Jump to content

ASZ Zwijndrecht en EMC Rotterdam


Ginny

Recommended Posts

Ik loop in het ASZ te Zwijndrecht voor de FM's en de punctie.

 

Daarna met het koffertje naar het EMC in R'dam, daar worden de eicellen bevrucht en is ook de terugplaatsing.

 

 

 

En het leuke is....ik woon zelf in Middelburg!!! Hahaha

 

 

 

Wij zijn een half jaar geleden verhuisd van Dordrecht naar Middelburg en in Zeeland doet geen enkel ZH fertiliteitsbehandelingen. Toen mocht ik kiezen...of in Z'drecht en R'dam blijven of naar België. Qua afstand is het even ver, dus ik ben fijn bij m'n eigen arts gebleven.

Link to comment
Share on other sites

Wij moesten idd ook heen en weer, al was het niet zover als voor jou. Punctie werd gedaan in MCRZ zuider, en vervolgens mochten we (ik met een buikband met potjes met de eitjes) de hele boel af gaan geven in het EMC, waar dan ook hubbie z'n plicht moest doen. Idd daar ook de bevruchting en tp....

 

Wat een gedoe dat jij elke keer heen en weer moet vanuit Zeeland? Hoelang rij je daar wel niet over?

 

 

 

In ieder geval heel veel succes!

Link to comment
Share on other sites

Ja, meestal gaat idd de partner met een warmhoudkoffer naar 't ziekenhuis. Maar omdat ik me na de punctie zo goed voelde, mocht ik meteen mee naar 't EMC, en kreeg ik de eitjes mee op m'n buik (om ze warm te houden, in een speciale band) Wordt overigens wel vaker gedaan hoor, ook door mannen.

 

Wij hebben daar trouwens hele goede ervaring. T is een heel mooi (en groot) ziekenhuis maar de laborant waar we de eitjes moesten inleveren was heel rustig en belangstellend, en nam ruim de tijd om alles uit te leggen en toe te lichten!

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Wij zijn ook onder behandeling in het ASZ Zwijndrecht. IUI, dus (nog) niet met koffertjes reizen. Ik hoorde inderdaad van een vriendin die dat wel heeft gedaan hoe dat in zijn werk gaat. Inderdaad een heel gereis; en lastig te combineren met je werk toch zeker?

 

 

 

Groetjes,

 

Kammie

Link to comment
Share on other sites

Wij zijn ook onder behandeling in Zwijndrecht, bij dr van Dool. Das toevallig Kammie...

 

Iedereen van de afdeling was helemaal blij dat het bij de eerste iui al meteen raak was. Ook de laboranten, was erg leuk om te horen.

 

Maar wat een heen en weer gereis, heb idd vaker gehoord dat er in Zeeland niks is, dus hoorde al vaker dat mensen of naar Rotterdam of naar Gent moesten. Gelukkig kan je het goed combineren met een bezoekje. Maar hoe doe je dat dan met je werk???

 

 

 

Kuzzz

Link to comment
Share on other sites

Tammy; treffen we elkaar hier weer! Ik zag net inderdaad bij je woonplaats al Zwijndrecht staan en vroeg me dus af of je in hetzelfde ziekenhuis zit, en ja dus, dezelfde arts! Ik vind het echt een heel vriendelijke arts, het hele team trouwens! Toen ik daar in januari kwam voor de prikinstructie (bij Marijke) bleek uit de urinetest dat ik zwanger was. Ze reageerden allemaal hartstikke enthousiast daar en mevrouw Vd Dool maakte ook tijd om een echo te doen.

