Jump to content
  • entries
    17
  • comments
    73
  • views
    1,831

25-12-2011 - En toen werd 2011 al weer 2012...


KrisKras

1,417 views

[TABLE]

[TR]

[TD]13-12-2010 - Weer een oud en nieuw zonder zicht op een nieuw leven..[/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[/TABLE]

 

 

Wat zie ik daar tegenop. Elk jaar meer.. 2009 zou ons jaar worden...dat beloofden we elkaar met oud en nieuw toen we na bijna een jaar 'oefenen' nog geen kindje hadden gekregen. We waren in dec. 2008 al naar de dokter geweest maar hadden besloten in 2009 nog eens te gaan en verder te laten onderzoeken. 2009... het jaar dat ons een klein hummeltje zou gaan brengen. Maar helaas, niets was minder waar. Voordat we het wisten was het al weer oud en nieuw 2009 - 2010.

Misschien zou 2010 ons jaar worden, met tranen in onze ogen zagen we een lichtpuntje ontstaan omdat we in 2010 de TESE zouden ondergaan. Dit zou toch wel de oplossing zijn? 2010 wordt het jaar dat wij een babykamertje mogen inrichten.. Maar helaas, niets was minder waar. Voordat we het in de gaten hebben is het al weer oud en nieuw 2010 - 2011. Geen cyclus meer in dit jaar waardoor alle kansen op een klein hummeltje voor ons in 2010 al weer zijn verkeken.. En dit oud en nieuw staan we met nog dikkere tranen en wensen we elkaar toe dat 2011 ons jaar wordt waarin we misschien wel via IVF-D/ICSI-D een kindje mogen verwelkomen..

2010 was een zwaar jaar.. een jaar waarin we meteen op 12 januari al bruut afgesneden werden van het idee dat we samen een kindje konden krijgen. Het was een zware, moeilijke tijd. De beslissing om verder te gaan met donorzaad. Pas na de tweede IUI kon ik het een beetje loslaten. Nu speelt het eigenlijk geen echte rol meer. Mijn vriend is de papa, en ik zie het niet meer als donorzaad. Elke maand de teleurstelling, een jaar lang alleen maar teleurstelling.. dat is me erg zwaar gevallen. En dan heb ik het nog niet over de twee jaren daarvoor van teleurstellingen gehad. Nee, het laatste jaar is me eigenlijk het zwaarste gevallen. Ik zie best op tegen 2011.. IVF/ICSI. De kansen zijn aanzienlijk groter op een kindje... maar het proces, de teleurstellingen, en wetende dat dit onze laatste stap zal zijn maakt het zwaar.

Ik wens iedereen een fijn oud en nieuw toe.. ik ervaar het al een aantal jaren niet zo prettig. Voor mij is het stilstaan bij telkens een jaar met veel verdriet en uitkijkend op een jaar met veel verdriet en teleurstelling. Waar vind ik de kracht weer om erin te geloven...

 

 

 

Pijnlijker kan haast niet...op eerste kerstdag ongesteld worden..weer een poging mislukt en nog wel een IUI met 5 follikels!

Vorig jaar om deze tijd schreef ik de bovenstaande blog.. en nu, wordt het al weer 2012. Nog steeds staan wij met lege handen. 2011 was een zwaar jaar als ik het heb over het vervullen van onze kinderwens. Een mislukte IVF/ICSI-D, een cryo die de ontdooiing niet heeft overleefd. Een tweede ICSI-D zonder resultaat en een derde ICSI is er nog niet eens van gekomen omdat ik een low responder ben. Toch heeft onze laatste ronde in 2011 ons verrast met 5 follikels! Een ICSI is dus nog mogelijk...al heb ik er niet zo veel vertrouwen meer in. De laatste keer IUI met 5 follikels zonder enig resultaat...Ik weet zo langzamerhand niet meer waar ik de hoop vandaan moet halen.

Toch was 2011 voor ons ook een bijzonder jaar. 11-11-11 om 11 uur was ons grote moment en zijn wij getrouwd! Het voelt heerlijk om getrouwd te zijn met deze man. Dat maakt me gelukkig voor een deel. Maar helaas vult zelfs dit bijzondere huwelijk het gemis van een kindje niet op.

2011, ik zei dat het een jaar van afsluiting zou worden.. maar nu 2012 er aan komt voelt het alsof het zo snel is gegaan.. en afscheid nemen kan ik nog niet.. vooral nu ik weet dat er toch nog 5 follikels kunnen groeien en er dus misschien toch nog een laastste ICSI kans in zit,. We gaan dus nog even door....

Net zoals oud en nieuw 2008, oud en nieuw 2009, 2010 zie ik nu weer op tegen oud en nieuw 2011.. 4 lange jaren achter ons en wie kan mij vertellen hoeveel jaar ik nog moet wachten?

4 Comments


Recommended Comments

lieve Kriskras,

 

met tranen heb ik je blog gelezen! Heel herkenbaar, het opzien tegen oud en nieuw, wie kan ons vertellen wat het nieuwe jaar ons brengt? Zal dit jaar wel ons het geluk brengen dat we zo graag zouden willen meemaken?

Afscheid nemen is inderdaad heel moeilijk, loslaten ook.

Gelukkig wel een mooi lichtpuntje in 2011: jullie huwelijk op een heel speciale dag: 11-11-11. Deze dag kan jullie niet meer worden afgenomen en ik wens jou en je lief dan ook alle geluk van de wereld toe!

 

lieve meid, nog even volhouden en dan is ook dit jaar weer voorbij. Helaas niet zoals we het graag hadden willen zien. Hoop dat 2012 een jaar gaat worden met een gouden randje!!!

 

xx

Link to comment

Ook ik krijg een brok in mijn keel na het lezen van jouw blog, wat goed verwoord.... wat herkenbaar!

Laten we hopen dat 2012 voor iedereen hier een prachtig jaar gaat worden! Ik wens je alle geluk van de wereld!

Link to comment

Lieve Kriskras,

Ik heb er geen woorden voor, zo ontroerend is je bericht.

Sterkte en ik wens je voor dit jaar tonnen hoop, liefde en een wondertje.

 

Ellen

Link to comment

Dank je wel voor het plaatsen.Heel ontroerend!

Hoop dat 2012 wel jouw jaar wordt, een jaar met heel veel goeds!

 

Juffie

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use