Jump to content

Wachtbankje december 2012


Akara
 Share

Recommended Posts

Zo lieve dames, het is terug zover, de start van een nieuw wachtbankje.

Ik vond dat ik net van het novemberbankje afviel dus start ik het nieuwe decemberbankje maar op.

 

Op 19 november het ik de pu gehad en gisteren heb ik een top 8-cellige emmy teruggeplaatst gekregen.

Dit is onze 3de icsi poging.

 

Ik mag testen op 6 december.

 

Op naar een groen bankje!!

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 559
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

@Moedeloos: Ik had nog geen topic gevonden voor december, vandaar dat ik er eentje opgestart heb.

@Suzie: Ik had idd gezien dat er verschillende meiden op het novembertopic zaten maar doordat ik (pas) op 6 december mag testen vond ik het beter om een nieuw topic op te starten. Ik weet dat de meesten dan 30 november als testdatum plaatsen maar 6 dagen tevroeg vind ik een beetje teveel van het goede (ook al ben ik een vroegtester)

Link to comment
Share on other sites

Hoi Akara,

 

Ik heb het andere wachtbankje inmiddels gevonden maar die staat in het Cryo topic.

Heb gevraagd of die nog te verplaatsen is en anders gaan we gewoon op deze verder!

 

Ondertussen zal ik me even voorstellen.

Suzie, 31, en al weer met de 3e isci poging bezig. mijn man heeft in Januari een TESE operatie gehad en toen dachten wij dat we het ergste gehad hadden en de rest dan ook wel zou lukken. Helaas valt dit vies tegen.

ISCI 1 hadden we 4 eicellen en 1 embryo van 3 cellen,

ISCI 2 exact het zelfde verhaal.

Nu met poging 3 overgestapt van 150e gonalf naar 225 menopur. Afgelopen dinsdag de punctie en 9 eicellen gevonden! Een stuk meer dan de 5 van de vorige 2 pogingen.

Vanochtend mocht ik bellen met het AMC of de terugplaatsing door ging en dat was het geval. Dus vanmiddag naar het AMC op daar vervolgens weer een grote teleurstelling te krijgen. Van de 9 eicellen waren er maar 5 rijp en van die 5 was er weer maar 1 bevrucht... 5 cellig dit keer dus iets beter maar de teleurstelling overheerst.

 

Nu weer die killing wachtweken, 7 december bloedtest in het ziekenhuis maar die heb ik tot nu toe nooit gehaald, altijd eerder ongi geworden.

Link to comment
Share on other sites

Zo, ook meteen maar even een lijstje gemaakt, dan kunnen we het straks nog volgen!

Ik hoop op een hoop groene namen straks!

 

FM/echo's

Punctie

 

Terugplaatsing

23 november: Suzie

 

Testen!!

 

6 december: Akara (bloedtest ziekenhuis

7 december: Suzie (bloedtest ziekenhuis)

Link to comment
Share on other sites

Die ww zijn idd zeer zwaar. Ik heb het hier ook altijd het moeilijkste mee.

Afwachten, denken dat je iets voelt/niets voelt veranderen aan je lichaam. Echt balen soms.

Ik ken mensen die zwanger geworden zijn van een 5-cellig emmy dus niet wanhopen!!

 

Ik ben dus Akara, 29 jaar, bijna 30 (nog 2 maandjes) in 2009 was ik gestopt met de pil en na 3 keer mijn maandstonden te krijgen stopte dat ineens. Eerst dachten we: yes, we zijn zwanger! Maar negatieve testen later (zowel thuis als bij de ha) bleek dit niet het geval. Dan is het een ganse weg geworden om tot de conclusie te komen dat ik pcos heb.

Ook mijn man werd niet gespaard, bij hem was de kwaliteit zeer slecht.

Eerst dus een paar insymeminaties geprobeerd maar doordat ik te moeilijk te stimumuleren was vrijwel onmiddellijk overgeschakeld op icsi.

In mijn eerste poging hadden we 11 eicellen waarvan er 4 goed waren doorgedeeld. De verse tp als de cryo (waar we er 2 verloren) zijn negatief uitgedraaid.

 

Toen besloot ik het lichtjes over een andere boeg te gooien. Ipv enkel de 'normale' geneeskunde te volgen besloot ik ook naar een chiropractor te gaan om me te laten behandelen en om extra vitaminies bij te nemen.

