Jump to content

Hallo allemaal!


ursela

Recommended Posts

Hei,

 

Ik zal me ook even voorstellen. Ursela, 35 jaar, mijn man en ik proberen drie jaar zwanger te raken. Ik woon in noorwegen. Ik ben in die periode 1x zwanger geweest maar dat was na een maand helaas voorbij. Zowel mijn man en ik zijn onderzocht, na twee jaar proberen, en ze hebben niets speciaals gevonden. Toen dachten we...we proberen het nog tot het nieuwe jaar zelf. Maar na dat jaar was de tijd rijp om hulp te vragen.We zijn meteen doorverwezen naar het ziekenhuis en kregen de papieren voor IVF binnen. Dat was best nog wel een schok, dacht dat iedereen eerst met inseminatie begon.

 

Nu zit ik in de fase dat ik me als een gek aan het inlezen ben wat IVF inhoudt, welke behandelingsalternatieven er zijn e.d. We hebben een gesprek aangevraagd bij het ziekenhuis voordat we beginnen. Maar nu heb ik ook gelezen over een privekliniek die 'soft IVF' aanbiedt. Heeft iemand hier ervaring mee? Ik ga daar ook heen voor een gesprek. (kort gezegd komt dat neer op een wat vriendelijkre behandeling met zo min mogelijk medicijnen volgens de website).

 

Ik heb de afgelopen dagen veel gelezen op dit forum en vind het fijn om over jullie ervaringen te lezen.

Link to comment
Share on other sites

Guest Amanda

Welkom hier. Heel veel succes met alles. Ik heb nog nooit gehoord over soft-ivf.

 

Verder ben ik wel benieuwd, of het in noorwegen net zo gaat als hier? Krijg je daar ook 3 behandelingen vergoedt?

Link to comment
Share on other sites

Ja, je krijgt hier ook drie pogingen vergoed. Je moet wel ongeveer 140 euro eigen bijdrage betalen. Vergoeding geldt niet voor medicijnen, daar heb je een eigen bijdrage tot 1400 euro. Progestan en progesteron moet je zelf betalen. Morgen gaan we bloed laten prikken wat obligatorisch is om te testen op aids e.d. De wachttijd vanaf aanmelding is hier 40 dagen. Bij de privekliniek is er geen wachttijd maar dan krijg je ook niets vergoed. Nuja, voor medicijnen geldt dezelfde eigen bijdrage grens. Ik zit daar serieus over te denken omdat ik erg bang ben voor medicijnen. Ik durf al geen eens paracetamol te nemen. Maar aan de andere kant denk ik, misschien kan ik het beter meteen helemaal goed (?) doen. En jullie durven het ook allemaal. Ongelooflijk hoe sterk de meiden op dit forum zijn als ik lees wat er over je heenkomt. Nu, eerst maar eens met beide, ziekenhuis en kliniek, gaan praten.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Ursela, welkom hier!

 

Je zult zien, jij durft het net zo goed als wij... Wij gaan ook met af en toe bibberende knietjes, verbazen ook telkens onszelf door onze grenzen te verleggen en dapper door te gaan. Af en toe is de moed even ver te zoeken en/of is er een serieuze dip.

 

Tja, we hebben 't allemaal maar te nemen hé? Er is niet veel keus als je toch een baby wil samen...

 

 

 

Wedden dat als we jou gaan leren kennen en je bent eenmaal gestart dat jij net zo'n sterke meid blijkt?! Succes!

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor de opbouwende woorden!

 

Het ene moment voel ik me heel sterk en kan ik niet snel genoeg eraan beginnen...andere momenten baal ik als een stekker.

 

De eerste stap vandaag, bloed prikken begon niet echt goed. Na 10 prikken gaven ze het op om een ader te vinden. Mag een andere dag terugkomen. Heb informatiebrochure van privekliniek binnen.

 

Over 'soft IVF' staat er: eenvoudige stimulering, kortere behandelperiode, zo min mogelijk embryo's terugplaatsen' , zo min mogelijk hormoondoseringen. Alternatieve stimuleringsprotocollen.

 

Hangt dus een beetje af van mezelf wat er mogelijk is. Of is het een lokkertje met mooie woorden? Het fijne is wel dat ze een gyneacoloog vlakbij hebben, scheelt al gauw 4 uur rijden.

 

Succes allemaal!

Link to comment
Share on other sites

Hi Ursela!

 

Welkom hier!!

 

Soft-ivf ken ik niet. Maar het klinkt idd allemaal wel iets aangenamer dan de normale ivf/icsi procedures.

 

Is er ook iets bekend over de slagingspercentages?

 

En tjonge, zelf de hormonen moeten betalen, dat is niet mis zeg.

 

Het is in het begin ook allemaal heel erg eng, maar je zult merken als je er veel over leest, het vanzelf wel iets vertrouwder gaat raken allemaal.

 

Maar het blijft het gewoon allemaal heel erg spannend, ook bij een 3e poging ;-)

 

Er hangt ook zoveel van af...

 

Hopelijk heb je de volgende keer meer geluk met het bloedprikken!!

 

Succes!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use