Jump to content

Vraagje


Femke1982

Recommended Posts

Na alle extra onderzoeken die we wederom gehad hebben, 2 november afspraak in IVF Centrum. Kan iemand mij vertellen hoelang het gemiddeld duurt vanaf 1ste gesprek tot terugplaatsing? Ik hoop namelijk nog op een terugplaatsing einde van het jaar.....!

 

Er hoeven geen onderzoeken meer gedaan te worden.....! Scheelt ook weer tijd toch? Ben benieuwd!

Link to comment
Share on other sites

Alle onderzoeken zijn in hetzelfde ziekenhuis gedaan.

 

Eileiders verwijferd etc etc. Ik loop in het Vu, eerst gewoon op de gynaecologie afdeling en nu naar het ivf centrum. 2 november is dus een eerste gesprek. Gynaecoloog gaf aan dat het na het intake gesprek in het ivf centrum heel snel kan gaan. Ik moet maar gewoon afwachten......(Maarja dat wachten he, jullie kennen het. En het wordt waarschijnlijk alleen nog maar erger).

Link to comment
Share on other sites

Hoi Femke,

 

Als er geen wachtlijst is dan kan je denk ik wel snel beginnen, als er geen verdere obstakels zijn. Wij kregen eerst nog een prikinstructie info avond en daarna gelijk begonnen. Ik moest wachten op de menstruatie en kon toen gelijk beginnen met prikken. Deze keer heb ik op dag 18 een terugplaatsing.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Femke,

 

 

 

Wat Marion al zei..het ligt eraan of je een kort of lang protocol krijgt.

 

Ikzelf had een korte. Moest eerst een prikvoorlichting krijgen voordat ik mocht beginnen en begon op de eerste dag van m'n menstruatie decapeptyl te spuiten en op dag 3 of 4 (weet het ff niet meer), 100 IE puregon. Uiteindelijk had ik op dag 10 een echo, op dag 13 weer, moest toen pregnyl 10000 IE spuiten en binnen 3 dagen de punctie. Na de punctie kreeg ik een terugplaatsing na 3 dagen. De cryo terugplaatsing gebeurde de maand erop.

 

Dit alles gebeurde binnen 6 weken na m'n startgesprek die jij denk ik krijgt 2 nov??

 

 

 

Maar dat is dus in ieder ivf centrum anders, ik loop bij medisch centrum kinderwens en daar hebben ze zo goed als geen wachtlijsten.

 

 

 

 

 

Groetjes Nathalie

Link to comment
Share on other sites

Ja ik vind het super, iedereen is altijd zo aardig en lief, van binnenkomst bij de receptie tot in de behandelkamer. Ook zeer zeker bij de punctie.

 

Wat ik ook prettig vind is de ongedwongen sfeer, niet alles steriel wit, maar gezellig kleurtje, je kan gewoon koffie/thee pakken en er is een gezellig muziekje op de achtergrond.

 

Niet dat het daarom gaat natuurlijk maar het draagt wel bij aan bij een meer relaxed gevoel. Voel me daar in ieder geval geen nummer.

 

Jouw bevalt het daar dus ook begrijp ik?

Link to comment
Share on other sites

Hoi Marion,

 

 

 

Ja de sfeer vind ik ook prettig (geen ziekenhuis), tevens vind ik de artsen lekker duidelijk, geen geauweneel op niks af. Bij de punctie waren ze zeker heel vriendelijk ja!

 

Even een vraagje over cryo's...ik las ergens dat het percentage cryo's die daar goed ontdooid worden laag lag. Bij mij hebben 4 het niet overleefd, zou ik misschien mogen weten hoe dat bij jou was.. (ik snap het als je hier liever niet op wilt antwoorden)

 

 

 

Groetjes Nathalie

Link to comment
Share on other sites

Tuurlijk mag je dat weten Nathalie, k zou niet weten waarom niet :)

 

1e icsi, 2 cryo's allebei goed ontdooit

 

2e icsi, 1 cryo, helaas niet goed ontdooit

 

Denk dat ook met dit je een dosis geluk moet hebben. Ik denk niet dat je veel hebt aan de zogenaamde statistieken. Ik ga ervan uit dat ze heel goed weten wat ze doen en ja je moet ook echt het geluk aan jouw kant hebben.

 

Misschien vriezen ze bij MCK iets eerder in dan bij ze bij een ander ziekenhuis doen? Ik weet wel dat er hele hoge eisen aan invriezen gesteld worden maar ja, als hun bijvoorbeeld de kantje boord embryos wel invriezen en ergens anders niet........dan kan het zijn dat er een percentage toch niet goed ontdooit, maar het is dan wel een extra kansje geweest.

 

Jouw cryo had het wel overleefd begrijp ik?

Link to comment
Share on other sites

Hoi Marion,

 

 

 

Dat is waar wat je zegt over die eisen alleen is het wel apart want wij hadden een aantal 7 cellige/ 8 cellige en een 9 cellige.

 

Geluk is denk ook het toverwoord ja.

 

Deze maand wordt (als het cryo'tje dus goed ontdooid) een cryo terugplaatsing gedaan. We hebben er nog 2 in de vriezer.

 

 

 

Groetjes Nathalie

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use