Deze keer had ik 23!! rijpe eicellen waarvan er 17 konden bevrucht worden, 10 perfecte, 3 goede en 4 minder goede. 1 perfecte werd teruggeplaatst en dat is onze prachtige dochter Alexis geworden. De andere 9 perfecte en 3 goede konden allemaal ingevrozen worden.

Jammergenoeg kreeg ik na de 1ste echte tp van onze cryo's een mk.

De andere tp liepen ook negatief af. Dus hier zit ik dan, 3de icsi poging. Hopend dat het deze keer terug de goede keer zal zijn.

 

Sorry dat ik mss beetje langdraadig geweest ben.

Link to comment
Share on other sites

Zo, inmiddels ook mijn tp bijgeplaatst.

Goed idee trouwens, is meteen overzichterlijker

 

FM/echo's

Punctie

 

Terugplaatsing

22 november: Akara

23 november: Suzie

 

Testen!!

 

6 december: Akara (bloedtest ziekenhuis)

7 december: Suzie (bloedtest ziekenhuis)

Link to comment
Share on other sites

Ha Akara en Suzie, ik ben verhuisd van het december bankje van cryo topic naar hier. Na een mislukte 1e icsi poging in sep/okt (alleen een verse tp, geen cryo's ondanks 14 embryo's) zijn we nu gestart met onze 2e poging. Afgelopen dinsdag met stimulatie gestart, deze keer g.onal-f ipv m.enopur. Zondag eerste follikel meting.

Link to comment
Share on other sites

Heel veel succes zondag met de folikelmeting pinklady! Ook uniek dat dat de zondag gebeurd, bij ons zou dit een dagje opgeschoven worden...

 

Wat is de reden dat je naar gonal-f overgeschakeld bent ipv menopur?

 

Ik heb spoot namelijk ook menopur (2,5 amp)

Link to comment
Share on other sites

In het ziekenhuis waar ik loop worden inderdaad ook gewoon op zondag echo's gedaan. Alleen een punctie wordt niet gedaan op zondag bij icsi (bij ivf wel).

 

Bij de 1e poging spoot ik 2x1 ampul menopur per dag. Omdat ik wel veel eicellen had (20) en embryos (14) en op zich goede eicellen, adviseerden ze deze keer gonal (2x75 eh) te spuiten en te kijken of misschien nog betere eicellen oplevert

Link to comment
Share on other sites

Pinklady, neem je extra vitamines ook bij?

Ik zeg niet dat het wondermiddelen zijn maar ik neem extra Omega-3 in en ik denk echt dat dit helpt voor een betere kwaliteit.

 

vind het wel raar dat er geen cryo's waren (als je 13 potentiele cryo's hebt is het toch raar dat er geenenkel het proces overleefd? Of ligt dit aan mij?)

Link to comment
Share on other sites

Ik slik wel wat extra vitamines, zo'n prenatale capsule. Maar vergeet ze nog wel eens in te nemen. Verder niet. Drink ook granaatappelsap, maar dat is het wel. Oh ja en een positieve instelling natuurlijk.

 

Ik heb hier inderdaad wel vaker gelezen dat juist overgestapt wordt van gonal of puregon naar menopur om betere eicellen te verkrijgen. Maar goed, misschien reageer ik weer beter op gonal. Ik vraag me af of het nou echt zo'n verschil maakt allemaal, maar goed we zullen zien.

Link to comment
Share on other sites

@Pinklady: het maakt idd niet uit wat voor medicatie je gebruikt, zolang je er maar een goed resultaat van hebt.

Het is trouwens zo erg niet hoor om af en toe eens een vitamine te vergeten nemen. Ik vergeet ze soms ook wel eens. Het is een extra supplement, we krijgen normaal meer dan voldoende binnen via onze voeding.

 

Ik heb idd al een gans traject achter de rug maar het kan nogaltijd slechter natuurlijk... Ik hoop van ganser harte dat deze keer de goede keer wordt. Voor ons allemaal trouwens!!!

 

ps: goed dat je een positieve ingesteldheid hebt pinklady, ik heb dat voor anderen maar voor mezelf heb ik het er dikwijls moeilijk mee om positief te zijn.

