Ga naar inhoud

AZM Maastricht


ivfsh

Aanbevolen Berichten

Hee IVFSH,

 

 

 

Kan ik uit de info onder je laatste berichtje lezen dat je poging geslaagd was??? Zoja dan super super gefeliciteerd zeg!! Nu nog 3 weekjes wachten tot de echo! Misschien wel 2 hartjes zien!! Spannend! Hou je ons op de hoogte!!!!

 

 

 

liefs cynthia x

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 64
  • Aangemaakt
  • Laatste Reactie

Top Posters in dit Topic

Top Posters in dit Topic

ja inderdaad :-) De testen (ik geloofde de eerste twee niet, haha, het streepje was zo licht, dus toen heb ik er vandaag nog twee gedaan) zeggen inderdaad dat ik zwanger ben! Het is nog heel onwerkelijk allemaal, we zijn wel heel blij natuurlijk!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi Ivfish, Gefeliciteerd!!

 

Hopelijk ook een goeie echo.

 

Wij hebben nu definitief gekozen om toch naar Utrecht te gaan, er is goed naar ons geluisterd en de twijfel hebben ze kunnen wegnemen.

 

De planning is nu eind januari weer naar de poli voor prikinstructies en schema's en recepten. dan eind Februari beginnen met spuiten en stimulatie om vervolgens eind maart (week 13) de punctie en pgd analyse te hebben.

 

Dus nog een klein half jaar wachten en dan gaan we ervoor.

 

Ik wil me nu richten om zo fit mogelijk de poging in te gaan, afvallen, sporten en genoeg groenten en vitamines.

 

Dames bedankt en succes.

 

Liefs Chantal

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Chantal!

 

 

 

Mooi dat je de keuze hebt gemaakt, geeft toch rust natuurlijk. Super ook dat je zo positief de maanden ingaat die je nu even moet overbruggen. Afvallen en sporten, dat had ik eigenlijk ook nog willen doen voor mijn behandeling, niet gelukt, haha. Hoop dat jij beter bent in goede voornemens!

 

 

 

Hee, heel veel succes!!

 

Groetjes,

 

IVFSH

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Bij ons heeft het Azm zeer zwaar afgedaan. Ik ben afgewezen voor IVF omdat mijn BMI 2 punten te hoog was, ongeveer 5 kilo. vruchtbaarheidsprobleem ligt bij mijn man, ik ben verder gezond. Ben gaan afvallen (ongeveer 3 maanden) en bij de 2de weging was ik nog 1,5 kilo te zwaar. Wederom weggestuurd en daarop besloten het Azm te laten voor wat het is. Afgezien van de vernedering kan niemand mij wijsmaken dat een zwangerschap afhangt van 1,5 kg meer of minder. Dat ze zulke goede cijfers hebben komt puur en alleen door hun strakke protocollen. Mensen die niet binnen dit eisenpakket vallen worden gewoon weggestuurd (ben niet de enige, vriendin werd ook verteld dat er niets voor ze gedaan kon worden, zij kampt met andere problemen). op die manier hou je alleen mensen over die voldoen aan het perfecte plaatje en haal je dus prachtige resultaten.

 

 

 

Wij zijn naar het Catharina in eindhoven gegaan. Het eerste wat deze arts zei was "Hier krijgen jullie wel een kans", en daar gaat het om. Wij zijn afhankelijk van ziekenhuizen om zwanger te worden vanwege zwak zaad, daarom des te erger dat het Azm zich alleen maar bekommerd om hun "cijfers".

 

 

 

Dat......... en dan heb ik het nog niet eens over de vreselijk botte artsen die we daar gesproken hebben

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nellas,

 

 

 

Wat een opluchting om jouw verhaal te lezen. Wij worden ook niet behandeld door het AZM, bij ons omdat ze vinden dat ik niet stressbestendig genoeg ben. Moest naar een psycholoog, dat heb ik gedaan en nu heb ik weer psychologische testen moeten maken. Natuurlijk een heel ander verhaal als jou maar ik ben het wel met je eens dat AZM te strak vasthoudt aan de protocollen. Ze zouden eens wat meer naar de vrouw achter die baarmoeder moeten kijken.

