Jump to content

1e echo


lucky-t

Recommended Posts

hallo dames,

 

 

 

even een vraagje !!

 

 

 

ik ben 21-9 begonnen met spuiten van deca, en moet 8 oktober naar het ziekenhuis voor een echo.

 

 

 

wat gaan ze nu precies bekijken tijdens de eerste echo????? want dat is me eigenlijk niet zo duidelijk geworden.

 

 

 

groetjes

Link to comment
Share on other sites

Hoi Lucky,

 

 

 

Bij mij in het ziekenhuis is de eerste echo om te zien of je geen cystes op je eierstokken vormt door de decepeptyl

 

De 2-de echo is de follikelmeting (fm) dit gebeurt na het gebruik van bijna een week puregon

 

Hierbij gaan ze kijken hoeveel follikels je aanmaakt.

 

Het wil niet zeggen dat in iedere follikel een eicel zit en daar komen ze pas achter bij de punctie.

 

 

 

Ik hoop dat ik het zo goed heb begrepen meiden anders hoor ik het graag

 

 

 

liefs

 

fleur

Link to comment
Share on other sites

hallo!

 

 

 

Ik heb vandaag mijn eerste echo weer gehad.. ze kijken of je baarmoederslijmvlies mooi dun is zodat je kunt beginnen met spuiten van de puregon..

 

Ik mag al spuiten met de purgegon.. die zit er ook al in en morgen alweer nummer 2.

 

Ik ben 20 sept begonnen met spuiten, en mocht dus vandaag al voor de echo. Ik vind dus dat je wel lang moet wachten en spuiten.

 

 

 

8 okt moet ik al voor me eerste follikel meting.

 

suc6 !

 

 

 

liefs

 

Desiree

Link to comment
Share on other sites

hai dees,

 

 

 

ja ik vond dus ook dat ik lang moet wachten hoor !! ik denk dat ik toch maar even bel anders naar het ziekenhuis, ik snap er niets van.

 

 

 

maar ik had van iemand begrepen dat de eerste echo al een FM was maar ik dacht dat kan toch nog helemaal niet als ik nog geen puregon spuit??

 

 

 

maar dan heb ik het toch goed begrepen, en kunnen ze pas FM al ik puregon spuit.

 

 

 

ik baal wel want ik ben op mn werk, nu heb ik het nummer van de verpleegafdeling niet bij me, anders had ik even kunnen bellen.

 

 

 

XXXX

Link to comment
Share on other sites

klopt inderdaad,

 

 

 

de uitgangsecho is om te kijken of je inderdaad geen cystes hebt en of je baarmoederslijmvlies goed dun is.

 

als dat goed is begin je met de stimulatie ( gonal-f puregon..)

 

de volgende echo is dan inderdaad om te kijken of er follikels zijn en hoe groot ze al zijn.

 

ik hoop dat je je niet te ongerust hebt gemaakt, veel succes meissie!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use