pas) op 6 december mag testen vond ik het beter om een nieuw topic op te starten. Ik weet dat de meesten dan 30 november als testdatum plaatsen maar 6 dagen tevroeg vind ik een beetje teveel van het goede (ook al ben ik een vroegtester)

Link to comment
Share on other sites

Hoi Akara,

 

Ik heb het andere wachtbankje inmiddels gevonden maar die staat in het Cryo topic.

Heb gevraagd of die nog te verplaatsen is en anders gaan we gewoon op deze verder!

 

Ondertussen zal ik me even voorstellen.

Suzie, 31, en al weer met de 3e isci poging bezig. mijn man heeft in Januari een TESE operatie gehad en toen dachten wij dat we het ergste gehad hadden en de rest dan ook wel zou lukken. Helaas valt dit vies tegen.

ISCI 1 hadden we 4 eicellen en 1 embryo van 3 cellen,

ISCI 2 exact het zelfde verhaal.

Nu met poging 3 overgestapt van 150e gonalf naar 225 menopur. Afgelopen dinsdag de punctie en 9 eicellen gevonden! Een stuk meer dan de 5 van de vorige 2 pogingen.

Vanochtend mocht ik bellen met het AMC of de terugplaatsing door ging en dat was het geval. Dus vanmiddag naar het AMC op daar vervolgens weer een grote teleurstelling te krijgen. Van de 9 eicellen waren er maar 5 rijp en van die 5 was er weer maar 1 bevrucht... 5 cellig dit keer dus iets beter maar de teleurstelling overheerst.

 

Nu weer die killing wachtweken, 7 december bloedtest in het ziekenhuis maar die heb ik tot nu toe nooit gehaald, altijd eerder ongi geworden.

Link to comment
Share on other sites

Zo, ook meteen maar even een lijstje gemaakt, dan kunnen we het straks nog volgen!

Ik hoop op een hoop groene namen straks!

 

FM/echo's

Punctie

 

Terugplaatsing

23 november: Suzie

 

Testen!!

 

6 december: Akara (bloedtest ziekenhuis

7 december: Suzie (bloedtest ziekenhuis)

Link to comment
Share on other sites

Die ww zijn idd zeer zwaar. Ik heb het hier ook altijd het moeilijkste mee.

Afwachten, denken dat je iets voelt/niets voelt veranderen aan je lichaam. Echt balen soms.

Ik ken mensen die zwanger geworden zijn van een 5-cellig emmy dus niet wanhopen!!

 

Ik ben dus Akara, 29 jaar, bijna 30 (nog 2 maandjes) in 2009 was ik gestopt met de pil en na 3 keer mijn maandstonden te krijgen stopte dat ineens. Eerst dachten we: yes, we zijn zwanger! Maar negatieve testen later (zowel thuis als bij de ha) bleek dit niet het geval. Dan is het een ganse weg geworden om tot de conclusie te komen dat ik pcos heb.

Ook mijn man werd niet gespaard, bij hem was de kwaliteit zeer slecht.

Eerst dus een paar insymeminaties geprobeerd maar doordat ik te moeilijk te stimumuleren was vrijwel onmiddellijk overgeschakeld op icsi.

In mijn eerste poging hadden we 11 eicellen waarvan er 4 goed waren doorgedeeld. De verse tp als de cryo (waar we er 2 verloren) zijn negatief uitgedraaid.

 

Toen besloot ik het lichtjes over een andere boeg te gooien. Ipv enkel de 'normale' geneeskunde te volgen besloot ik ook naar een chiropractor te gaan om me te laten behandelen en om extra vitaminies bij te nemen.

Deze keer had ik 23!! rijpe eicellen waarvan er 17 konden bevrucht worden, 10 perfecte, 3 goede en 4 minder goede. 1 perfecte werd teruggeplaatst en dat is onze prachtige dochter Alexis geworden. De andere 9 perfecte en 3 goede konden allemaal ingevrozen worden.

Jammergenoeg kreeg ik na de 1ste echte tp van onze cryo's een mk.

De andere tp liepen ook negatief af. Dus hier zit ik dan, 3de icsi poging. Hopend dat het deze keer terug de goede keer zal zijn.

 

Sorry dat ik mss beetje langdraadig geweest ben.

Link to comment
Share on other sites

Zo, inmiddels ook mijn tp bijgeplaatst.

