Jump to content

Benodigheden voor/tijdens/na bevalling.


Stéphanie
 Share

Recommended Posts

Je kent ze wel, die hulplijstjes. Badverzorging, Slapen, Voeding, Aankleden, Vervoer, Thuis en Handig/extra.

 

Nou vraag ik mij af welke voorwerpen eigenlijk overbodig zijn en welke nou echt een uitkomst zijn. Wie heeft er tips?

 

 

 

groetjes, Stéphanie

 

ps. kopiëren van lijst is me niet gelukt.

Link to comment
Share on other sites

Guest illuminate

Weleda Perineum Massageolie is mij zeer goed 'bevallen'. Ik ben niet ingeknipt en ook niet uitgescheurd. Natuurlijk spelen de omstandigheden mee, en zullen de meningen hierover verdeeld zijn.

 

 

 

Hydrofiele luiers zijn handig voor verschillende doeleinden. Ik gebruik zo nog steeds. Ik gaf mijn zoontje liggend borstvoeding, en legde dit onder zijn hoofdje. Ons bed bleef op die manier schoon.

 

 

 

Als ik hem op mijn schouder droeg voor een boertje, legde ik een (1x) dubbelgevouwen hydrofiele luier over mijn schouder. Hij gaf regelmatig melk terug.

 

 

 

Ik legde een (1x dubbelgevouwen) hydrofiele luier onder zijn hoofdje, als hij in zijn eigen bedje lag, omdat hij weleens melk wilde teruggeven.

 

 

 

Ik gebruikte een aankleedhoes om het aankleedkussen, en daarover heen legde ik een hydrofiele luier. Als er een ongelukje gebeurde (plassen, spuitluier), gooide ik de hydrofiele luier in de was.

 

 

 

Ik beviel in het ziekenhuis. Ik had snacks voor mijzelf mee, ik had echter geen T-shirt en lunchpakketje voor mijn vriend. Hij kreeg honger, en hij had het ook warm tijdens de bevalling; het was warm op de kamer.

 

 

 

Als het je eerste kindje is, is hulp nadat de kraamvrouw er niet meer is wel lekker. Regel iets met zusje, vriendin of moeder. Jij kunt dan lekker tot rust komen, terwijl er voor je kindje gezorgd wordt. Ik voelde me onzeker, mijn eerste dag alleen met mijn zoontje zonder kraamhulp.

 

 

 

Zorg voor genoeg kraamverband, anders moet je partner op pad sturen.

 

 

 

Genoeg rompertjes. Als je ze van een kleur hebt (bv wit) dan hoef je niet verschillende wasjes te draaien.

 

 

 

Mijn zoontje kon niet tegen de produkten van Zwitsal (parfum?). Alleen zinkzalf gaf geen probleem.

 

 

 

Kartonnen nagelvijltjes. Die vind ik een stuk vriendelijker dan de metalen. En de nageltjes en het huidje zijn nog erg teer.

 

 

 

Vitamine K en D, als je borstvoeding geeft. Ik weet niet als je flesvoeding geeft.

Link to comment
Share on other sites

Guest Amanda

idd de hydrofiel luiers zijn echt een must-have!!

 

Zo ook spuugdoekjes!!

 

 

 

Het voedingskussen, zo'n "banaan" , vond ik ook erg handig, in het begin voor te voeden, later als steuntje bij het leren zitten.

 

Voor de bevalling, sliep ik er zelf mee.

 

 

 

Een lekkere deken voor op de grond, want in de box vond Len niks..

Link to comment
Share on other sites

Idd hydrofielluiers, worden overal voor gebruikt, met badje om te drogen, voor op het aankleedkussen, in bedje, voor het spugen.

 

Ze hebben er ook washandjes van, zijn fijn lekker dun om babytjes mee te wassen dan kan je overal makkelijk bij.

 

 

 

Voedingskussen/banaan, handig voor het voeden, zeker met twee.

 

ook voor jou ook tijdens zwangerschap en bevallen, lekker in hangen/liggen

 

En voor de babys om in te liggen.

 

 

 

Voor bij de bevalling dextro energie om je suikers op peil te houden.

 

 

 

En vergeet het fototoestel en/of videocamera niet, maak ze leeg om alle fotos er op te kunnen zetten en laad de batteryen op kom je niet voor verrassingen te staan.

