Jump to content

Fertifair?


Henne

Recommended Posts

Hoi meiden,

 

 

 

Vandaag zouden mijn vriend en ik naar de Fertifair, maar hij zit met een gescheurde enkelband en we zijn dus uiteindelijk niet gegaan. Ik zou o.a. naar de lezingen over de wachtweken, over de innestelling en hoe die weken door te komen. Ben heel benieuwd of er iemand hier misschien ook (of beter: wel) is geweest en verslag wil doen. Thanks!

 

 

 

Henne

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Hoi Henne,

 

 

 

Een beetje late reactie aangezien ik deze topic nog niet had gezien.

 

 

 

Ik vond het een interessante dag, tevens heel herkenbaar alle verhalen wat dan ook wel weer fijn was.

 

Ik ben ook naar het blok wachtweken geweest.

 

De innesteling werd beeldend gepresenteerd door een embryoloog uit het amc. Conclusie was jammer genoeg dat ze nog te weinig afweten van de innesteling en geen wetenschappelijke bewijzen hebben over innestelingsbevorderende medicatie/ vitaminenpreparaten/ overige interventies.

 

 

 

De presentatie van de psycholoog over "hoe de wachtweken doorkomen" ging het over verschillende copingstijlen en dat afleiding zoeken toch echt het meest effectief is tijdens de wachtweken. Tevens ging het over gedachtenpatronen etc, zeker interessant en herkenbaar.

 

Er was nog een ervaringsdeskundige van 40 jaar, die vertelde dat ze uiteindelijk 10 jaar van haar leven gewacht heeft. Ze bracht het heel herkenbaar en met de nodige humor.

 

 

 

In de middag zijn we naar de lezing "omgaan met je omgeving als je in behandeling bent" geweest.

 

Een ervaringsdeskundige/ psychotherapeute vertelde haar levensverhaal en gaf voorbeelden uit haar praktijk. Wederom herkenbaar. Tevens werden er stellingen ingebracht waarop je kon reageren. Wat ik jammer vond is dat mensen op een gegeven moment erg afweken van de stelling en hun eigen ( uitgebreide) verhaal gingen doen.

 

Persoonlijk had ik het idee dat ze bij de verkeerde lezing zaten en misschien beter bij de lotgenoten IVF/ICSI hadden kunnen zitten.

 

 

 

Laat in de middag zouden we tai-chi doen echter, ik was erg moe (was ook wat grieperig) dus dit hebben we niet meer gedaan.

 

De lunch was fantastisch, je kon gewoon pakken wat je wilde, net als de koffie/thee die je onbeperkt kon pakken de gehele dag door.

 

 

 

Ik ben met een vriendin geweest aangezien m'n man niet mee wilde omdat hij geen zin had in mensen die continue hun eigen verhaal aan het vertellen waren en in de slachtofferrol zouden gaan zitten.

 

Nou heb ik dat alleen gehoord bij het tweede deel van de lezing: "omgaan met je omgeving als je in behandeling bent". Ik vond het dus wel meevallen...

 

 

 

Ik vond het dus een leuke dag en zou volgend jaar wel weer willen!

 

Groetjes Nathalie

Link to comment
Share on other sites

Hai Nathalie,

 

 

 

Dank je wel voor je verslag, erg leuk om te lezen.

 

Mijn vriend zou meegaan en was dus ook wel bang voor allerlei zielige verhalen en tranen. Daarom wilde hij niet naar de lotgenotengroep haha. We zouden als 2e naar de adoptielezing gaan. Daar weten we nog weinig van, dus dat is wel jammer dat we die gemist hebben. Ik ga binnenkort misschien eens bellen voor meer info daarover.

 

 

 

Het leek me vooral ook fijn om (ondanks zielige verhalen en tranen ;-)) eens een dag echt met lotgenoten te zijn. Alles te kunnen zeggen en dat mensen dat dan snappen. Dat is iets wat je in het dagelijks leven toch niet zo heel erg vaak meemaakt, hoe lief mensen ook zijn.

 

 

 

Henne

Link to comment
Share on other sites

Hoi Henne,

 

 

 

Grappig dat jouw man ook niet zo trek had in tranen etc., lijkt ook wel echt een mannending.

 

Was wel grappig trouwens, bij die 2e lezing over "omgaan met je omgeving", was een vrouw die veel zei, haar man schoof z'n stoel wat op en keek niet echt blij.

 

 

 

Groetjes Nathalie

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use