Jump to content

ontdooien/TP cryo's hoe gaat dat in de praktijk?


Taurus71

Recommended Posts

Hallo,

 

Raar om over te beginnen nu ik pas voor de eerste IVF poging ga..maar ik vraag

 

mij af hoe dat in zijn werk gaat...ontdooien van cyro's en de TP.

 

Bij een mislukte IVF poging..als je cyro's hebt kun je die dan meteen de volgende cyclus laten terug plaatsen of moet je er minstens een maand tussen houden ivm misschien hormoonhuishouding?

 

Moet je die maand van de TP van cyro's ook nog iets bijzonders doen of gaat dit verder zonder hormoon toevoeging?

 

Klopt het dat je bij een positieve ovulatietest de TP krijgt of moet je dan bellen en laten ze de cryo's dan ontdooien...duurt dit een dag en de volgende dag plaatsen? Als het ontdooien mislukt en je hebt nog meer cyro's..kunnen ze die dan alsnog ontdooien en in diezelfde cyclus terug plaatsen of ben je dan te laat en moet je weer een maand wachten?

 

Boel vragen misschien...lees een boel berichten over TP cyro's maar hoe t nou echt in zijn werk gaat is me nog niet duidelijk geworden.

 

Wie kan hier meer over vertellen?

 

 

 

Groetjes Manon

Link to comment
Share on other sites

Hoi Manon,

 

 

 

in Voorburg komen er geen hormonen bij kijken, alleen lh-testen.

 

Je belt op dag 10 naar de kliniek voor een echo-afspraak, dan krijg je als alles in orde is, ovulatietesten meeen wanneer je moet beginnen met testen. Ik ben 5 juli begonnen met testen, gister/vandaag positief getest en dan moet je bellen. Gebeld en dan moet je op dag 4 na de positieve test weer bellen om te vragen of de ontdooiing goed is gegaan. Zo ja, heb je die dag een tp, zo niet, is deze cyclus voorbij...Wij hadden destijds 5 cryo's, 2x2 en 1x verdeeld. Er zijn er toen 2 ontdooid, 1 overleefde het niet en toen hebben ze die ene die alleen zat ook nog ontdooid, dus toen kregen we er 2 teruggeplaatst. Maar het ene zh is het andere niet en misschien gaat het elders wel weer anders hoor. Maar volgens mij blijven we ontdooien tot er een goede bij zit. Als het haalbaar is ivm de tp op de juiste dag natuurlijk.

 

Vorige keer mochten wij na de mislukte poging meteen door. Deze mislukte in juni, half juli menstruatie en 1 augustus hadden we de tp van de cryo's. Ook zonder hormonen.

 

Als ik nog wat vergeten ben te beantwoorden hoor ik het wel!

 

 

 

Groetjes Sab

Link to comment
Share on other sites

Ik mocht na mijn mislukte verse TP gelijk dezelfde maand verder met de cryo. Vond ik zelf wel raar dacht dat je een maand rust moest nemen je lichaam heeft toch een hoop te verduren. Ik moest ook met ovulatie testen kijken wanneer ik mijn eisprong zou hebben. En drie dagen later kreeg ik de cryo terug geplaatst. Bij mij was het drie dagen na de eisprong omdat ze na de punctie ook drie dagen later de vriezer in gingen en ik toen drie dagen na de punctie mijn embryo TP had.Begrijp je het nog?

 

Ik heb verder helemaal geen hormonen gebruikt. Maar elk ziekenhuis doet het anders. Wel/niet een maand rust wel/niet hormonen.

 

Als ze nou allemaal dezelfde protocollen hebben is het allemaal wat makkelijker. Hetzelfde als hoeveel cellig een embryo moet zijn om in te vriezen in het EMC minimaal 8 cellig en andere ziekenhuizen is 6 cellig ook al goed genoeg.

Link to comment
Share on other sites

Normaal gesproken had ik gelijk door mogen gaan, maar vanwege de kerst (dan is de IVF afdeling gesloten) moest ik een maand wachten.

 

 

 

In de cyclus voor de cryo TP hoefde ik helemaal niets te doen.

 

Bij mijn eerste echo zag het er al allemaal goed uit, maar uit mijn bloed bleek dat ik al de eisprong had gehad. De dag erna zouden ze mij terugbellen en vertellen wanneer ik de TP zou hebben.

 

Dit was een paar dagen later en toen kreeg ik de TP.

 

Bij mij is deze TP in een zwangerschap overgegaan. Helemaal TOP natuurlijk.

