Jump to content

Tool's Blog

  • entries
    36
  • comments
    79
  • views
    2,663

Het einde nadert en God is beslist een vrouw...


Tool

595 views

Geen oog dichtgedaan natuurlijk vannacht van de spanning...

 

Ben maar om half 8 op gestaan...heb me een shake gemaakt en heb de pc aangezet...

 

Toen ik al die lieve reacties las, barstte ik weer in tranen uit...en weer de vraag...waarom???

 

Heb mijn liefje om iets voor half 9 uit bed gehaald, want ik wilde niet alleen het telefoontje ontvangen...iets na half 9 was het dan zover...tring tring...

 

"Mevrouw Knebel? Helaas, toch geen goed nieuws...er is helemaal geen bevruchting opgetreden..."

 

klaboem...daar lig ik dan onderuit...en nu???

 

"We weten ook niet hoe het kan. Alles zag er goed uit. Wat wilt u nu doen, wilt u dat we u met rust laten of wilt u een afspraak inplannen? Heeft u al verder gedacht wat u wilt gaan doen? Want de 3 vergoede IVf's zijn helaas afgerond of opgemaakt. Mocht u nog een keer willen proberen, dan zal dit eerst in het team moeten worden besproken, maar we willen u ook graag bij een ander ziekenhuis helpen, door uw dossier te geven."

 

We willen graag een afspraak met de ivf-arts en tussen de tranen door zeg ik met een dikke stem dat we al nagedacht hadden over een 4e IVF, maar we weten nog niet of het dan in Maastricht zal zijn, of België of Düsseldorf..."Dat is geen probleem. Wij zullen u hiermee op alle mogelijke fronten ondersteunen. We zullen een afspraak inplannen...Maandag 7-2 om 10 uur, is dat mogelijk?" Ja dat is mogelijk.."Dan laten we u nu verder met rust en heel veel sterkte toegewenst!!".

 

En zo zit je dan daar...de tranen druppelen met stromen uit je ogen, we snappen allebei niet hoe dit kan...

 

We hebben er toch alles aan gedaan om zo goed mogelijke condities te creëren voor deze IVF? Waar is het dan fout gegaan??? Ik persoonlijk denk dat het toch aan de kwaliteit van mijn eicellen heeft gelegen...iets anders kan ik niet bedenken...

 

God is beslist een vrouw, want alleen een vrouw misgunt een andere vrouw het licht niet in de ogen...Mannen doen daar niet zo moeilijk over...ik vraag me dus alleen af, wat ik God misdaan heb dat ik dit allemaal moet meemaken??? Ben ik niet al genoeg gestraft?? Ik wil ook niemand voor het hoofd stoten met zijn/haar geloof...ben katholiek opgevoed, maar mijn geloof is nu eventjes heel ver te zoeken...

 

Misschien ben ik nu wel aan het overdrijven, maar het voelt voor mij wel zo op dit moment en niemand die mij daarvan kan afbrengen...

 

Geen idee hoe we nu verder moeten...we moeten maar weer dag voor dag gaan leven...

6 Comments


Recommended Comments

Hallo Nico,

 

Ik was je al een tijdje aan het volgen via het forum. Ikzelf zit ook in het AZM en heb ook de 3e IVF. Het was heel fijn om jouw blogs te lezen, want vaak voelde ik me precies hetzelfde en kon je dit heel goed omschrijven. Zo een 3e IVF is niet niks. Heel veel sterkte met het verwerken van dit nieuws. Ze zeggen dat je het verdriet de ruimte moet geven en ook moet toelaten. Pas als je hetzelf meemaakt, dan kan je dit pas begrijpen hoe groot het verdriet is van een kinderwens. Het is echt een verborgen verdriet, waarmee weinig rekening wordt gehouden door anderen. Het heeft tijd noidg. Ik wens jullie veel wijsheid toe bij jullie beslissing of jullie wel of niet doorgaan.

Link to comment

Lieve nico en man, jullie kennen mij niet maar ik volg dit forum dagelijks ook ik zit in deze malle molen die maar niet wil stoppen.

Mijn eerste poging liep op niks uit mijn tweede poging van uit 1 eierstok 16 eitjes 11 bevructingen 5 cryo's.

