Jump to content

Kan ik ook insemineren bij een cryo plaatsing?


Josephine

Recommended Posts

Dag cryo-ervaringsdeskundigen!

 

 

 

Als het goed is wordt onze volgende stap in het IVF proces een terugplaatsing van een cryo. Voor ons de eerste keer.

 

 

 

Wat wij ons nu afvroegen is of het zin heeft om dan ook nog eens extra te insemineren. (wij maken gebruik van donorzaad). Want als ik het goed begrijp plaatsen ze een cryo terug rondom de tijd van je EIsprong. Als je in bezit bent van een man ;-) kan ik me voorstellen dat je rondom je ei het thuis ook nog eens probeert. (althans als er bij je geen duidelijkheid is waarom het op natuurlijk wijze niet lukt).

 

 

 

Dus, kortom: is het slim om thuis te insemineren?

 

 

 

Thanks! Josephine

Link to comment
Share on other sites

Josephine, leuke vraag. Een cryo is bij mij teruggeplaatst 5 dagen na de eisprong. Ik heb verder geen ervaring met cryo's dus meer weet ik niet van. Ik weet ook niet of het kwaad kan, of het zaad de cryo in de weg gaat zitten, of het een risicofactor is. Straks slaat jullie kluspoging wel aan en sluit de baarmoedermond zich, dan kunnen ze de cryo misschien niet eens meer terugplaatsen.....Maar nogmaals....Ik ben maar een boerin in dit soort kwesties. Toch voor de zekerheid maar eens de gyn. vragen hoor.

 

 

 

Bij de ivf wordt trouwens, normaal, je hele cyclus stilgelegd dus heeft het geen zin om te gaan klussen m.i. Er is dan geen spontaan ei te vinden. (Die zijn er als het goed is allemaal uit gehaald, of er moet er een verdwaalde zijn.) 5 dagen daarna word er dus een verse emmy teruggeplaatst.

 

 

 

Ik hoop dat ik duidelijk ben. Joy1

 

ps. T.a.v stillegging weet je dat natuurlijk, ik lees net je bijschrift onder je naam.

Link to comment
Share on other sites

Guest Nienke79

Hoi Josephine,

 

 

 

Wij hebben inmiddels 3 keer een cryo TP gehad in mijn eigen cyclus. Ik moet dus inderdaad alleen pregnyl prikken om de eisprong te regulieren. Ik weet dus bijna precies wanneer mijn eisprong is. Al kan hij natuurlijk ook iets eerder zijn.. Mijn man en ik maken in ieder geval altijd gebruik van die kennis, haha.

 

 

 

Ja, je weet maar nooit en hoevaak weet je nu ongeveer precies wanneer ie is? Dus ik zou het wel degelijk proberen..

 

 

 

lfs,

 

Nienke

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use