Link to comment
Share on other sites

Hoi meiden

 

Ik kom ook gezellig met jullie mee kletsen. Wij hebben 1 ivf poging achter de rug, helaas mislukt. We hebben nog 1cryo hopelijk gaan ze deze terug plaatsen in december. Voor de rest iedereen hier heel veel suc6

Link to comment
Share on other sites

Hey girls! Ik schreef ook bij november mee. Ben ook blij met decemberbankje. Nog lekker een poging doen en vóór kerst de uitslag hebben leek me perfect.

Het wordt óf heel goed nieuws met kerst. Of lekker eten en drinken met kerst... Ik hoop natuurlijk het eerste!

 

Voorstellen... Ik ben 34 jaar, heb al 4 icsi's achter de rug en 1 iui (omdat we niet door konden gaan met een icsi want te weinig eicellen).

Met de 5e behandeling ben ik dus zwanger geworden, terwijl ik het helemaaaaal niet meer verwacht had. Wij stonden al lang al open voor pleegzorg, dus daar zouden we ons fulltime op gaan richten (naast werk enzo dan he). Maar ik was dus toch zwanger en ik heb zo'n ontzettend lief klein meissie! Ze is dan wel 2 maanden te vroeg geboren, keizersnee, maar alles doet het en ze ontwikkeld geweldig!

Ze is nu 1 en ik wil heel graag een brusje voor haar en voor ons!

 

Vorig jaar was wel heftig, wil ik toch even vertellen, want toen ik éindelijk zwanger was, bleek bij mijn vader kanker geconstateerd. Na 4,5 maanden zorg, ziekenhuizen en chemo's e.d., is hij overleden. Is dus heeeel snel gegaan. Ik belandde een week na de begrafenis in het zhs met een torenhoge bloeddruk. Ik was echt een zeekoe, serieus, want ik hield echt giga veel vocht vast, en was blijkbaar heel ziek maar ik liep er steeds mee door omdat ik voor mijn vader zorgde naast mijn werk en alles en geen tijd had om op te merken dat er iets niet goed was. Dus, nog een week later is mijn dochtertje gehaald met een keizersnede. Ze was maar 1900 gram en 41 cm, maar verder alles helemaal goed gelukkig! Ze is nu ook nog altijd klein. Ik ben weer opgeknapt en na een maand mocht ze mee naar huis uit het zhs Woerden. Het was heel heftig allemaal dus. Mijn vader heeft mijn dochtertje, zijn eerste kleinkind, dus net niet kunnen ontmoeten.

Maar ik ben verder goed hersteld en het gaat goed. Mis hem erg maar ik raak er al soort van meer aan gewend. Afgelopen maanden was 'alles' steeds precies een jaar geleden dus wel confronterend.k

Ik woon in Utrecht. Ben project manager en... ik ben dus weer begonnen aan icsi! Ik zet mezelf even op het lijstje.

 

Gister mijn eerste fm gehad en ik had 9 eicellen waarvan 7 echt serieus genomen kunnen worden, lijkt het nu. Ik haat altijd die afvalrace, maar goed. So be it.

Maandag weer fm.

 

Sorry voor het lange verhaal hoor, maar ik zit hier nog midden in, vandaar dat ik het even vertel.

Nou, in ieder geval, wij gaan het groenste bankje ever worden!! Dat je het even weet.

 

Pink Lady, jij hebt vandaag je 1e fm! ben benieuwd!!

 

FM/echo

25 november 1e fm: Pink lady

26 november 2e fm: Armanda

 

Punctie

3-5 dec: Pink lady

29-30 nov: Armanda

 

Terugplaatsing

22 november: Akara

23 november: Suzie

2-3 december: Armanda

Testen!!

6 december: Akara (bloedtest ziekenhuis)

7 december: Suzie (bloedtest ziekenhuis)

16 december: Armanda (thuistest)

Link to comment
Share on other sites

Oh ja, nog over de supplementen:

 

Ik slik 's ochtends

- zwangerschapsvitaminen (davitamon compleet, incl foliumzuur)

- omega 3 met visolie

- vitamine B12

- tarwekiemolie tabletjes

 

Ik begin vandaag met granaatappelsap, elke dag een glaasje. En ik las over kinderaspirine, elke avond voor het slapen gaan, na de punctie en daarna (voor doorbloeding en innesteling). Ga ik ook gewoon maar doen. Kan in ieder geval geen kwaad, dus ik doe het gewoon! Ik las ook over een dagelijkse baarmoederdoorbloedingswandeling (haha!) maar dit vind ik ook een goed plan en ga ik ook doen als het lukt :-)

 

Ik zeg niet dat je dit moet doen hoor! Ik ga het wel zelf zo aanpakken, voel me er wel goed bij.

