Jump to content

IVF traject in het buitenland


Mokumsvlindertje

Recommended Posts

Goedemiddag dames,

 

Ik heb een paar vragen en sorry als deze vragen al heel vaak zijn gesteld, maar ik zie door de bomen het bos niet meer. Mijn vriend en ik gaan binnenkort misschien een IVF traject in. Ik vind dat heel spannend en zie er stiekem ook een beetje tegenop. Maar we willen zo graag kinderen. We zijn elkaar ruim anderhalf jaar geleden tegengekomen en wisten dat we niet al te lang moesten wachten met proberen. Tot nu toe nog geen resultaat en in Nederland kom ik vanwege mijn leeftijd (ik ben 44) niet meer in aanmerking voor IVF in Nederland zoals jullie wel weten. Zeer binnenkort hebben wij al een afspraak staan voor een intake in het UZ in Leuven. Maar ik lees juist hele goede verhalen over het UZ in Jette (Brussel) en over Cuypers & Cuypers in Duitsland. Wat zijn jullie ervaringen? En wat zouden jullie ons adviseren? Jette, Leuven, Cuypers & Cuypers? Of toch ergens anders in België/het buitenland?

 

Verder vroeg ik me af of er nog dames zijn met succesverhalen (IVF/IUI/op de natuurlijke manier) van rond mijn leeftijd of misschien zelfs ouder. Om de één of andere reden put ik daar kracht uit, want meestal ben ik positief maar soms toch wel angstig. Hebben jullie nog tips? Ik eet gezond, rook niet, bijna geen koffie/alcohol, slik supplementen, sport veel, en ik voel me jong.

 

Sorry nogmaals als bepaalde vragen al meerdere malen gesteld zijn en voor de hoeveelheid vragen.

 

Liefs en alvast bedankt! :-))) 🤗

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Hey, ik lees nu pas je verhaal hier. 

Ik ben zelf ook 44 en na een paar jaar 'pauze' toch opnieuw opgestart. 

Aangezien mijn partner ook een vrouw is (en NOG ouder -haha), zijn we dus op donatie aangewezen. Ik loop momenteel een traject in Valencia omdat de meeste wachtlijsten in België te lang zijn en we geen tijd meer te verliezen hebben. 

Ik vind het IVF-traject op zich best meevallen, maar de wachtweken na de terugplaatsing zijn de hel! 

Voor de rest kan ik je weinig adviseren...tot nu toe geen succesverhaal, ondanks 6x IUI, 8x IVF (ICSI) en nu een nieuwe poging ( ik moet nog een week geduldig wachten op het resultaat).

Hoe dan ook wens ik je héél veel succes!!! 

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use