Jump to content

wie herkent dit?!?


Tsjoender

Recommended Posts

Hoi meiden,

 

 

 

Afgelopen dinsdag (4/11) mijn IUI gehad en dit ging probleemloos en zonder pijn. Een uur daarna had ik mega veel pijn in de linker eierstok en daarna deed mijn buik zeer (gevoel van een hele zware spierpijn). Waarschijnlijk is dit een reactie op de vloeistof + sperma in je baarmoeder door de IUI? Overigens was de pijn de volgende dag weg!

 

 

 

Gevoelsmatig heb ik waarschijnlijk dus vlak na de inbreng mijn ovulatie gehad en zou de timing perfect zijn geweest.

 

 

 

Ik had afgelopen maandag (nog voor de pregnyl) al last van gevoelige brandige tepels en dat is nog steeds zo. Vanochtend onder de douche zag ik ineens wat meer bobbeltjes op mijn tepels en tepelhof.

 

 

 

Mijn vragen:

 

 

 

- hebben jullie ook zo last van je buik gehad na de IUI?

 

- hebben jullie ook last van gevoelige / brandige tepels?

 

- kan dat, zo snel na de IUI al meer bobbeltjes op de tepels + tepelhof?

 

 

 

Ben erg benieuwd naar jullie reactie(s) en alvast dank!!

 

 

 

Greetzzzz,

 

Elena

 

 

 

P.s. ik had ten tijde van de punctie 3 follikels (21/22/23mm) en gebruik sinds de IUI ook progrestan bolletjes.

Link to comment
Share on other sites

Hi Elena,

 

 

 

Ik heb (zoals je weet) maandag mijn IUI gehad.

 

Nog nooit last ervan gehad, maar afgelopen maandag deed de IUI voor het eerst pijn.

 

De arts zei dat dat te maken zou kunnen hebben met hoe je baarmoeder ook ligt.

 

 

 

Normaal gesproken ging in daarna altijd gewoon naar mijn werk toe, maar omdat het nu 's middags was ben ik naar huis gegaan. Gelukkig maar, want ik heb echt heel veel pijn gehad (ook links!!!). Het leek wel of mijn buik uit elkaar gerukt werd. Ik heb echt als een zielig vogeltje de hele dag verder met een dekentje op de bank gelegen.

 

Nu ben ik een paar dagen verder en heb nog steeds erg last, niet meer zoals maandag, maar het irriteerd nog erg. Vooral steken!!

 

 

 

Zelf denk ik dat het ook komt door de progrestan bolletjes, want die heb ik verder nooit gebruikt. En misschien omdat ik toch wel heel erg veel hormonen heb moeten spuiten omdat anders de IVF niet zou doorgaan (die is ook niet doorgegaan).

 

 

 

Over de gevoelige/branderige tepels, dat kan te maken hebben met de progrestan bolletjes.

 

De arts waarschuwde mij dat je door dit medicijn heel veel zwangerschapskwalen kon krijgen, dus dat als ik wat voelde, niet gelijk moest denken dat ik zwanger zou zijn.

 

 

 

Ik hoop dat ik je iets heb geholpen?

 

 

 

X

 

Chantal

Link to comment
Share on other sites

Hoi Chantal,

 

 

 

Thanx voor je antwoord! Ik heb overigens jouw 'story' gelezen in de IUI topic, goh.... wat een pech heb jij al achter de rug zeg! Jouw symptonen komen mij erg bekend voor, ik ervaar ze ook zo. Soms heb ik links en dan weer rechts wat kleine steekjes, niet echt pijnlijk maar genoeg gevoelig om ze te voelen. Mijn buik voelt nog steeds een beetje spierpijn-achtig aan, alsof ik een goede workout heb gedaan (én daar kan het niet aanliggen want dat is al een hele tijd geleden hi hi hi).

 

 

 

Groeien ze eerst te hard, nu dan ein-de-lijk IVF en houden ze op met groeien. Raar lijf hebben we toch he!

 

 

 

In iedergeval zitten we samen op het bankje en gaan we nu voor het ultieme resultaat ok? :crafty:

 

 

 

Nou meis, ontzettend véél succes en op naar die positieve test!!