 

 

 

Wij hebben dinsdag ook een intake in Eindhoven, ben benieuwd of ze ons ook willen helpen. Doe jij de echo's allemaal in Eindhoven of doe je die ergens anders? Wij wonen in Maastricht dus dat zou best ver zijn elke keer. Maar heb het er wel voor over als ik wat menselijker behandeld wordt. Succes trouwens, zie dat je net een terugplaatsing hebt gehad.

Link naar reactie
Delen op andere sites

jeetje nellas. wat heftig! ik zelf kamp ook met iets overgewicht.het is ook meerdere keren gezegd geworden maar zit wel onder de bmi 30.

 

ik ben het met je eens, alles voor cijfers en statestieken en de vrouw achter de baarmoeder/broedkip!? die wordt helemaal vergeten

 

@ nellas, hoop dat je een geweldige mooie + gaat zien! en dan blijvend, zie dat jij ook al een miskraam hebt gehad.

 

 

 

@ hanneke

 

weet dat ik veel aan je denk en je mij altijd kunnen bellen.

 

day en night.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ pieneke

 

ik lees dat jij weer in de race bent met goed resultaat tot nu toe,

 

moet wel altijd lachen als ik jullie topic lees.

 

ik ben nog steeds aan het spuiten, jawel hoor! 11/11 gestart met 100 puregon.

 

nu naar 150 gegaan. Heb nu 6 follikels van gemiddeld 11 mm. dus nog even geduld.

 

hoop op een topper met blijvende zwangerschap!

 

succes met alles

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Hanneke: Ben echt bijna van m'n stoel gevallen na jouw verhaal te hebben gelezen. Niet stressbestendig? Psychologische testen? Wordt er bijna kwaad van, omdat wij afhankelijk zijn om zwanger te worden wil niet zeggen dat dit ziekenhuis ons telkens maar weer vernederd, want zo voelt het.

 

 

 

Maar goed, je keuze om naar Eindhoven te gaan is een hele goeie. Ik heb me daar nooit ongemakkelijk gevoeld. Wij rijden inderdaad iedere keer op en neer in de week van de FM, om de dag dus. De FM zijn in de middaguren dus het is dan wel rustig op de weg. Wij hebben het er graag voor over en achteraf bekeken valt het allemaal best mee met dat rijden. Na de TP hoef je toch een hele tijd niet meer te gaan.

 

 

 

Wij hebben net een TP gehad van 2 embryo's, het is onz 2de ICSI in het Catharina ziekenhuis. Als je nog iets wil weten, vraag gerust.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi meiden,

 

 

 

Misschien een beetje laat: maar ik ben eens voor een second opinion gegaan naar het AZM en was helemaal niet tevreden. Ze zeiden dat ik al een hele hoge dosering hormonen gebruikte (300 eenheden Menopur) en dat ze dat daar niet eens deden zo hoog. Volgens mij is het heel normaal, maar goed de gynaecoloog vond van niet. Hij zei ook dat we het nu wel vaak genoeg hadden geprobeerd en dat we maar moesten stoppen: we hadden net 1 IVF en 2 ICSI achter de rug... Ik vond het heel voorbarig allemaal. Kortom: ik was helemaal niet tevreden! Ben verder gegaan met mijn "eigen" ziekenhuis, veel betere ervaring mee.

 

 

 

@Hanneke: ik vind IVF wel degelijk maatwerk! En als het goed is denken ze er in veel ziekenhuizen ook zo over! Ieder lichaam werkt toch anders! Kijk naar de ervaringen van menigeen in Dusseldorf of Gent: vaak is daar nog van alles mogelijk en nemen ze je serieus. Heel anders dan sommige ziekenhuizen in NL.

 

Als je je niet prettig voelt bij welk ziekenhuis dan ook, lijkt het me zeer verstandig om eens ergens anders te gaan kijken.

