Jump to content

Opschroeven Gonal-F?


Esk

Recommended Posts

Ik ben eergister voor een echo geweest en de arts gaf toen aan dat 3 follikels een beetje achterbleven. Daarom heeft hij de dosis Gonal-F opgeschroefd van 150 IE naar 225 IE. Zaterdag mag ik weer terug.

 

 

 

Nou sprak ik gister met een vriendin die bezig is met ICSI en zij zei dat het opschroeven van je dosis tijdens een behandeling helemaal geen nut had, aldus haar arts (blijkbaar is dat een keer ter sprake gekomen bij haar eigen behandeling).

 

 

 

Wat is jullie ervaring hiermee? Heeft het nou wel of geen zin?

 

 

 

Overigens, ik ga gewoon ervan uit dat mijn arts het beste met mij voorheeft, dus deze vraag is meer uit nieuwsgierigheid dan uit twijfel :icon_biggrin:.

Link to comment
Share on other sites

Guest Ramona26

Hallo,

 

 

 

Bij mijn 1ste icsi hebben ze ook gonal-f opgeschroefd,en dat werkte er kwam een groeispurt en kreeg er wat follikels erbij.

 

 

 

Bij de 2de icsi ook gedaan maar toen werkte het niet en kwam er niks bij.

 

Denk ook dat het p.p. anders is.

 

 

 

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Esk,

 

 

 

Bij mij groeide het ook langzaam maar de arts zei dat het geen zin heeft om tussentijds de dosis te verhogen. Maar ik had vanaf het begin al 225 ivm met mijn leeftijd. Hij geloofde meer in langer doorspuiten en dat heeft uiteindelijk een goed resultaat gehad (helaas geen zwangerschap...).

 

Succes!

 

 

 

Caroline

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use