 

 

 

Greetzzzzz,

 

Elena

Link to comment
Share on other sites

Hoi Elena,

 

 

 

Ik heb wel soms (waarschijnlijk) mijn ovulatie gevoeld, vaak een paar uur na IUI, maar dan had ik een uurtje pijn waarvan meestal 15 minuten echt hele pijnlijke steken. Verder heb ik nooit last van mijn buik gehad na IUI.

 

Ik heb ook nooit van die bolletjes moeten gebruiken en heb ook geen last gehad van gevoelige / brandige tepels, dus misschien komt het door die progrestan bolletjes? Nu ik op dit forum lees dat die bolletjes zo vaak gebruikt worden denk ik waarom moest ik dat toen niet, daar hebben ze het in het ziekenhuis nooit over gehad, maar ja, daar is het nu een beetje laat voor.

 

Een week na de IUI kreeg ik wel altijd gevoelige borsten en dat was weer over zodra ik ongesteld was.

 

 

 

Groetjes en sterkte,

 

Marinda

Link to comment
Share on other sites

Hoi Marinda,

 

 

 

Bedankt voor je reactie! Wat jij zegt over die gevoelige borsten dat herken ik wel, want normaliter heb ik ook vlak voor mijn ongesteldheid dat de pijn ineens weg is en ze vervolgens als 'theezakjes' erbij 'hangen'. Meestal wordt ik dan 2 a 3 dagen daarna ongesteld.

 

 

 

Even update!

 

Zit nu op dag 21 van mijn cyclus en bijna een week na de IUI. Borsten en tepels zijn nog steeds gevoelig. Maar wat mij het meeste opvalt is dat de zijkanten pijnlijk zijn en niet zozeer de gehele borst. Ook de bultjes op mijn tepels enzo worden duidelijker...... o wat wil ik graag daar binnen eventjes gluren! Daarnaast zo nu en dan wat steekjes en soms een beetje een ongi gevoel. Zucht... nog een goede week wachten!! :unsure:

 

 

 

En Chantal, bij jou ook dit soort verschijnselen?

 

 

 

Greetzzzz,

 

Elena

Link to comment
Share on other sites

Hi Elena,

 

 

 

Op dit moment voel ik mij weer goed. Ik ben wel onwijs moe elke dag, maar dat komt denk ik nog steeds door de vele hormonen die ik heb moeten inspuiten. Verder alleen gevoelig borsten, maar verder niets.

 

AS vrijdag moet ik bloed prikken om te kijken of ik zwanger ben.

 

Ik moet zeggen dat ik op dit moment heel nuchter ben, misschien omdat ik al zovaak negatief nieuws heb dat ik gewoon bang ben dat het weer niet zal zijn gelukt.

 

 

 

Ik ben ook nu al bezig in mijn hoofd met de volgende IVF (dat is natuurlijk ook niet goed).

 

 

 

Moet jij bloed laten prikken of mag je thuis een zwangerschapstest doen??

Link to comment
Share on other sites

Hoi Chantal,

 

 

 

Ik had gelezen dat je de 14e een bloedtest moet doen. Spannend hoor, want da's al héél snel!! Nog 4 spannende dagen voor jou..... :icon_shaking:

 

 

 

Begrijp je heel goed, had ik met de 1e IVF ook. Omdat ik maar 1 eicel had ging ik ervanuit dat het nix zou worden. Achteraf bleek dit ook waar te zijn (eicel wél bevrucht, maar celdeling gestopt bij 3-cellig) en dan is het achteraf toch wel een klap in je gezicht hoor :smokem2: (hoe goed je het ook probeert in te calculeren).

 

 

 

Maar..... mijn duimpjes (worden steeds kleiner van al dat gedraai :huh1:) draaien volop voor je hoor meis! Je hebt nu genoeg ellende meegemaakt, op naar positief nieuws!!

 

 

 

Heb jij ook zo'n last van de zijkanten van je (.)(.)? Dat valt me nu echt op en daarnaast lijken de bobbeltjes ook groter te worden op mijn tepels. En hoe is het met jou buik? Bij mij zo nu en dan een ongi gevoel en links doet het nog steeds zeurderig pijn, niet ernstig maar toch gevoelig genoeg.

 

 

 

Ben erg benieuwd naar jouw bevindingen!

 

 

 

Sterkte meis, hou de moed erin en we keep in touch!!

 

 

 

Greetzzzz,

 

Elena

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use