Jump to content

Rotterdam...MCRZ/EMC


Peggy

Recommended Posts

Wie loopt er ook in het mcrz rotterdam.. IVF erasmus MC?

 

Ervaringen...punctie...geslaagde/niet geslaagde poging?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6xiui mislukt

 

augustus 2009 start IVF (28mei gesprek)

 

 

 

Intake Gent gehad IVF, we gaan toch in NL door (verzekering,anderzorg, geeft geen garantie voor vergoeding IVF; kost in gent tussen de 3500 en 4000euro te groot risico,gent 'verplicht' kijkoperatie in NL niet, en reizen wordt een gedoe tussen rotterdam en gent)

Link to comment
Share on other sites

Guest estrhalita

Ik heb in het EMC gelopen en mijn 2de poging was raak en we hebben inmiddels al 5 maanden een zoon.

 

 

 

2 vriendinnen van mij liepen ook in het EMC. Allebei hebben ze 2 kids, beide kids (in totaal 4 kids) via ICSI. Ik zelf met IVF.

Link to comment
Share on other sites

Hallo!

 

Onze tweede ivf-poging was raak: ebbe is ondertussen al twee. Voor een brusje hebben we 2 mislukte pogingen gedaan, maar ik ben nu spontaan zwanger van nummer 2!

 

Wij hebben alles in t emc gedaan, niet in combinatie met andere ziekenhuizen. Ik vond de ivf-afdeling altijd prima, alleen het telefonische verkeer was soms wat minder.

 

Lis

Link to comment
Share on other sites

Peggy,

 

 

 

Ook wij hebben alledrie de pogingen in het EMC gedaan.

 

1e poging TP 1 emmy gehad, 2 in de vriezer, later niet goed ontdooid

 

2e poging TP 2 emmy's gehad, geen cryo's, miskraam

 

3e poging TP 2 emmy's, zwanger, nog 2 cryo's over

 

 

 

Wanneer gaat de eventuele start beginnen?

 

Heel veel succes en sterkte gewenst!!

 

 

 

Groetjes van Daan

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor jullie reacties. Ik ben vooral erg ongerust over de punctie, maar er schijnt een nieuwe methode te zijn met morfine pompje 28mei hoor ik daar meer over. We gaan eind juli / begin augustus voor de ivf.

Link to comment
Share on other sites

wij hebben een transfer icsi gedaan met maasstad ziekenhuis en emc. FM Metingen in ons eigen ziekenhuis. De eerste icsi is mislukt en de tweede gelukt (ben nu 13 weken zwanger) met 3 cryo's in de vriezer.

 

 

 

Wat betreft de punctie het is pijnlijk maar wel te doen. wij zouden ook meedoen aan die morfine pomp test maar uiteindelijk hebben we daar nooit aan mee gedaan door ik denk miscommunicatie van het maasstad ziekenhuis.

 

 

 

heel veel succes en sterkte!!

 

 

 

Popje

Link to comment
Share on other sites

hai peggy,

 

 

 

over puncties en 't emc kan ik je niets zeggen, want wij hebben tot nu toe alleen IUI gedaan, drie maal en de derde keer was raak. wij lopen in het maasstad ziekenhuis en tot nu toe zijn we best tevreden. de fertiliteitsarts is helemaal okeej, net als de laatste gyn die we hebben gehad. maar zoals overal loopt het hier ook niet altijd even geweldig, maar dat heeft volgens mij meer met personen te maken dan met richtlijnen van 't ziekenhuis. een warrige en paniekerige verpleegkundige kan mij al heel snel irriteren, net als een ongeinteresseerde chagerijnige gyn, maar over het algemeen vind ik dat we daar goed behandeld worden.

 

 

 

heel veel succes en ik hoop dat de punctie mee zal vallen.

Link to comment
Share on other sites

hai!

 

 

 

ik loop ook bij maasstad ziekenhuis. als het goed is kunnen we eind mei beginnen (ligt eraan waneer ik ongi word en ik heb ook gehoord dat als er teveel aanmeldingen zijn de dag dat je belt kan het zijn dat je een maandje moet wachten )

 

de intake was goed verlopen en over het prikken kreeg ik ook duidelijke instructies.

 

Voor de rest kan ik je nog weinig vertellen...

 

wat ik wel jammer (meer ongemakkelijk eigenlijk) vind dat alles daar gebeurt. maar voor de tp moet je dus in het emc zijn,dat maakt in principe niks uit maar op de dag van punctie moet mijn man met koffertje plus inhoud naar het emc rijden en dan ook nog "produceren". het lijkt me voor hem wel heel zenuwslopend denk ik.

 

heeft iemand hier ervaring mee toevallig??

 

 

 

liefs

Link to comment
Share on other sites

Wij zijn in het SFG in behandeling geweest met samenwerking met EMC.

 

Mijn vriend moest dus ook met het koffertje van SFG naar EMC. vond die ook erg spannend en was erg zenuwachtig.

 

Hij vond het heel bijzonder om te doen, en ook eindelijk iets wat hij kon doen en alleen maar leuk om te doen toch!

 

En trouwens wij moeten zo veel doen hihi!!!!!

 

 

 

Beide ziekenhuizen goed en vriendelijk en snel geholpen.

 

 

 

Nu 3de poging in limburg, elsendorp, kliniek geertgen, met samenwerking in Genk!

 

punctie eiceldonor doet Geertgen, wij met koffertje dan naar Genk en TP ook in Genk

 

 

 

Liefs Claudia

Link to comment
Share on other sites

Mijn man moest ook met het koffertje van maasstad naar emc... wij komen uit beverwijk en zijn helemaal niet bekend in rotterdam dus daarom is mijn vader mee gegaan als chauffeur. Beide keren trouwens was erg fijn...

Link to comment
Share on other sites

Wij hadden de punctie in het MCRZ en TP in het EMC, dit nog icm ons eigen ziekenhuis.

 

Ik vond de mensen er erg aardig in beide ziekenhuizen.

 

Dan spreek ik voor de artsen en verpleegkundigen e.d.

 

Ik ben er dus positief over.

Link to comment
Share on other sites

Guest miekie

Ook onze zoon is onstaan in Erasmus MC.

 

Heel tevreden over alles! Vooral DR. H Heijman.

 

De 1e IVF gelijk goed hij wordt alweer 2 jaar nu op voor een 2e IVF!

 

 

 

Miekie

Link to comment
Share on other sites

hallo Peggy,

 

 

 

Hier nog een tevreden EMC-ganger..

 

Na drie IVF-pogingen en 1 afgebroken wegens overstimulatie heb ik vorige week positief getest!!! Dankzij een nieuw alternatief traject voor mensen met PCOS geen overstimulatie meer.

 

Iedereen heel aardig (ben net als Mieki ook fan van dr. Heijman).

 

Ik heb wel steeds de hele behandeling in het EMC gedaan, dus geen ervaring met MRCZ...

 

groetjes en heeel veel succes!

 

Bees

Link to comment
Share on other sites

Jaaa, dr heijman beantwoordt je vragen ook echt goed, denkt mee en stelt je gerust. Echt fijn. De gesprekken heb ik liefst bij hem, verder maakt het me weinig uit.

 

 

 

Ik zie regelmatig stellen of mannen alleen binnen komen met een koffertje en bij het lab aanbellen. Gaat allemaal super relaxed volgens mij.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use