Jump to content

Hoe moet je rekenen?


Lisette

Recommended Posts

Hoi,

 

 

 

Morgen is het 3 weken geleden dat ik mijn punctie heb gehad, op 10 juli. De tp was op 14 juli en eergisteren positief getest.

 

Ben ik dan nu ook 3 weken zwanger? Of moet ik daar 2 weken bij optellen?

 

 

 

Wie weet dat?

 

 

 

Groet

 

Lisette

Link to comment
Share on other sites

Lisette, gefeliciteerd met je zwangerschap!!!

 

Ik heb op 5 februari mijn punctie gehad, 7 februari te terugplaatsing en 19 februari de testdag.

 

De arts in het EMC vertelde me dat we uit moesten gaan van 2 weken voor de punctie, dus 21 januari.

 

Ik denk dat jij uit kan gaan van 26 juni en dan kun je precies zien hoeveel weken je nu bent en wanneer je uitgerekend bent.

 

Succes!

Link to comment
Share on other sites

hallo lisette

 

 

 

van harte gefeliciteerd.

 

ik sluit me bij maatje aan zo moest ik het ook uitrekenen. dus dat betekent dat je vandaag precies 5 weken bent. je bent dan uitgerekend op 2 april 2010.

 

 

 

groetjes svenja

Link to comment
Share on other sites

Ik moest ook uitgaan van de dag van de puntie en daar twee weken bij optellen. Ik had de TP 3 dagen na de punctie. Oftewel 3 dagen + 2 weken bij de TP optellen.

 

 

 

Weet iemand hoe het dan zit bij een Cryo? Ik heb vorige week een Cryo TP gehad en dat embryo was op woensdag ontdooit en op donderdag teruggeplaatst. Als ik zwanger zou zijn moet ik dan 5 dagen + 2 weken bij de TP optellen???

Link to comment
Share on other sites

Hoi!

 

 

 

Dank voor jullie reacties :-)

 

 

 

Ik zit na te denken over de cryo-vraag....

 

Zou het zo kunnen zijn dat je met de TP van een cryo net doet alsof ie 'vers' is? Maw, je telt dan zo'n 3 a 4 dagen terug; dat zou normaliter de dag van een punctie zijn geweest.....en dan reken je verder?

 

 

 

Kan dat kloppen?

 

 

 

Groet

 

Lisette

Link to comment
Share on other sites

Dat is dus de vraag. Want het embryo is wel 2 dagen ouder als ie de baarmoeder in gaat. Maar nestelt ie dan ook 2 dagen sneller in? Want dan zou je dus 2 dagen langer zwanger zijn.

 

 

 

Nou ja, niet dat het veel uitmaakt.

Link to comment
Share on other sites

hoiiiiiiiii,

 

 

 

ik heb destijds op 1 augustus een cryo-tp gehad en mijn uitgerekende datum was 21 april. Positieve ovulatietest was op 28 juli.

 

Misschien kun je hier iets mee als het om een cryo gaat?

 

 

 

groetjes Sab

Link to comment
Share on other sites

Hmmmm ...tja, moeilijke vraag....En issie wel echt een of twee dagen ouder? Maw. ontwikkelt 'ie zich direct na het ontdooien verder? Of pas als 'ie op z'n plek in de baarmoeder zit?

 

 

 

Er moet hier iemand op dit forum zijn die dit weet! Denk je niet? :-)

 

 

 

Groet

 

Lisette

Link to comment
Share on other sites

als het een goede embryo is ontwikkelt hij zich verder en niet pas in de baarmoeder!! Zo niet dan wordt de kans op een tp steeds kleiner natuurlijk. Voor zover ik weet kun je met een cryo ook gewoon vanaf de eisprong rekenen. Bij mij was dat dan 9 maanden min 1 week.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use