 

 

 

Tja, en hoe ik dat doe met mijn werk. Ik heb nu de dag van de inseminatie vrij genomen. Voor de andere afspraken (FM's) ben ik onder werktijd even tussendoor gegaan of - afhankelijk van hoe laat het was - ook een ochtend of middag vrij genomen. Het heeft me dus al met al behoorlijk wat vrij uren gekost. Ik probeer in de "ziekenhuisvrije weken" meer te werken, om zo weer een beetje uren te sparen. Wat ik wel heel lastig vind is dat je niet van te voren weet wanneer je weer terug moet. Met het maken van werkafspraken kan je er dus nog niet echt rekening mee houden. Dat brengt ook een bepaalde spanning met zich mee. Ik merk nu ook gewoon een soort van opluchting nu de inseminatie heeft plaatsgevonden en we voor wat betreft de ziekenhuisbezoeken even rust hebben!

 

 

 

Ga je nu voor je echo's e.d. nog steeds bij Dr. Vd Dool of ben je nu onder behandeling bij een andere gyn of verloskundige?

 

 

 

X

Link to comment
Share on other sites

Echt toevallig dat we elkaar hier nu ook weer zien. Wat is de wereld toch klein soms haha.

 

 

 

Wij hebben alleen de eerste echo van vd Dool gehad. Verder is het overgegaan naar de gyn. afdeling 46. Onze eerste bezoeken waren bij dr Lambers en daarna bij vd Dool....pff wat een verandering ineens dan. We hebben de intake zwangeren gehad bij een vrouwelijke gyn en nu vanmorgen was het weer een andere. Geen idee van de namen. Straks hebben we dan nog een laatste controle bij gyn 46 en daarna heb ik nu voor 29 juni een afspraak bij de verloskundige praktijk Zwijndrecht. Alles gaat goed en er is geen medische noodzaak meer om in het zh te blijven.

 

 

 

Nu ik zo bedenk, volgens mij had ik de prikinstructie ook bij Marijke, ik had het in februari. Ik vond het ook wel lekker om even niet naar het zh te hoeven gaan in de ww. Wordt toch een hele belasting.

 

 

 

Was nog grappig ook, met de eerste echo bij vd Dool. Ze had al afspraken gemaakt voor me bij de gyn, maar allebei in mn vakantie. Dus moest ik zelf maar bellen voor afspraken. Belde ze ineens op in mn vakantie, om te vragen of het wel goed ging. Want ze zag dat de afspraken zo laat waren hahaha. Ze moest wel lachen toen ik zei dat we in Australië zaten en ze was bang dat ze ons had wakker gebeld. Gelukkig niet, want ze belde (hier) 's ochtends al en dus bij ons al na 10uur in de avond.

 

 

 

Kuzzz

Link to comment
Share on other sites

De wereld is zeker klein; we laten zelfs onze honden bijna op dezelfde plaats uit. Nou ja, er zit een "watertje" tussen maar dat mag de pret niet drukken!

 

 

 

Ik begrijp wat je bedoelt met wat een verschil tussen de artsen die je noemt. Bij deze IUI heeft Lamberts (met een co-assistente) de meeste fm's gedaan omdat Dr. vd Dool vakantie had. En hij deed ook de inseminatie (waarover ik verteld heb in het andere topic... :icon_pale:).

 

 

 

Haha! Duur gesprekje voor het ziekenhuis, even bellen met Australië!

 

 

 

Hopelijk treffen we elkaar bij jou volgende controle in 46; want dat zou betekenen dat de IUI bij ons ook geslaagd is!

 

 

 

X

Link to comment
Share on other sites

Ik moest toen bij mn allereerste fm ook naar Lambers.......had nog nooit een gyn gezien, dus laat staan een inwendig onderzoek. Dus je kan je voorstellen hoe blij ik was dat vd Dool op vakantie was....NOT. Daarna alles bij vd Dool gedaan gelukkig en bij de verdere afspraken bij 46 heb ik gezegd dat ik geen Lambers wilde hebben.