Nu las ik dat jij ook verklevingen hebt gehad in het verleden dus ik weet niet ofdit door endomertiose komt?

Wat ik wel weet is dat actieve endometriose niet goed is voor je eicelen maar ook zeker niet goed is voor een bevruchting.

Bij mijn eerste poging hebben ze niks ondernomen bij poging twee ben ik eerst schoongemaakt.

 

Mocht dit allemaal niet van toepassing zijn voor jullie zou je ook nog eens icsi kunnen overwegen vaak doen ze dit na dat je geen bevruchting hebt gehad , maar dit moet je wel zelf aankaarten.

 

Hoedan ook ik wil je heel veel sterkte wensen en ik hoop dat jullie je snel iets beter zullen voelen.

Het leven is namelijk veelste mooi om het te laten verpesten door onze kinderwens!

 

Dikke knuffel Roos

Link to comment

Lieve Nico,

 

Ik heb zo met je te doen en het is zo vreselijk oneerlijk.

Toen ik m'n 5e poging inging heb ik ook echt ALLES gedaan om het te laten slagen, echt alles! En wat leverde het me die poging op.

Helemaal niks. Misschien één en misschien twee follikels en dus de poging gestaakt.

Ik snapte er helemaal niks van, maar ben er wel van overtuigd dat hoe meer je er aan doet hoe minder de poging slaagt.

Wees dus de volgende keer maar niet meer zo ontzettend streng voor jezelf, want dan komt de klap nog harder aan als het mislukt zonder dat het een kans heeft gehad.

Meisje huil nu maar flink uit en je krijgt van mij een ontzettende dikke knuffel. Je heb zo ontzettend je best gedaan, flink wat kilo's afgevallen en je bent ontzettend meelevend en lief voor iedereen.

Dit alles maakt dat je beter verdient...ik gun het je van harte!!!

 

Liefs, van mij...

Link to comment

Hallo Nico,

 

Je verhaal raakt me en daarom wil ik graag reageren hoewel ik je verder niet ken.

Ik vind het heel erg voor je/jullie dat het ook deze keer weer niet mocht lukken.

 

Natuurlijk begrijp je er nu helemaal niets van er vraag je je af waaraan je dit verdiend hebt. Na twee mislukte pogingen worstel ik ook met deze vraag. Ik heb er helaas nog geen antwoord op gevonden en ik denk dat er ook geen antwoord is want NIEMAND verdiend zoiets.

 

Ik wil je heel veel wijsheid, kracht en sterkte toewensen. Neem je tijd want jij bent belangrijk!

Link to comment

Hoi Nico,

 

Ik volg al een tijdje jouw blog, en ik vond het zwaar !@#$% toen ik jouw berichtje las. Ik weet ook niet precies wat ik moet schrijven. Toch wil ik je laten weten dat ik dit heel erg voor je vind. In mijn ogen heb je je best gedaan, en ik baal ervan dat de omstandigheden niet gunstig voor jullie waren. Neem de tijd om jouw verdriet en teleurstelling te verwerken, en ik wens je veel wijsheid en sterkte toe.

 

Karin

Link to comment

Lieve nico.

Met pijn in mijn hart en tranen in mijn ogen lees ik je blog van gisteren. Wat een verdriet en wat een pijn meis. Het is immens wat ik zo lees tussen de regels door.

Wat een zware en moeilijke tijd hebben jullie. En niemand kan het van jullie overnemen, je moet er zelf doorheen. Het enige wat nu telt is jij en je partner. Voelen dat je een leven hebt samen en dat dit leven het waard is om geleefd te worden, met of zonder kinderen. Ik hoop zo dat je rust gaat vinden en dat, hoe het leven ook zal gaan, het leven toch heel veel mooie kanten heeft. Hoe diep je kinderwens ook zit...er is nog heel veel meer meis. En dat bedoel ik nu echt niet om je te kwetsen maar ik hoop gewoon zo dat er een moment komt dat je dat mag gaan zien.

Ik begrijp je boosheid en woede naar God toe, je waarom vragen. Schreeuw het maar uit! Maar toch...ik hoop dat je juist samen met Hem door deze tijd kunt gaan i.p.v. strijdend met Hem.

 

Ik heb hem al eens eerder geplaatst...

lieve nico...sterkte en ik bid voor je.

liefs esther

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use