Link to comment
Share on other sites

Welkom booboo en amanda.

 

Wat een heftig verhaal zeg, over je vader. Fijn dat het goed gaat met je dochter. Ik ben 8 jaar geleden mijn moeder verloren, die heeft mijn man nooit leren kennen en ik merk dat ik haar nu we met dit traject bezig zijn weer enorm mis. Zijn toch dingen die je graag met je moeder zou bespreken.

 

Wat betreft de vitamines, ik slik prenafem (een orthomoleculaire multivitamine rondom de zwangerschap) vitamine D, E, en visolie omega3. Ook ik ben maar weer begonnen met het granaatappelsap (bah) en kinderasperine. Baat het niet dan schaad het niet! Het I onze laatste poging dus alles voor een goed resultaat!

 

Pink lady Hoe was je fm?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
 • Posts

  • Het blijft spannend....ik heb dus afgelopen vrijdag een bloed test gedaan en er is HCG... Maar het is maar 16. Dat is de ondergrens van wat ze willen zien. Dus komende woensdag weer bloed geven.... PFFFFF extra heftige verlengde wachtweken op deze manier!
  • Lieve dames! Ik ben een hele tijd afwezig geweest. Ik heb echt een pauze genomen was alles, zelfs toen mijn man en ik in februari hebben besloten nog 1 laatste poging in Brussel te willen ondernemen heb ik besloten er tot ik weer aan de hormonen ging er echt niet mee bezig te zijn. En dus ook hier niet te komen. Dat is best aardig gelukt moet ik zeggen, niet alleen het hier niet komen maar ook echt even los koppelen. Maar daardoor heb ik van alles gemist!! @Kitje zo fijn dat jij en je meisje elkaar steeds beter leren kennen, ze is inmiddels al 8 maanden ongeveer? Ik hoop dat je heerlijk van je meisje geniet 😍 en de combinatie met werken ook een beetje gaat. Ik kan mij voorstellen dat je er niet naar uit keek. Maar hopelijk heb je inmiddels wel een fijne balans. is die stomme collega er nog? Die je zo slecht trok aan het einde? 😉 of hadden de hormonen en vermoeidheid ook wat invloed? @Chrissy Van harte gefeliciteerd met de geboorte van je dochter! Het blijft fantastisch dat jij "gewoon" via IUI dit wondertje hebt gekregen. Ik hoop dat het goed gaat met jullie @Heleen79 Wat ontzettend verdrietig!! Ik begrijp wat voor ontzettende rollercoaster het is geweest. Van ongelofelijk blij en opgelucht dat je zwanger kan worden tot ongelofelijk verdrietig dat het mis is gegaan. Helaas heb ik, en vele op dit forum vergelijkbare ervaring. Lukt het om ook kracht te putten uit het feit dat je zwanger kan raken? Of is dat nog te vroeg of misschien werkt dat voor jou niet zo? Ik hoop dat je inmiddels eventueel weer verder kan.  @Mini123 welkom, haha het recht om dat te zeggen heb ik bijna niet. Aangezien ik er nogal even tussenuit ben geweest. Maar.... misschien ben ik wel een relevante op dit moment voor je. Want ik ben in juli met mijn 4de ICSI traject gestart. Na 3 keer in NL, nu in België Brussel, Jette). Ik ben benieuwd waar je staat in je eerste ICSI traject en de resultaten tot nu toe zijn! Als je het leuk vindt hierover dingen te delen, of vragen te stellen. Dan lijkt mij dat gezellig. @Bailey2021 wat heerlijk dat je zwanger van twee meisjes bent! Inmiddels ben je denk ik al bevallen? Hopelijk is alles helemaal goed verlopen, is toch extra spannend met een Tweeling zwangerschap. Het lijkt mij heel bijzonder een tweeling, en op onze leeftijd extra top (als het medisch allemaal goed gaat) omdat het dan misschien lukt om 2 kinderen te krijgen waar onze leeftijd kan zorgen dat het na elkaar lastiger is. Ik hoop dat de meisjes lekker tot week 38 zijn blijven zitten en gezond en wel nu in je armen liggen. Korte status update van mijn kant. Misschien weten jullie nog dat ik in NL mijn 3 ICSI pogingen heb benut in 2020 en 2021. Ik heb twee keer een miskraam gehad (1 keer na een verse Terugplaatsing van ICSI 2), en 1 keer een Missed Abortion bij een natuurlijke zwangerschap 3 jaar geleden.  