Goed idee trouwens, is meteen overzichterlijker

 

FM/echo's

Punctie

 

Terugplaatsing

22 november: Akara

23 november: Suzie

 

Testen!!

 

6 december: Akara (bloedtest ziekenhuis)

7 december: Suzie (bloedtest ziekenhuis)

Link to comment
Share on other sites

Ha Akara en Suzie, ik ben verhuisd van het december bankje van cryo topic naar hier. Na een mislukte 1e icsi poging in sep/okt (alleen een verse tp, geen cryo's ondanks 14 embryo's) zijn we nu gestart met onze 2e poging. Afgelopen dinsdag met stimulatie gestart, deze keer g.onal-f ipv m.enopur. Zondag eerste follikel meting.

Link to comment
Share on other sites

Heel veel succes zondag met de folikelmeting pinklady! Ook uniek dat dat de zondag gebeurd, bij ons zou dit een dagje opgeschoven worden...

 

Wat is de reden dat je naar gonal-f overgeschakeld bent ipv menopur?

 

Ik heb spoot namelijk ook menopur (2,5 amp)

Link to comment
Share on other sites

In het ziekenhuis waar ik loop worden inderdaad ook gewoon op zondag echo's gedaan. Alleen een punctie wordt niet gedaan op zondag bij icsi (bij ivf wel).

 

Bij de 1e poging spoot ik 2x1 ampul menopur per dag. Omdat ik wel veel eicellen had (20) en embryos (14) en op zich goede eicellen, adviseerden ze deze keer gonal (2x75 eh) te spuiten en te kijken of misschien nog betere eicellen oplevert

Link to comment
Share on other sites

Pinklady, neem je extra vitamines ook bij?

Ik zeg niet dat het wondermiddelen zijn maar ik neem extra Omega-3 in en ik denk echt dat dit helpt voor een betere kwaliteit.

 

vind het wel raar dat er geen cryo's waren (als je 13 potentiele cryo's hebt is het toch raar dat er geenenkel het proces overleefd? Of ligt dit aan mij?)

Link to comment
Share on other sites

Ik slik wel wat extra vitamines, zo'n prenatale capsule. Maar vergeet ze nog wel eens in te nemen. Verder niet. Drink ook granaatappelsap, maar dat is het wel. Oh ja en een positieve instelling natuurlijk.

 

Ik heb hier inderdaad wel vaker gelezen dat juist overgestapt wordt van gonal of puregon naar menopur om betere eicellen te verkrijgen. Maar goed, misschien reageer ik weer beter op gonal. Ik vraag me af of het nou echt zo'n verschil maakt allemaal, maar goed we zullen zien.

Link to comment
Share on other sites

@Pinklady: het maakt idd niet uit wat voor medicatie je gebruikt, zolang je er maar een goed resultaat van hebt.

Het is trouwens zo erg niet hoor om af en toe eens een vitamine te vergeten nemen. Ik vergeet ze soms ook wel eens. Het is een extra supplement, we krijgen normaal meer dan voldoende binnen via onze voeding.

 

Ik heb idd al een gans traject achter de rug maar het kan nogaltijd slechter natuurlijk... Ik hoop van ganser harte dat deze keer de goede keer wordt. Voor ons allemaal trouwens!!!

 

ps: goed dat je een positieve ingesteldheid hebt pinklady, ik heb dat voor anderen maar voor mezelf heb ik het er dikwijls moeilijk mee om positief te zijn.

Link to comment
Share on other sites

Hey girls! Ik schreef ook bij november mee. Ben ook blij met decemberbankje. Nog lekker een poging doen en vóór kerst de uitslag hebben leek me perfect.

Het wordt óf heel goed nieuws met kerst. Of lekker eten en drinken met kerst... Ik hoop natuurlijk het eerste!

 

Voorstellen... Ik ben 34 jaar, heb al 4 icsi's achter de rug en 1 iui (omdat we niet door konden gaan met een icsi want te weinig eicellen).

Met de 5e behandeling ben ik dus zwanger geworden, terwijl ik het helemaaaaal niet meer verwacht had. Wij stonden al lang al open voor pleegzorg, dus daar zouden we ons fulltime op gaan richten (naast werk enzo dan he). Maar ik was dus toch zwanger en ik heb zo'n ontzettend lief klein meissie! Ze is dan wel 2 maanden te vroeg geboren, keizersnee, maar alles doet het en ze ontwikkeld geweldig!

