Jump to content

Ervaringen Progynova ism Utrogestan


MLH

Recommended Posts

Hello dames (hopelijk in de dop; moeders!),

 

 

 

Heeft er iemand goede (of slechte) ervaring met Progynova en Utrogestan gebruik. Ondanks dat ik eerst een Cryo poging heb gehad in mijn natuurlijke -eigen- cyclus, wordt mijn cyclus nu toch (weer) overgenomen in de hoop op beter resulaat! Heeft iemand hier ervaring mee?

 

 

 

bedankt alvast!

 

 

 

liefs

Link to comment
Share on other sites

Hey,

 

 

 

Ik heb geen antwoord maar wel dezelfde vraag! Ik heb nu net progynova en een megavoorraad utrogestan in huis (had nog 3 volle doosjes omdat de verse tp niet doorging...).

 

 

 

Wat ik mij afvraag: kan ik nog bijwerkingen verwachten van die progynova? Gelukkig pilletjes i.p.v. spuiten, maar van die deca kreeg ik na anderhalve weel echt wel koppijn!

 

 

 

Aafke

Link to comment
Share on other sites

Hai Claudia,

 

 

 

ha,ha, wat wil ik eigenlijk weten? Ik wil denk ik horen dat mensen hiermee succesvol zwanger zijn geworden!! En misschien of je veel last hebt (gehad) van deze hormonen! maar ik zie dat jij zelf midden in. Ik weet eigenlijk niets van eicel donatie,maar hoop wel dat er volgende keer een match voor je is!

 

groetjes

Link to comment
Share on other sites

Ik heb ook beide gehad voor alle 4 mijn cryo pogingen. Nu ook weer voor poging 5.

 

Helaas nog geen positief verhaal, misschien deze poging???

 

 

 

De bijwerkingen zijn voor mij steeds anders. Dan weer heel moe, dan weer veel hoofdpijn, ook al een keer helemaal niets gevoeld.

 

Met andere woorden, je kan er niet mee, hihi.

 

 

 

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Hai ilse,

 

spannend voor je komende 2 dagen!! Als je dan niet zwanger bent wordt je dan vanzelf ongesteld, of wordt dat ook onderdrukt door deze hormonen en kom je er dus alleen achter of je zwanger bent of niet door te testen? Je mag dus 15 dagen na TP pas testen? liefs

Link to comment
Share on other sites

Mijn ziekenhuis doet voor ons (Apeldoorn transport en Radboud) alleen maar de mix Progynova en Utrogestan.

 

De bijwerkingen vind ik vele malen minder heftig dan de eerste periode alleen Decapeptyl spuiten bij een verse poging. Ik merk door de Utrogestan een beetje pijnlijke borsten maar verder eigenlijk niet veel. Emotioneel vind ik altijd wat moeilijk beoordelen. De Progynova kan bv wat depressievere gevoelens geven, maar ja de stress van de poging ook. Dus welke 'de oorzaak' is durf ik niet te zeggen. Overigens ben ik met deze manier wel 1 maal zwanger geworden, helaas van extreem korte duur (bio-chemische zwangerschap, dus wel positieve test maar geen bevestigende echo etc) dus het kan hiermee zeker lukken! Overigens houd de Utrogestan bij mij ook de menstruatie tegen. Niet volledig, want ik krijg wel een heel lichte bloeding als het embryootje niet (goed) ingenesteld is. Zo wist ik de vorige poging ook dat ik ondanks de positieve test dus niet 'echt' zwanger was en na het stoppen met de Utrogestan kwam de menstruatie in volle hevigheid door.

 

Heel veel succes en bedenk, als het ziekenhuis dit protocol hanteerd kan het zeker werken anders deden ze het niet! Net als met het terugplaatsen van 'mindere kwaliteit' emmies, doen ze echt alleen als het kans van slagen heeft.

Link to comment
Share on other sites

Bedankt, moet zeggen dat van deze hormonen juist meer 'last' heb dan bij verse poging, maar inderdaad dat kan ook gewoon stress zijn! en ik ben het met je eens, neem aan dat ze er goede resultaten mee behalen, dus ga voor mijzelf duimen (krojg morgen weet een TP als er 1tje goed ontdooit!).

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Ook hier iemand die in de wachtweken zit van een cryo-TP met gebruik van Progynova (4 mg per dag) en Utrogestan (600 mg per dag).

 

 

 

De reden van het hormoongebruik is dat er bij mij de afgelopen 3 maanden geen groei van follikels te zien was. Vandaar deze kunstmatige cyclus.

 

 

 

Maar wat een troep is dit zeg!! Heb echt al veel zware hoofdpijn en migraine gehad. Nu moet ik erbij zeggen dat ik sowieso regelmatig migraine had. Maar door deze hormonen wordt het echt duidelijk getriggerd.

 

 

 

Ik begrijp dat ik niet hoef te " broekloeren" omdat Progynova de menstruatie tegen houdt? Na hoeveel dagen na het stoppen met de hormonen kan de menstruatie doorbreken?

 

 

 

Groetjes

Link to comment
Share on other sites

Marli, de menstruatie kwam bij mij gewoon door terwijl ik utrogestan gebruikte.(Niet in samenwerking met Progynova.)Wel later dan ik normaal ongesteld werd na terugplaatsing van een cryo. Gewoon een normale cyclus van 4 weken gehad.Ik ben nu niet in behandeling maar al wel 2 behandelingen gehad. Joy1

 

p. Succes met de migraine, ik weet wat het is.....

Link to comment
Share on other sites

Marli, of het je menstruatie wel of niet tegenhoudt wisselt volgens mij heel erg per persoon.

 

 

 

Ik heb 2x cryoTP met Utrogestan en Progynova gehad. Eerste keer zwanger (maar fout gegaan), 2e keer niet zwanger. Ik vind het een beetje moeilijk te bepalen welke "bijwerkingen" nou komen van de spanning en welke van de medicijnen. Ik word er in elk geval héél moe van, en misselijk/weeïg. Alle dingen waarvan ik dacht dat het zw.symptomen waren met de 1e cryo had ik nu de 2e keer ook weer, dus blijkbaar zijn dat toch de medicijnen.

 

 

 

Ik werd 2 dagen na het stoppen met de medicijnen ongesteld (16 dagen na TP). Normaal een LF van 12 dagen, dus bij mij hielden de medicijnen het wel tegen.

Link to comment
Share on other sites

Ik ben bezig met een cryobehandeling met progynova en utrogestan.

 

Om mijn baarmoederslijmvlies dikker te maken. De arts zegt dat ik eerst een eisprong moet krijgen voor het moment van terug plaatsen. Maar ik lees overal dat er geen eisprong voorkomt als je progynova gebruikt. Omdat het een kunstmatige cyclus is. Heb in een natuurlijke cryobehandeling wel een eisprong. En nu niet. Vorige cryobehandeling met progynova is afgebroken omdat de arts geen eisprong kon vinden. Kan iemand me hier meer over vertellen.

 

 

 

Liefs Ing

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use