 

Ieder zijn ding natuurlijk, en uiteindelijk is het resultaat misschien toch het belangrijkste?

 

Toi toi toi voor iedereen. Veel succes allemaal!

 

 

 

Lfs, M

Link naar reactie
Delen op andere sites

ook wij zijn een tijd bezig geweest in het AZM, alleen alle onderzoeken daar gehad.

 

nu zijn we toch overgestapt, waren niet meer tevreden.

 

de artsen zijn wel aardig, maar alles gaat idd.volgens de regels.

 

ik moest van hun nog wachten met de behandelingen tot april 2010, en nu begin ik deze maand al met mn IUI.

 

en wat wij niet zo prettig vonden dat er geen artsen zijn, alleen maar artsen in opleiding.

 

niet dat dat een probleem was, maar ze begonnen elkaar tegen te spreken, waarop ik zei dat ik eens een arts wilde spreken, en te horen kreeg, die is er niet!

 

nou dan niet hÉ!

 

we rijden nu ook graag een stukkie verder, want het moet goed klikken, erg belangrijk!!!!

 

groetjes en iedereen veel succes met alles.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi Nellas,

 

 

 

We hebben afgelopen dinsdag het gesprek gehad in Eindhoven. Wat een verademing zeg, en wat een verschil in benadering. We zijn bij dr. van Dop geweest. Ontzettend leuke en invoelende man. Wij zijn er nu ook bijna zeker van dat we gaan overstappen. Ongeacht wat het AZM gaat zeggen. Ik heb nu het verschil gemerkt en nu zou ik niet meer anders willen haha. Moet 21 december nog voor een echo en daarna weer afspraak met dr. van Dop. Hopelijk hoor ik dan wanneer we kunnen starten enzo. Wil wel nog eens vragen of het niet mogelijk is om het korte protocol te gaan volgen. Ben de vorige keer echt bijna 5 weken thuis geweest door de hormonen. En ik wil nu echt graag blijven werken want anders gaat alles nog langzamer voorbij. Dus ik hoop dat dat tot de opties behoort. Verder moeten we zelf het zaad meenemen uit Maastricht op de dag van de punctie. Ben benieuwd hoe dat in zijn werk gaat. Thermoskan met stikstof en daarin zijn zaadjes hihi. Hoop dat we geen botsing krijgen ofzo! Enig idee hoe lang het duurt tussen intake en behandeling misschien?

 

 

 

Hoe ging jou tp? Je mag al bijna testen zeg. Heb je al enig idee wat het gaat worden? Spannend zeg!!!! Heel veel succes!

 

 

 

Rest van de dames: er komen echt steeds meer slechte ervaringen uit het AZM, zegt toch ook wel iets he. Er is natuurlijk geen enkel ziekenhuis waar iedereen tevreden is maar de kritiek is bij iedereen wel een beetje hetzelfde. Opvallend!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb net mijn 1e IVF poging achter de rug en ben ook in het AZM onder behandeling. Mag ik vragen waarom jullie negatieve ervaringen hebben met maastricht?? Ik kan pas weer starten in februari, week 8, en heb dus nog tijd om misschien over te stappen naar een ander ziekenhuis.

 

 

 

Groetjes Linda

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben momenteel bezig met mijn 1e icsi in het azm. Heb gister de punctie gehad en heb morgen de terugplaatsing.

 

Ik heb tot nu toe geen enkele negatieve ervaring. Ik denk dat het zeer persoonlijk is hoe je dingen ervaart. Of misschien heeft het te maken wat je al hebt meegemaakt. Ik sta er natuurlijk nog vers in omdat wij meteen bij icsi uitkwamen en ik nog geen verdere ervaring op dit gebied heb.

 

 

 

Als je bij de 1e ivf goed behandeld bent, waarom zou je dan overstappen?