 

 

 

maak een listje met de belangrijkste telefoonnummers zodat jullie niet tijdens weeentellen nummers hoeven op te zoeken.

 

 

 

Verloskundige, kraamzorg, familie/vrienden

 

 

 

Als jullie niet getrouwd zijn, dan moet jullie erkenning van de kindjes regelen voor de geboorte, want jij moet ook handtekening zetten dat jij erkent je vriend de vader is anders moet je in je kraambed naar mee naar gemeente.

 

 

 

Ik weet ff niets meer

 

 

 

Liefs Claudia

Link to comment
Share on other sites

Ben heel blij met de reacties en hoop ook dat andere mammies-to-be hier wat aan hebben.

 

 

 

Van die hydrofiele luiers heb ik al meer positieve multifunctionele ervaringen over gehoord.

 

 

 

Hoe zit het met de navelbandjes? Worden die nog gebruikt tegenwoordig?

 

 

 

Wij zijn vorig jaar mei getrouwd en dat scheelt dus alweer.

 

Die telefoonlijst bij de hand is wel heel handig! Gelukkig staat onze mobiel ook al vol met vele belangrijke nummers. lang leve de mobiele telefoon.

 

 

 

Hebben de tweelingmoeders nog tips over wat je extra in voorraad moet hebben?

 

 

 

 

 

 

 

Alle tips zijn welkom!

 

Liefs, Stéphanie

Link to comment
Share on other sites

Ha mamma's en mamma's to be!

 

 

 

Handige topic hoor!

 

Ik heb zelf nog geen bijzondere tips

 

Ik zit wel eens op tweeling fora waar ik dan weer specifieke vragen kan stellen, zoals strakjes over borstvoeding.

 

 

 

Onderstaand een lijst voor een tweeling / baby uitzet.

 

 

 

http://www.mamaenzo.nl/zwangerschap/babyuitzet_tweeling/index.php

 

 

 

Ik heb ook van de kraamhulp zo een lijst en pak gewoon veel dingen x 2.

Link to comment
Share on other sites

Guest illuminate

Ik heb ook even naar het lijstje gekeken. Als ik op pad ging met mijn zoontje (de stad in) nam ik een thermosflesje met heet water mee, en een (spa) flesje met koud water. Ik kon dan op een bankje / in het restaurant zijn voeding klaarmaken. Natuurlijk kan je ook aan het restaurant vragen om een flesje te warmen.

 

Een thermosflesje (kleintje dus) lijkt me dus een handige oplossing. Ik heb ook een 'isolatietasje' mee om voeding koud of warm te houden.

 

 

 

Het navelbandje heb ik niet gebruikt. Ik wist niet hoe je het moest gebruiken. Heb je een kraampakket bij jouw zorgverzekeraar aangevraagd? Daar zit ook een aantal dingetjes in. Mijn kraampakket was gratis. Je moet even jouw polis erbij halen om te kijken of je een gratis krijgt.

 

O ja, je kan ook klossen voor je bed regelen (via thuiszorg), als die niet de juiste hoogte heeft. Dit is niet alleen om thuis te bevallen, maar ook voor je kraamhulp ivm werkhouding.

 

 

 

Ik wilde 'het erkennen van het ongeboren vrucht' nog even aanvullen met het volgende: Na het erkennen en na de geboorte kan je bij de griffier (rechtbank) regelen dat je partner ook ouderlijk gezag krijgt.

Link to comment
Share on other sites

Guest Amanda

navelbandjes werden hier ook niet gebruikt.

 

 

 

Het is ook een beetje afhankelijk van je kraamverzorgster volgens mij. Onze, een topper, vond het geen probleem dat het bed niet op klossen stond (waterbed, gaat niet), en 2 thermometers? Onzin!

 

(1 voor baby, 1 voor mama) Gewoon goed schoonmaken met alcohol.

Link to comment
Share on other sites

Haha Amanda, ik had ook een topkraamverzorgende, maar wel 2 thermometers haha. Zij was bijna doorgeslagen in smetvrees haha. Navelbandjes hebben wij ook niet gebruikt. Was achterhaald?

 

 

 

Ik had halverwege mijn zwangerschap 3 mooie pyama's gekocht voor in het ziekenhuis, mocht ik moeten blijven (niet dus...), maar.... die pastte ik niet.

