Jump to content

Wie ben ik..


Josephine

Recommended Posts

Mijn naam is Josephine, ben al zowat 15 jaar samen met mijn vriendin en we zijn zojuist in de IVF trein gestapt. Afgelopen dinsdag ben ik begonnen met het spuiten van decapeptyl.

 

Wij hebben een goede vriend die donor is en die, als de goden ons goed gezind zijn, een actieve vaderrol in het leven van ons kind zal gaan innemen. Vorig jaar rond deze tijd waren we vreselijk verdrietig omdat ik een miskraam had gehad. Op zich was ik vrij snel zwanger geraakt (na 4x keer al) maar dat feest was helaas kort maar hevig. Daarna niet meer zwanger geraakt, ondanks ovulatietesten en de laatste maanden met hormoonstimulatie en IUI. Zeer frustrerend allemaal, pfffff.

 

 

 

Nu dus 'op IVF'...onze laatste kans-(en). Ik zie enorm (en dan bedoel ik ook echt ENORM) op tegen de punctie. Ik lig daar nu al iedere ochtend vroeg van wakker (hoezo neurotisch?)

 

 

 

O ja, ik ben een senior-wensmoeder. Ben in juni 42 jaar geworden (gelukkig in goede gezondheid maar wat zou ik graag 10 jaar jonger willen zijn) en vrees dat ik te laat ben. Dat kan me soms intens verdrietig maken.

 

 

 

Ik schrijf ook nog op 2 andere fora maar op 1 daarvan vind ik niet zo'n aansluiting, wellicht door mijn leeftijd? Ik weet het niet. Die andere is er speciaal voor oudere (wens)-moeders en is wel gezellig.

 

 

 

Ik wens iedereen wat ik mezelf en mijn vriendin ook wens: een zorgeloze zwangerschap en een gezond kindje. Succes meiden!

 

 

 

Groetjes, Josephine. (in het kort gewoon Jos).

Link to comment
Share on other sites

Welkom op dit forum. Hoop dat je hier ook voldoende aansluiting vindt. Wat fijn dat jullie zo'n goede vriend hebben die niet alleen nu, maar ook later een rol betekent in jullie leven en die van de wenselijke kind(eren).

 

 

 

Wat de punctie betreft, ervaart iedereen anders. Ik moet zeggen dat het mij mee viel. Mijn vriend zat meer met dichtgeknepen billen dan dat ik het spannend vond op dat moment. De arts telde tot 3 en deed de handeling. Je voelt het wel, maar het doet geen pijn. Daarna wel rustig dagje doen. Bij de laatste punctie hebben ze deze onder algehele narcose gedaan ivm vele aantal cellen (meer dan 12). Maar ook dat doet ieder ziekenhuis weer anders. Laat je goed voorlichten en maak je niet al te druk al is dat makkelijker gezegd dan gedaan.

 

 

 

Heel veel sterkte en vooral geluk met deze behandeling.

 

liefs, Stéphanie

Link to comment
Share on other sites

Hoi Hoi!

 

 

 

Welkom hier om het forum!

 

Hoop dat je hier lekker mee komt kletsen over het hoe en wat met je behandeling.

 

 

 

De puncties zijn mij heel erg meegevallen (1e x 5 eitjes, 2e x 6 eitjes, 3e x 18 eitjes), maar ik was de 1e keer helemaal panisch.

 

Heb alleen maar gehuild tijdens de punctie, maar achteraf is het echt meegevallen.

 

Komt echt helemaal goed!

 

 

 

Ik ga voor jouw en je vriendin duimen dat deze poging aanslaat en dat je snel een mooie plus op je test mag krijgen!

 

 

 

Groetjes van Daan

Link to comment
Share on other sites

Dank jullie wel voor je welkom-berichttjes. Ik ga van de week, als ik een echo krijg, wel vragen of ze in kunnen schatten of mijn eierstokken er een beetje 'handig' bij liggen. Wellicht dat dat scheelt bij de punctie?

 

 

 

Groetjes, Jos.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use