Mijn laatste ICSI poging in NL in december 2021 eindigde met een enorme domper, aangezien na een mislukte terugplaatsing van de twee verse embryo's de enige cryo die ik in december wilde laten terugplaatsen is niet goed ontdooid. Mijn man en ik hebben echt even de ruimte genomen om te overwegen wat we gingen doen. We hebben ook echt nagedacht om te stoppen na 5 jaar proberen en bijna 3,5 jaar medische molen en alle teleurstellingen. Maar we hebben ook gesproken om nog 1 laatste keer een poging te wagen. En omdat het totale traject zo stom eindigde met dat niet goed ontdooien en omdat we in de toekomst geen spijt willen hebben dat we het niet een keertje in het buitenland hebben geprobeerd. We hebben ook heel serieus gesproken over eventueel werken met donor materiaal (eitje of volledige embryo) maar daar heel bewust niet voor gekozen. Ik twijfel er niet aan of we net zo veel van een kindje hadden gehouden als dat wel succesvol zou zijn maar voor ons allebei bleek dat niet de route te zijn. We wilden het nog 1 keer met ons eigen materiaal proberen. En na een beetje onderzoek gekozen voor België, Jette in Brussel.  Ik kan niet zeggen dat ik het een war bad vind in België, dat had ik wel eens op een forum gelezen maar ik vond het vooral groot en onpersoonlijk. Eigenlijk veel meer dan het Nederlandse Ziekenhuis. En wat een ellende met file. ALTIJD file bij Antwerpen, vaak bij Breda en 1 keer al bijna twee uur vast gestaan tot we in Utrecht waren vanuit Amsterdam😒. We zijn bijna elke keer de nacht ervoor al in Brussel gaan slapen om geen file stress te hebben en we meestal ook al vroeg de afspraak hadden. Dus we hebben nu een 4de ICSI ondernomen en ik mag vrijdag een bloed test doen. Vreselijk spannend dus weer!!  IK heb allerlei extra onderzoeken ondergaan, en eigenlijk blijft de conclusie dat alles er goed uit ziet, mijn bloedwaarden, vorm baarmoeder, hoge AMH voor mijn leeftijd, sperma. Dus geen nieuwe inzichten. En eigenlijk bijna hetzelfde gedaan als in NL. Alleen een kort protocol waar ik in NL altijd eerst met de pil ben gestart en daarna relatief lang prikken en hormonen gebruiken. Hier begon ik gewoon met Gonal F (300, dat is ook een verschil) op dag 2 van mijn cyclus en had ik op dag 11 al een punctie. Er zijn 13 eicellen geoogst, 7 rijp, 5 bevrucht en op dag 3 nog 4 in de race. Eigenlijk was het plan tot dag 5 door te ontwikkelen maar het lab heeft er voor gekozen toch op dag 3 de verse TP te doen. Het was een A kwaliteit, 8 cellig en geen fragmentatie. De overige 3 lieten ze wel tot dag 5 door ontwikkelen. Ik moet nog te horen krijgen of en hoeveel dat gered hebben (ik verwacht 1 of 0). Ik heb wel veel meer pijn gehad dan in NL, omdat ik tegen over stimulatie aanzat. Maar gelukkig met rust, veel drinken en paracetamol was het beheersbaar..... Dit gaat onze laatste poging zijn. Ik merk dat ik dat ongelofelijk spannend vind. Aan de ene kant wil ik graag weten wat de status is, om het eventueel ook een plek te gaan geven. Aan de andere kant vind ik het zo eng dat ik dan met lege handen sta en ook de hoop een einde heeft. Dus lieve dames... weer spannend!! Liefs    
  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use