 

Daarom was ik erg blij met 2 zwangerschaps joggingbroeken. Gebruikte ik al tijdens de yoga en waren heerlijk na de bevalling. Had deze bij HM gekocht (draag ze nog steeds op zondagen of op koude winteravonden).

 

 

 

Belangrijk voor bevallen in het ziekenhuis; neem je ponskaartje en dossier van gyn mee (als je die hebt, ik kreeg deze steeds mee voor de controles bij de vk). Dan weet begeleidende gyn je voorgescjiedenis en wat hij voor kindjes kan verwachten (grootte, ligging etc).

 

 

 

Verder denk ik er nog wel even over na.

 

 

 

Groetjes

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • @Heleen79 Jeetje, wat een verdrietig bericht 😞 Hoopte zo dat jou het geluk ook was gegund! Dikke knuffel! Een miskraam hakt er -zoals Kitje zegt- altijd in: Maakt niet uit hoeveel weken je zwanger bent. Je bent aan de ene kant blij omdat je een positieve test hebt en aan de andere kant blijf je altijd die angst houden. Net als Kitje was die angst pas ook bij mij voorbij toen ik haar dagelijks ging voelen en een lieve echoscopiste zei: 'Owh, maar dit kindje gaat echt wel geboren worden hoor!' Pas toen durfde ik er een beetje in te gaan geloven.  Wat jullie zeggen: Misschien is het inderdaad nog eens goed om een gesprek met die fertiliteitsarts aan te gaan. Ik merk inderdaad dat zij nog vaak in mijn gedachten verschijnt. Zeker nu rond deze tijd weer.  Ze heeft me heel vaak het gevoel gegeven dat ik 'achterlijk' was, dat ik iets fout had gedaan, ik het gesprek over dat we maar 1 IVF poging zouden doen niet goed had onthouden, gezegd dat ik te oud was en maar eerder had moeten komen, want dat zij dan meer kansen had gehad etc. Nou durf ik wel te zeggen dat ik niet de domste ben en mijn man ook niet, maar dat zij ons het gevoel wel heeft gegeven dat het onze eigen schuld was, terwijl het om zo een gevoelig onderwerp gaat! Aan de andere kant hebben we toen tegen elkaar gezegd: Streep door dat ziekenhuis en we gaan verder kijken. Aan de andere kant zou ik er wel andere vrouwen mee kunnen helpen: Vrouwen die niet zo weerbaar zijn of die het geld niet hebben om verder te gaan bij een kliniek.  Heb zelfs nog even overwogen om in een ander ziekenhuis te gaan bevallen om deze reden. Gelukkig werkt zij op een andere afdeling en verwacht ik haar niet tegen te komen en anders is het misschien maar beter voor haar als ze niet bij mijn bevalling aanwezig is 😜  Inmiddels hier alweer 2 weken met verlof en een spannende tijd breekt aan. Het meisje is nog steeds te groot en ze heeft volgens mij nog genoeg te eten in m'n buik, want ze maakt nog geen aanstalten om uit huis te gaan 😉 Over 5 dagen krijg ik een doorverwijzing om te worden ingeleid. Ik vind het heel spannend, maar kijk er ook naar uit om haar te ontmoeten 💗
  • Te vroeg geroepen. Gisteravond en vanmorgen weer zeurende buikpijn en lage rugpijn... Ik denk dat dat een voorbode is van niet veel goeds.... Ik bewaar mijn rust en probeer vooral te berusten... Er is toch niks wat ik kan doen... geen bloed geeft moed, maar verwacht het een dezer dagen...
  • Zondag avond nog buikpijn en maandag ochtend maar verder niet meer. Ik ben nu wel heeel erg moe... dus so far, so good🤞🏻 Ik ben zooo benieuwd... ik hoop het zo enorm.
  • Wat spannend meis! Ben hard voor je aan het duimen dat deze mag blijven  Hoe voel je je nu? Nog buikkrampen?
  • Oei dat is balen zeg! Pijnlijk! Wat voorn werk doe je? Wat een heerlijke geruststelling dat alles goed is met de kleine! Ja dat hoop ik ook en dat het 9 mnd mag blijven groeien en gezond geboren mag worden. Het is wel echt een spannende tijd zo na de miskramen. Als ik zwanger ben dan zal ik tot en met 13 weken niet echt heeel relaxed zijn.... Maar goed, eerst maar eens een positieve test😇
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use