Jump to content

Hallo, ik zal me even voorstellen


Kristel

Recommended Posts

Hallo allemaal

 

Ik ben nieuw op dit forum, en wil me even voorstellen.

 

Ik ben Kristel en ben 32 jaar. Mijn man en ik hebben altijd al kinderen gewild, en bijna 3 jaar geleden was het zover dat we er ook daadwerkelijk aan wilde beginnen.

 

In december 2005 ben ik gestopt met de pil, om vervolgens niet meer ongesteld te worden. In september ben ik toch maar naar de huisarts gegaan, en die stuurde mij door naar de gyn, waar ik in januari terecht kon. Daar wederom inwendig onderzoek, bloedonderzoek, en noem maar op. Het probleem zat bij mij, om zo maar te zeggen, het zaad van mijn man was goed. In maart had ik een baarmoederfoto. Daar leken mijn eileiders dicht te zitten, dus in april heb ik toen een kijkoperatie gehad. Ja, beide eileiders waren verkleefd, en dus werden we doorgestuurd naar de fertiliteits-poli.

 

 

 

Aangekomen bij de ivf-afdeling werd eerst geprobeerd om mijn cyclus op gang te brengen, want als dat zou lukken kon ik misschien geopereerd worden, en nog op een redelijk normale manier zwanger worden. Helaas, mijn cyclus kwam wel op gang, maar mijn baarmoederslijm werd te taai. In september vorig jaar, was het hoge woord eruit. We waren aangewezen op IVF. Hoewel ik het eigenlijk al wist, was het toch een enorme klap toen de dokter het ook daadwerkelijk zei.

 

 

 

In februari dit jaar zijn we begonnen aan onze eerste poging. Ik moet zeggen dat de hele behandeling me niet tegen is gevallen, ook al had ik last van overstimulatie, en heb ik daardoor een paar weken heel rustig aan moeten doen. Maar alles voor het goed doel, zeg maar, en daarbij kwam, ik werd zwanger!!! Echter met de 6w6d had ik de eerste echo, en daar bleek toen dat het vruchtje niet groot genoeg was voor de duur van de zwangerschap, en dat ik een miskraam zou krijgen. In april ben ik uiteindelijk gecuretteerd.

 

 

 

Daarna zijn we vol goede moed verder gegaan. We hadden immers nog 3 potentiele kindjes in de diepvries. In juni de eerste cryo poging gehad, maar die werd afgebroken omdat mijn bms niet dik genoeg werd. In augustus hadden we de tweede poging, nu met een hogere dosis progynova, maar weer het zelfde verhaal, weer werd mijn bms niet dik genoeg. Daarom vond de gyn het een goed idee om een hystroscopie uit te voeren, zodat eventuele verklevingen in de baarmoeder (ivm curettage) konden worden uitgesloten. Die heb ik afgelopen woensdag gehad. Gelukkig hebben ze daar geen gekke dingen gezien, en in november gaan we voor de derde keer een cryo poging doen. Nu met chlomid. Dat heb ik voor de ivf ook gehad, en toen werd mijn bms wel dik genoeg. Hoe of wat weet ik nog niet precies. Het schema en de recepten worden opgestuurd.

 

 

 

Nou dit is dus mijn verhaal tot zover.

 

Groetjes Kristel

Link to comment
Share on other sites

hallo kristel,

 

 

 

welkom op het forum, hier heeft ieder zijn eigen verhaal, maar we hebben allemaal hetzelfde leed en ik moet zeggen dat ik hier heel veel steun en een uitlaatklep heb.

 

 

 

alles kun je hier schrijven en alles kan gevraagd worden, momenteel zijn de mensen hier degene die mij het beste begrijpen.

 

 

 

hopenlijk kunnen we met zn alle ook een steun voor jou zijn.

 

 

 

succes met de behandelingen !!

Link to comment
Share on other sites

Welkom Kristel en jeetje wat een verhaal. Ik heb ook verkleefde eileiders alhoewel er bij mij wel eentje open is, maar ik weet niet in hoeverre die nog functioneert. Ik ben ook aangewezen op ivf en dat is inderdaad geen pretje, maar de wens is groot en je probeert er alles voor. Ik ben nog steeds niet zwanger en ik heb ivf 1 en meerder cryopogingen gehad. Ik ga in november starten met ivf 2.

 

 

 

Ik wil je veel succes wensen met de cryopoging en ik hoop dat je gauw zwanger mag zijn en blijven.

 

 

 

Groetjes,

 

 

 

Yvonne

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use