 

 

 

Ik hoop heel heel erg dat we elkaar tegen komen bij de volgende controle hahaha. Dan kan ik je zo herkenen....degene met de grootste smile op haar gezicht haha

 

 

 

Kuzzz

Link to comment
Share on other sites

Oh, ik herken zo erg wat jij schrijft! Als ik dat stukje aan mijn man zou laten lezen zou hij denken dat ik het heb geschreven! Mijn allereerste afspraak bij een gyn (incl. dat gewéldige inwendige onderzoek) was ook bij hem. Ik kwam helemaal in de war buiten; voelde me echt heel dom. Voor hem was alles blijkbaar gesneden koek maar ik hoorde termen waar ik nog nooit van mijn leven van had gehoord! Ik heb toen ook om een andere gyn gevraagd bij de volgende afspraken, en zeker de eerste afspraak na de miskraam heb ik zorgvuldig afgewogen welke arts ik wilde. Een botte (hoe realistisch ook) opmerking daarover kon ik toen echt niet hebben! Groot was mijn teleurstelling dan ook toen ik ter vervanging van Dr. vd Dool hem weer kreeg. Mocht een volgende IUI nodig zijn, dan "eis" ik dat er geen vakanties opgenomen mogen worden. Haha!

 

 

 

X

Link to comment
Share on other sites

Grappig dat ik dus niet de enige ben die Lambers een l*l vind haha. vd Dool is er ook nooit op vrijdag, vandaar dat ik toen de eerste fmbij hem had. Ze had het gezegd en ik zat al meteen te rekenen, dus had al een vermoeden dat ik op vrijdag zou moeten.

 

Wat kan het een wereld van verschil zijn he die artsen. Kan je wel melden dat de vrouwelijke gyn op 46 allemaal heel aardig zijn. Dus gewoon een vrouw vragen en dan komt het goed.

 

 

 

Kuzzz

Link to comment
Share on other sites

 • 8 months later...

Hoi

 

Ik ben ook sinds 1,5 jaar onder behandeling bij de ferti Zwijndrecht. Na de 3 IuI zwanger maar miskraam in de 15week. Daarna weer 4 IuI zonder resultaat. We zijn nu over op IVF....brrr..onwennig en spannend. Ben nu bezig met de decapectyl. Vooralsnog alleen maar super goede ervaringen met Dr vd Dool, Lidia en Marijke. Allemaal erg betrokken bij alles. Kan iemand mij zeggen hoe het gaat als je met het broedkoffertje naar EMC gaat? Hoe zien de hubbie-kamers eruit enzo? Ik heb er wel de bibbers voor hoor.

Link to comment
Share on other sites

Hey spaatje

 

Ik loop net iets achter jou, ben vorige week begonnen met de decapectyl.... Na de IUI's wel een hoofdpijnenveroorzaker bij mij zeg. Mijn man wil alles weten over de hubbiekamer. En eigenlijk zie of lees je daar weinig over, hij weet niet echt wat hij daar kan verwachten geloof ik. Ik snap het wel, wij zijn benieuwd over ons stukje en hij over het zijne. Zo zie ik op tegen de punctie als het zover is, denk ik......En al vind ik Dokter vd Dool een super cool vriendelijk mens......ik weet nog niet hoe ik er dan over denk:laugh:

Link to comment
Share on other sites

Ik heb het even voor je gevraagd...er staat een bankje en een tafelje met daarop wat boekjes er is een tv en je mag je eigen dvdtje meebrengen of een pornokanaaltje kijken en het is redelijk schoon maar man heeft niet naar viezigheid gezocht:laughing9:

 

 

 

Ennuh de punctie..je voelt het wel maar het is mij zoooo meegevallen braaf alle pilletjes vooraf genomen en ik vind de dokter nog steeds erg aardig (het was Dr Rijnaarsds die de punctie heeft gedaan)

 

 

 

Succes ermee en probeer te ontspannen..het scheelt echt hoor en daar helpt de dormicum goed bij!

 

 

 

Groetjes Spaatje

Link to comment
Share on other sites

Woow thanx. dr Rijnaards vond ik ook aardig. Die heeft mij na de laatste miskraam opgevangen en begeleid tijdens het opwekken van de uitdrijving van het kindje. Jij gaat deze week weer, zie ik voor de meting. Spannend weer dan he.... ik duim mee hoor:clap2:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use