Jump to content

Punctie AMC


Sowiebo

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

 

 

Ik ben nieuw op dit forum en ik hoop dat er mensen zijn met ervaringen in het AMC.

 

Begin 2009 zijn we gestart met de MM, nadat 1 IUI mislukt was, zouden we het ICSI-traject ingaan, want na de laatste opwerking van het zaad, was er nog maar 1% levend. Dit was van korte duur, want de ZOT-test in het AMC was ineens goed genoeg voor IVF, zelfs nog goed voor IUI.

 

Dus hebben we besloten die weg weer te gaan bewandelen. Na 5 mislukte pogingen, gaan we volgende week toch beginnen met de hormonen voor IVF.

 

Ik zie als een berg tegen de punctie op en lees hier heel veel verschillende verhalen over.

 

Graag zou ik willen weten we er ervaring heeft met de punctie in het AMC, welke verdoving en of de punctie zelf mee,- of tegenviel.

 

Ik ben benieuwd!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Sonja,

 

 

 

Ik heb twee puncties ondergaan in het AMC en november zal ik de derde krijgen... ik moet zeggen dat ik er niet erg naar uit kijk, maar dat heeft er meer mee te maken dat ik veel follikels had, dus er moest vaker geprikt worden.

 

 

 

Op zich duurt het heel kort!! Je begint met 2 valiumpjes thuis, een uur van te voren, ik nam ook nog extra paracetamol thuis. Eenmaal in het AMC krijg je een prik met morfine en atropine en daarvan voelde ik me heerlijk, dizzy en lacherig. Dan krijg je twee prikjes in je vaginawand, daar voelde ik bijna niets van. Het aanprikken van de eierstokken vond ik wel pijnlijk, maar wat ik zei, het duurt niet lang en met wat ademhalingssupport van de verpleegkundige en de grote warme hand van mijn man om mijn hand ging het best.

 

 

 

Veel succes!

 

 

 

Nine

Link to comment
Share on other sites

Hey Sonja,

 

 

 

Ik sluit me aan bij Nine. Bij mij hetzelfde. 1e keer weinig gevoeld, tweede keer had ik een cyste, maar was zo suf door alle medicatie dat ik voordat ik au kon zeggen klaar was. Geen slechte ervaringen mee. Dacht dat het veel meer tegen zou vallen!

 

 

 

Succes!!!

Link to comment
Share on other sites

Ook ik sluit me aan bij de andere meiden.

 

De valium geeft je weer eens een andere kijk op de wereld ;)

 

Punctie is mij enorm meegevallen en duurde hooguit 10 min.

 

 

 

Verder vind ik het AMC persoonlijk en meelevend.

 

 

 

Heel veel succes!!

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use