Jump to content

Tragere start cryo dan verse TP?


Miepie80

Recommended Posts

Vandaag in het ziekenhuis geweest voor de eerste echo, precies 3 weken na de terugplaatsing van 2 cryootjes. De cryootjes waren 4 dagen oud, 7-cellig en een meercellig (aan het versmelten). Ik had al niet verwacht veel te zien op de echo, vorige zwangerschap 22 dagen na TP ook alleen een vruchtzakje van 8mm, maar nu zag ik helemaal niks. De arts zag wel wat, wat leek op een vruchtzakje, maar het was echt nog heel klein (4mm ofzo). Ik heb zelf het idee dat het einde oefening is, er zou met ruim 5 weken toch duidelijk een vruchtzakje met een heel klein vruchtje te zien moeten zijn, maar de arts gaf aan dat cryootjes vaker wat traag opstarten en dat het dus eigenlijk nog niks zegt. Dit klopt ook met een naar verhouding laag hcg 2 weken na TP (134).

 

Volgende week dus weer terug voor een echo om te kijken of het gegroeid is...

 

 

 

Zijn er meer mensen die dit hebben meegemaakt na een cryoTP? En hoe was de afloop?

 

Volgens de arts kan het alle kanten op en was het gewoon te vroeg voor een echo, maar ik heb het idee dat het een beetje onzin is om hoop te houden....

Link to comment
Share on other sites

Ik kan je vraag in principe ook niet beantwoorden maar weet wel dat in ons ziekenhuis pas 3 weken na cryo TP getest mag worden. Heb zelf al na 2 weken getest: negatief maar ben nog steeds niet ongi dus van het weekend of maandag nog maar eens voor alle zekerheid testen om het 100% zeker te weten. Dus kan me idd voorstellen dat de cryo's gewoon wat langzamer gaan.

 

 

 

En dit is volgens mij ook de reden dat er in het AZM pas bij 7 weken een echo gemaakt wordt. Begin ook steeds meer te begrijpen waarom. Dan zie je tenminste zeker een kloppend hartje en als dat hartje dan niet klopt weet je ook meteen dat het niet goed is. Nu zit je toch in onzekerheid natuurlijk. Heel veel succes en hoop echt dat er de volgende keer gewoon een mooi kloppend hartje te zien is of dat de groei in elk geval goed door is gezet.

 

 

 

Groetjes,

 

Hanneke

Link to comment
Share on other sites

Thanx meiden. Hanneke, da's ook slopend voor jou zeg, die onzekerheid!

 

In het AMC willen ze ergens tegen de 6 weken al een echo maken om een bbz uit te sluiten/te kijken of het goed ingenesteld is in de baarmoeder. Het zwarte vlekje wat we zagen zit wel in de baarmoeder, maar is gewoon veel te klein. Heb er zelf geen goed gevoel over...

 

 

 

Luna, ik heb 10 dagen na TP positief getest met een kruidvat test (heel licht lijntje). Maar op 14 dagen na TP zat ik pas boven de grens die het ziekenhuis hanteert voor "zwanger" (hcg van meer dan 100).

Link to comment
Share on other sites

Hi Miepie,

 

 

 

Ik had op 1 februari de TP van een cryo en mocht op 11 februari in het ziekenhuis al een test doen, die was positief en de dag daarna heb ik thuis al een test gedaan en die was ook positief.

 

 

 

Ik zou mij nog geen zorgen maken hoor. Meestal gaat de eerste echo pas gemaakt worden rond de 7 weken, omdat ze dan pas wat echt kunnen zien. Ik zou echt even afwachten tot volgende week.

Link to comment
Share on other sites

in alkmaar doen ze vanaf de 6 week echo omdat er dan wat ze zien is vlgs de gyno is het daarvoor niet haalbaar om eem echo te maken omdat je dus niks kan zien ook het hartje niet dus , hou hoop en me duimen draaien op de goede afloop

 

 

 

gr summer

Link to comment
Share on other sites

Gisteren weer een echo gehad, precies een week na de vorige (zou 6w4d moeten zijn). De arts was in eerste instantie positief, het vruchtzakje was goed gegroeid en ze zag een dooierzakje en vruchtje. Tot ze hoorde dat de TP al 4 weken geleden was... dan was dit echt veel te klein. Ze gaf ons dus weinig kans, maar eerst voor de zekerheid volgende week wéér een echo, omdat het dus wel doorgroeit.

 

 

 

Ik vind het allemaal maar raar, maar heb weinig hoop meer, maar wel bizar dat zelfs het vruchtje dus ook doorgroeit/groeit. Volgende week donderdag weer een echo en dan wordt ook de afspraak gemaakt voor de curettage...

Link to comment
Share on other sites

Hé Tsjoender en Vanessa, bedankt voor jullie reactie. Vanessa, jullie hebben ook flink in spanning gezeten dus... rare opmerking van die arts zeg!

 

Ik heb eigenlijk weinig hoop dat het hier nog goed gaat komen, een week achterstand is echt teveel. We hebben inmiddels wel besloten alleen direct voor een curettage te gaan als het vruchtje niet gegroeid is komende week, anders kijken we een week later wel weer.

 

Mijn lichaam zwangert ondertussen vrolijk door, lekker verwarrend :-(.

Link to comment
Share on other sites

Ja, inderdaad. Vorige keer geen 2e echo gehad (hoewel het toen ook wel heel duidelijk was; alleen een vruchzakje van 2cm met 8 weken) en voelde me daar toch niet prettig bij.

 

Voorlopig is er in elk geval nog niks aan het gebeuren, dus denk wel dat als de echo donderdag niet goed is (waar we vanuit gaan :-() het weer een curettage wordt...

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



 • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use