Jump to content

Maximum aantal cryo's


msmici

Recommended Posts

Ik zit even met een vraagje...

 

Vandaag ontvingen we de brief over de cryo's

 

Van de punctie 17 eicellen waren ze alle 17 bevrucht.

 

Na de TP zijn er dan 16 over. Hiervan hebben ze er 9 ingevroren in rietjes van 3.

 

 

 

Nu is dit natuurlijk een ontzettend mooi resultaat na de eerste poging nog evt 3 kansen!!!!

 

 

 

Echter staat er niet in de brief wat er met de overige aan de hand was, waren ze niet voldoende ontwikkeld, was de kwaliteit slecht, of is 9 misschien de MAX om in te vriezen????

 

 

 

Weet iemand of er een maximum aan verbonden zit???

 

 

 

23 sept mogen we eindelijk testen, heb nu al het gevoel om op knappen te staan van de spanningen pffff wat kruipen die dagen zeg!!!

Link to comment
Share on other sites

msmici,

 

Ik weet niet of er een maximum is aan het invriezen van bevruchte eicellen. Ik weet wel dat ze een bepaalde kwaliteit moeten hebben eerdat ze ingevroren kunnen worden. Maar het fijne ervan kan je volgens mij toch het beste aan de arts vragen.

 

Probeer verder van ieder (gelukt) moment te genieten en niet te ver vooruit willen kijken (al is dat makkelijker gezegd dan gedaan).

 

Sterkte.

 

 

 

Groetjes, Stéphanie

Link to comment
Share on other sites

He msmici,

 

 

 

Dat is zeker een mooi resultaat! Mag je trots op zijn. Je hebt zo te lezen zeer goede eitjes :cluck:

 

 

 

Ik had van de 22 eitjes 15 goed bevrucht en 7 cryo's (na tp van 1 verse). Verdeeld over 2 rietjes.

 

Ze kiezen inderdaad alleen de allerbeste embryo's. Het hele proces van invriezen en ontdooien overleven alleen de beste. De overige, bijvoorbeeld embryo's die na een paar dagen toch niet meer zijn gaan doordelen, of embryo's die misschien wat troebel waren of niet helemaal mooie ronde cellen lieten zien, komen niet door de selectie.

 

 

 

Drie extra pogingen zijn mooi meegenomen! Ik ben uiteindelijk zwanger geworden van mijn 2e (en laatste) cryo poging. Hoop natuurlijk dat jij gewoon lekker zwanger wordt van de verse poging, maar het is een fijn idee om te weten dat je daarna nog 3 extra kansen hebt. Heel veel succes!!

 

 

 

:bye:

 

Mariek

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use