Jump to content

Zwangerschapsgymnastiek e.d.


Stéphanie

Recommended Posts

Aangezien ik toch regelmatig last heb van mijn rug. Niet onderin, maar midden op buighoogte (als je verkeerd zit). Ik heb wat rondgesnuffeld en gevraagd en heb me gister opgegeven voor Actief zwanger: yoga.

 

Hebben jullie (aanstaande) moeders aan yoga, gymnastiek o.i.d. gedaan? Wat zijn/waren jullie ervaringen?

 

 

 

Ik heb voor yoga gekozen om een betere kopeling tussen lichaam en geest te krijgen. En een goede voorbereiding op de bevalling. Mijn schoonzusje heeft er veel aan gehad. Hoop dat het voor mij ook iets opleverd. De cursus start 16 februari en het zijn 10 lessen.

 

 

 

ps. zie dat ik gymnastiek in de titel verkeerd heb geschreven, krijg het niet hersteld.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Stephanie,

 

Ik kon t wel wijzigen;)

 

Ik had vorige keer ook op die plek last, maar dat begon wat later in de zwangerschap. Ik heb t nu ook nog niet, maar een paar weken geleden had ik er wel een beetje last van. Bij mij is het vooral bij liggen op mn zij en dan aan de zijkant van mn rug, meer de ribben. Lastig he.... Mn huisarts heeft toen wat oefeningen gegeven, maar zei ook dat er niet zo heel veel aan te doen was... sorry, da's niet echt hoopvol.

 

Ik ga binnenkort ook met yoga beginnen, daar heb ik dus nog geen ervaringen mee.

 

Ik heb vorige keer zo'n zwangerschapsgym van de gemeente (bij het cb in het gebouw) gedaan, maar dat vond ik niet zoooo. Weinig beweging, wel wat voorbereiding op de bevalling en wat tips. Maar het enige dat me bij bleef was t puffen, en da's niet zo moeilijk, dat weet ik nog wel (ja tijdens de bevalling is het wel moeilijk, maar dat heeft dan een reden...)

 

Ik nu dus ook naar yoga met de hoop dat t fysiek een beetje goed doet en me wat ontspannen maakt voor de bevalling, want daar zie ik wel tegenop.

 

Ik hoop dat t snel beter gaat met je rug!

 

Lis

Link to comment
Share on other sites

Hoi Stephanie,

 

Ik heb nu twee lessen zwangerschapsyoga gehad en moet zeggen: dat bevalt goed. Je leert verschillende ademhalingstechnieken zodat je (hopelijk) bij de bevalling rustiger blijft en niet zo snel in paniek raakt. Daarnaast verschillende houdingen om weeen op te vangen. Ik heb er in ieder geval een goed gevoel over! Ook zijn er twee partneravonden. Wel zo prettig dat zij leren om te masseren en te helpen bij de ademhaling!

 

Succes.

 

Groetjes, Nora.

Link to comment
Share on other sites

Guest estrhalita

Ik heb yoga gedaan bij mijn 1ste zwangerschap. Vond het leuk en goed om te doen, maar bij de 1ste wee was ik echt alles kwijt en ben ik gaan puffen op de ouderwetse manier.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Stéphanie,

 

 

 

Bij mijn eerste zwangerschap heb ik zwangerschapsgym gedaan. Inderdaad ook in het gebouw van het CB. De cursus werd gegeven door een dame die als beroep fysiotherapeute was, en dat was te merken. Ze gaf goede tips en met name de ademhalings- c.q. ontspanningsoefeningen waren heel fijn. Al met al heb ik er bij de bevalling niet veel aan gehad omdat ik van het ene in het andere moment in een weeenstorm terecht kwam en dan let je echt niet meer op je ademhaling ....

 

 

 

Bij de tweede zwangerschap (van de tweeling) heb ik eigenlijk niet meer aan een cursus gedacht. Het puffen wist ik nog wel en ontspannen was ook geen probleem... Alleen weer een weeenstorm bij deze bevalling dus ook weinig ontspant tijdens de bevalling.

Link to comment
Share on other sites

Wij hebben haptonomie gedaan. Lekker met z'n tweetjes.

 

Mijn man heeft geleerd om mij door de pijn heen te helpen. Of het gaat werken, moeten we natuurlijk nog zien. Maar ik heb het wel als erg plezierig ervaren. Hij kan nu in mijn benen knijpen en zelfs wat aan het vel gaan hangen zonder dat ik er echt last van heb.

 

We mochten al komen toen ik de kleine voelde. We hebben toen ook geleerd om contact te leggen met de kleine. Heel bijzonder allemaal.....

 

 

 

Groetjessssssssssssssss

Link to comment
Share on other sites

Ik start morgen ook met zwangerschapsyoga/mensendieck. Zie hier de link. Ben benieuwd. Heb voor deze cursus gekozen omdat ze erg ingaan op lichaamshouding, inspanning en ontspanning. Leek me vrij compleet. En zij schijnt een soort guru te zijn op bevallings- en weeengebied, whatever that means. We gaan het meemaken!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use