 

 

 

groetjes,

 

Louke

Link naar reactie
Delen op andere sites

louke en linda

 

het heeft er ook mee te maken wat je meemaakt

 

ik ben over het algemeen zeer tevreden echter na mijn positieve test is er heel veel gebeurd en dat hadden ze kunnen voorkomen!

 

als ik lees wat bij Hanneke is gebeurd, tja dan vind ik dat toch echt zorgelijk!

 

ik heb vandaag de punctie en maandag hoop ik een TP

 

 

 

ik zou niet zomaar overstappen wegens verhalen van anderen. En daarbij zeg ik altijd, doe waar je je goed bij voelt. Dat is het belangrijkste.

 

 

 

succes met alles

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben het helemaal met Hellen eens. Als ik na mijn 1e poging gewoon zwanger was gebleven had ik hier waarschijnlijk geen negatief bericht neergezet. Wat niet wil zeggen dat ik niet onwijs baal van de benadering van het AZM. Zolang er niks geks gebeurt tijdens je behandelingen ben je er prima af. Alleen hebben wij helaas de ervaring dat als er moeilijke dingen voorbij komen ze daar niet altijd even goed op reageren. Ik heb dinsdag een intake gehad in Eindhoven en ik vond het verschil in benadering echt heel groot! Maar als je verder geen problemen hebt met je behandeling bij het AZM zou ik zeker niet overstappen. En inderdaad volg je gevoel!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hanneke en Hellen,

 

 

 

Als ik jullie verhalen lees vallen me ook de schoenen uit en begrijp ik volledig jullie reactie. Het gaat inderdaad gewoon om een gevoel en ik ben ermee eens als alles volgens het boekje verloopt je goed af bent, maar val je er buiten dan heb je een probleem.

 

Ik ben al jaren onder behandeling bij het azm met een andere ziekte en je loopt tegen een muur wat betreft protocolair handelen. Er zijn artsen die je echt zien als individue en er zijn artsen die je als een protocol zien. Heel lastig.

 

Ik hoop dat jullie elders beter gehoord worden en dat zo toch nog alles goed komt!!

 

Heel veel succes,

 

 

 

liefs,

 

louke

Link naar reactie
Delen op andere sites

Verder moeten we zelf het zaad meenemen uit Maastricht op de dag van de punctie. Ben benieuwd hoe dat in zijn werk gaat. Thermoskan met stikstof en daarin zijn zaadjes hihi. Hoop dat we geen botsing krijgen ofzo! Enig idee hoe lang het duurt tussen intake en behandeling misschien?

 

 

 

Hoe ging jou tp? Je mag al bijna testen zeg. Heb je al enig idee wat het gaat worden? Spannend zeg!!!! Heel veel succes!

 

 

 

Ik meende dat het VU tegen ons had gezegd dat sperma ca. 1,5 uur goed blijft. Is het dan wel haalbaar van Maastricht naar Eindhoven (geen idee hoe lang dat rijden is)?

 

Wij wonen namelijk in Almere en hebben onze behandelingen in het VU (zonder file 30 minuten reistijd). Met een beetje pech kun je tijdens de spits te lang onderweg zijn.

 

Mijn vriend kan altijd in een 'rukkamertje' (voorzien van pornoblaadjes, pornofilms, baddoeken en al) in het ziekenhuis terecht.

 

 

 

Hebben ze geen 'rukkamertjes' in het ziekenhuis in Eindhoven?

Link naar reactie
Delen op andere sites

je kan het wel makkelijk halen van maastricht naar eindhoven, maar dan moeten er niet teveel files zijn natuurlijk.

 

wij moeten het binnen 1 uur inleveren, dus mijn man moet het ook in een rukkamertje produceren, haha.

 

volgens mij hebben ze die wel overal die kamertjes.

 

groetjes

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt als gast nu eerst posten en gelijk daarna registreren. Als u al een account hebt, meld u dan nu aan om te posten met uw account.

Gast
Reageer hier op dit topic...

×   Geplakt als RTF formaat tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in.




  • Berichten

    • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
    • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
    • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
    • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
    • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
  • Topics

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Gebruikers Voorwaarden