Jump to content

verloskundige


Guest Dani

Recommended Posts

Bij de controle op het ziekenhuis bleek alles er supergoed uit te zien, ik moet nu in februari nog 1 keer terug komen en dan mag ik door naar de verloskundige, op zich vind ik dat heel erg fijn natuurlijk maar ik ben ook wel benieuwd naar hoe dat bij jullie ging. Want hoe fijn ik het ook vind ik vind het ook wel een beetje spannend om bij het ziekenhuis weg te gaan, onzin natuurlijk maar zo voelt het wel.

Link to comment
Share on other sites

Hey Dani,

 

 

 

In principe ben je nu 'gewoon' zwanger! Dus eh, dan begeleidt de verloskundige je. Mochten er toch nog complicaties optreden, zal de verloskundige je altijd doorverwijzen naar de gynaecoloog... Dus eh, gewoon lekker achterover leunen.... Ze kunnen in het ziekenhuis ook niets meer doen voor je!

 

 

 

Groetjesssssssssssssssss

Link to comment
Share on other sites

Ow ja, ik had me gewoon met 6 weken ook al aangemeld bij de verloskundige, omdat het probleem om zwanger te worden niet bij mij ligt.... Dus toen ik eenmaal zwanger was, zag ik mezelf ook als een gewone zwangere (hoewel ik me natuurlijk ter dege bewust ben van het grote wonder wat in mijn buik groeit!!!)

 

Groetjesssssssssssssssssssss

Link to comment
Share on other sites

Je kan ook bij een gyneacoloog onder controle blijven, de keus is aan jou. Dit is dan niet meer op de ivf-poli maar gewoon op gyneacologie.

 

 

 

Ik heb toen ook gekozen voor de VK

 

De sfeer is er veel huiselijker, je krijgt veel leuker contact met de vk omdat het kleinschaliger is meestal.

 

En ik vind (vond) die band die je dan opbouwt met diegene die je bevalling gaat leiden, wel heel prettig. Je kent elkaar een beetje.

 

 

 

Helaas liep het voor mij anders, met 30 weken moest ik naar de gyn over, ivm medische indicatie. (hoge bloeddruk en groei achtertand)

 

Dus ik ben ik het ziekenhuis "moeten" bevallen.

 

Maar ik heb mijn vk gevraagd, die me tot 30 weken heeft begeleid, of ze bij de bevalling wilde zijn.

 

En dat wilde ze, en dat vond ik super fijn!!!!!!!

 

Veel vertrouwder dan die gyn, en co-arts die er rondrende. (ook nog)

 

De gyn "leidde" de bevalling, en mijn vk was er dus extra bij.

Link to comment
Share on other sites

Ook ik vind het persoonlijk contact wat je hebt met een VK veel fijner.. Ondanks dat ik straks weer terug moet naar de gyneacoloog vanaf 36wkn voor de bevalling ivm een keizersnee de vorige keer, vind ik het heel fijn de tussenliggende controles gewoon bij haar gehad te hebben.. Het is ook veel laagdrempeliger met vragen stellen enzo... Gewoon van gaan genieten hoor!

 

 

 

Liefs Pien

Link to comment
Share on other sites

Dani

 

 

 

Mijn ervaring leert door mijn werk als kraamverzorgster.

 

Dat het persoonlijk contact bij de verloskundige zeker persoonlijker is.

 

Misschien wel een klein praktijk zoeken, ongeveer 4 vlk dan ken je ze zeker allemaal.

 

En dus diegene die dan bij je bevalling is.

 

 

 

Kom je uit Rotterdam?

 

 

 

Liefs Claudia

Link to comment
Share on other sites

Ja als ik jullie zo hoor dan begint een verloskundige idd wel steeds meer voordelen te hebben op het ziekenhuis, dank voor de gerust stelling en de tips.

 

 

 

@ claudia nee ik kom uit Hengelo en vond op internet twee praktijken, de ene had inderdaad maar 4 verloskundigen dus daar heb ik nu een afspraak gemaakt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use