 

 

 

Ik moet zeggen dat ik mij een stuk beter voelde bij de cryo TP, want nu hoefde ik helemaal geen troep in mijn lichaam te spuiten en dat vond ik echt een stuk beter, omdat de cryo ook in een natuurlijke cyclus wordt TP, hoef je ook geen bolletjes in te brengen, dus dat vond ik ook prettig.

 

 

 

Heel veel succes, maar ik hoop natuurlijk voor je dat je geen cryo nodig blijkt te hebben!!

Link to comment
Share on other sites

Dank voor jullie reactie,

 

Lijkt me idd fijner om in een natuurlijke cyclus een TP te hebben..snap je helemaal.

 

Zie nu net trouwens dat er een rubriek voor is ..over cryo's...heb deze vraag dus in de verkeerde rubriek gesteld... ;-)

 

Het lijkt me een stuk relaxter zo in de normale cyclus..geen geklep naar t ziekenhuis tussentijds voor echo's..geen spuiten dagelijks...

 

Maar ja..eerst idd de verse poging afwachten..en eerst maar eens afwachten of ik wel eicellen /emmys heb straks om teug te plaatsen.

Link to comment
Share on other sites

Guest SJSL

Ik moest inderdaad een cyclus rust hebben na onze mislukte normale poging. En vond ik helemaal fijn!

 

 

 

Ik moet op dag 1 van de nieuwe cyclus beginnen met Progynova, die zorgt ervoor (heb ik ergens gelezen) dat er van jezelf geen eicellen groeien. Dan moet ik over een dag of 12 naar het zk voor een echo, kijken ze of het baarmoederslijmvlies van voldoende dikte is. Zo ja, starten met Utrogestan en dan 3 dagen later ofzo de TP. En als ik zwanger zou blijken te zijn dan beide hormonen tm 12 weken zwangerschap gebruiken.

 

 

 

De Cryo procedures zijn echt heel verschillen overal!

 

 

 

En ik heb begrepen, dat als ze Cryo 1 ontdooien en het is niet goed, dat ze gelijk verder gaan met de volgende. Je beurt is dus niet meteen voorbij.

Link to comment
Share on other sites

Ik zat net te denken om eens berichtje te gaan plaatsen met hoe het ongeveer in zijn werk gaat.

 

Maar alle vragen zijn alweer beantwoord.

 

Ik ben benieuwd, wij horen as maandag hoe en wat.

 

 

 

Trouwens ik ben na onze mislukte ICSI op 30 juni ongesteld geworden en ben het nog steeds niet kwijt pffff. Bij de vorige icsi na de miskraam ben ik maar een paar dagen ongi geweest. Nu dus alweer sinds 30 juni. Is dat normaal?

Link to comment
Share on other sites

Guest Agnessie

Hallo Manon,

 

 

 

Ondanks dat heel veel van je vragen al zijn beantwoord..... mijn eerste cryo behandeling.

 

 

 

Na mijn 1e IVF die mislukt was moest ik eerst weer ongesteld worden. Dat duurde bij mij 5 weken. Vanaf dag 1(cyclus) moest ik aan de prygonova 2 maal daags 1 pilletje.

 

 

 

Op de 13e dag echo afspraak, 3 dagen erna beginnen met utrogestan 3 maal daags 2 bolletjes. En op de 20e dag had ik mijn TP van een cryo.

 

 

 

Mijn 5 cryo`s zijn apart ingevroren.

 

De eerst ontdooide was goed genoeg en is als 7 cellige embryo maandag 6 juli TP.

 

Nu gebruik ik dagelijks 2 x prygonova en 3 maal daags 2 x utrogestan.

 

 

 

Dit alles was zonder stress en zonder dagelijks spuiten was echt heel relax.

 

 

 

Mij was van te voren verteld dat ze in de ochtend beginnen met ontdooie en het ontdooien duurt een uurtje als de embryo goed genoeg is dan gaan ze die de hele dag in de watten leggen.

 

:av-31:

 

 

 

Zodat deze in topvorm in de middag TP kon worden.

 

 

 

 

 

Hoop dat je geen cryo nodig hebt.

 

Maar nu weet je met alle ervaringen van ons wel wat je kunt verwachten.

 

 

 

Agnes

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor jullie verhalen..een beetje een idee hoe het gaat..alhoewel er idd wel wat verschillen per ziekenhuis zijn.

 

Wens jullie ook allen heel veel succes met de volgende pogingen en het wachten in de wachtweken!

 

groetjes Manon

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use