Ze is nu 1 en ik wil heel graag een brusje voor haar en voor ons!

 

Vorig jaar was wel heftig, wil ik toch even vertellen, want toen ik éindelijk zwanger was, bleek bij mijn vader kanker geconstateerd. Na 4,5 maanden zorg, ziekenhuizen en chemo's e.d., is hij overleden. Is dus heeeel snel gegaan. Ik belandde een week na de begrafenis in het zhs met een torenhoge bloeddruk. Ik was echt een zeekoe, serieus, want ik hield echt giga veel vocht vast, en was blijkbaar heel ziek maar ik liep er steeds mee door omdat ik voor mijn vader zorgde naast mijn werk en alles en geen tijd had om op te merken dat er iets niet goed was. Dus, nog een week later is mijn dochtertje gehaald met een keizersnede. Ze was maar 1900 gram en 41 cm, maar verder alles helemaal goed gelukkig! Ze is nu ook nog altijd klein. Ik ben weer opgeknapt en na een maand mocht ze mee naar huis uit het zhs Woerden. Het was heel heftig allemaal dus. Mijn vader heeft mijn dochtertje, zijn eerste kleinkind, dus net niet kunnen ontmoeten.

Maar ik ben verder goed hersteld en het gaat goed. Mis hem erg maar ik raak er al soort van meer aan gewend. Afgelopen maanden was 'alles' steeds precies een jaar geleden dus wel confronterend.k

Ik woon in Utrecht. Ben project manager en... ik ben dus weer begonnen aan icsi! Ik zet mezelf even op het lijstje.

 

Gister mijn eerste fm gehad en ik had 9 eicellen waarvan 7 echt serieus genomen kunnen worden, lijkt het nu. Ik haat altijd die afvalrace, maar goed. So be it.

Maandag weer fm.

 

Sorry voor het lange verhaal hoor, maar ik zit hier nog midden in, vandaar dat ik het even vertel.

Nou, in ieder geval, wij gaan het groenste bankje ever worden!! Dat je het even weet.

 

Pink Lady, jij hebt vandaag je 1e fm! ben benieuwd!!

 

FM/echo

25 november 1e fm: Pink lady

26 november 2e fm: Armanda

 

Punctie

3-5 dec: Pink lady

29-30 nov: Armanda

 

Terugplaatsing

22 november: Akara

23 november: Suzie

2-3 december: Armanda

Testen!!

6 december: Akara (bloedtest ziekenhuis)

7 december: Suzie (bloedtest ziekenhuis)

16 december: Armanda (thuistest)

Link to comment
Share on other sites

Oh ja, nog over de supplementen:

 

Ik slik 's ochtends

- zwangerschapsvitaminen (davitamon compleet, incl foliumzuur)

- omega 3 met visolie

- vitamine B12

- tarwekiemolie tabletjes

 

Ik begin vandaag met granaatappelsap, elke dag een glaasje. En ik las over kinderaspirine, elke avond voor het slapen gaan, na de punctie en daarna (voor doorbloeding en innesteling). Ga ik ook gewoon maar doen. Kan in ieder geval geen kwaad, dus ik doe het gewoon! Ik las ook over een dagelijkse baarmoederdoorbloedingswandeling (haha!) maar dit vind ik ook een goed plan en ga ik ook doen als het lukt :-)

 

Ik zeg niet dat je dit moet doen hoor! Ik ga het wel zelf zo aanpakken, voel me er wel goed bij.

Link to comment
Share on other sites

Welkom booboo en amanda.

 

Wat een heftig verhaal zeg, over je vader. Fijn dat het goed gaat met je dochter. Ik ben 8 jaar geleden mijn moeder verloren, die heeft mijn man nooit leren kennen en ik merk dat ik haar nu we met dit traject bezig zijn weer enorm mis. Zijn toch dingen die je graag met je moeder zou bespreken.

 

Wat betreft de vitamines, ik slik prenafem (een orthomoleculaire multivitamine rondom de zwangerschap) vitamine D, E, en visolie omega3. Ook ik ben maar weer begonnen met het granaatappelsap (bah) en kinderasperine. Baat het niet dan schaad het niet! Het I onze laatste poging dus alles voor een goed resultaat!

 

Pink lady Hoe was je fm?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
 • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use