Jump to content

vraagje 20 weken echo


Lila2002

Recommended Posts

hi,

 

 

 

vraagje.

 

ik ben nu 'ontslagen' uit het z-huis. maar nou begin ik plots te twijfelen over de 20wkn echo???

 

doet de VK dit?

 

denk nou plots is het niet beter om dit in het z-huis te laten doen.

 

zijn tenslotte artsen die, mijn inziens, beter kunnen zien of er iets mis is of niet!??

 

of zie ik dit nou verkeerd?

 

wou de VK hier ook over bellen, maar ja vrijdag dus vergeten en nu is het weekend.

 

of misschien gewoon maar het z-huis bellen en zeggen dat ik toch liever heb dat ik de 20wkn echo bij hun mag doen!

 

(ze zeiden dat ik altijd terug kon komen als er iets was/is)

 

 

 

dus hmmm

 

iemand een idee hier over?

Link to comment
Share on other sites

Hey Lila,

 

Lang niet alle verloskundigenpraktijken mogen een 20 weken echo laten maken. Ik weet niet of dat bij jou het geval is? Want als er bij ons een bepaalde verloskundige niet is i.v.m. vakantie, dan worden de mensen ook doorverwezen naar het ziekenhuis. En ik geloof dat je het ook mag aangeven wanneer je liever in het ziekenhuis een echo laat maken.

 

 

 

Groetjessssssssssssssssss

Link to comment
Share on other sites

Ik dacht ook dat het beter zou zijn om in het zh de 20 weken echo te laten doen. Opgebeld en kon er niet eens terecht. Ik werd doorverwezen naar een echo-centrum ergens in de stad. Toen mijn vk gebeld, want weet dat zij ook echo's doen en kon daar uiteraard meteen terecht.

 

De echo's worden gedaan door speciaal gecertificeerde verloskundigen of een gyn/echoscopist verbonden aan de praktijk. Dit laatste was bij mij het geval.

 

Je krijgt dus net zo'n goede 20 weken echo als in het ziekenhuis. Don't worry!

Link to comment
Share on other sites

hey Lucky-t .........nee joh lag niet in z-huis, maar was daar tot nu toe nog steeds onder controle. kreeg afgelopen donderdag dus te horen dat dat niet meer nodig was dus inprincipe kom ik niet meer terug in z-huis.

 

mag thuisbevallen dus vandaar. VK zei ook, 'nou dan wens ik je een hele fijne en mooie zwangerschap en dat we elkaar maar niet meer zien dus!!!' hahaha

 

 

 

maar hey bedankt voor de antwoorden ik ga dan wel ff bellen met mijn VK en vragen hoe ze het hier dan doen.

 

Misschien moet ik toch naar z-huis maar dan dus via hun ofzo! kan ook ander z-huis zijn dan dus.

 

maar goed het is me duidelijk.

 

ja heb er helemaal niet naar gevraagd donderdag bij VK z-huis. pas later dacht 'hey hoe zit dat nou??'

 

 

 

groetjes

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use