Jump to content

2e ICSI poging.


AE1980
 Share

Recommended Posts

Hallo allemaal, ik ben nieuw hier, sommigen van jullie ken ik van clubs.

 

Ik ben Anne-Eva 27 jaar oud, getrouwd met Jeroen. Door een sterilistatie van hem in zijn 1e huwelijk is hij niet vruchtbaar, dit is met een aantal hersteloperaties proberen te veranderen zonder resultaat. Wij hebben bij hem zaad gehaald via Mesa (rechtstreeks operatief zaad uit de bal halen), dit gaat meestal maar 1 keer dus er is niet verschrikkelijk veel vandaar ICSI.

 

We zijn vanaf februari 2002 bezig.

 

Ik ben nu hormonen aan het spuiten, ik ben bezig met de 1e ICSI behandeling.

 

Morgen moet ik weer naar het ziekenhuis voor een echo, en van de week krijg ik de punctie, waarschijnlijk woensdag of donderdag.

 

 

 

Bij m'n 1e poging had ik eigenlijk teveel eitjes, 21 stuks maar liefst, 17 zijn daar van bevrucht en 7 kwamen daar goed uit. 1 daarvan is terug geplaatst wat helaas niet tot een zwangerschap geleid heeft. 1 embrio was ingevroren, maar helaas is deze bi het ontdooien kapot gegaan dus deze kans was gemist.

 

 

 

Omdat ik de vorige keer teveel eitjes had zijn ze deze keer voor een ander behandelplan gegaan. Dus nu hoefde ik niet te beginnen met decapeptyl een week voor de menstruatie maar op dag 5 van de menstruatie beginnen met puregon en een dag daarna direct olgutran (als vervanging van decapeptyl ) bijspuiten, waardoor ik toch gelukkig deze maand nog kon beginnen met poging 2, ik ben nu 7 dagen aan het spuiten en morgen in het ziekenhuis hoor ik weer meer.

 

Deze keer worden er 2 embrio's terug geplaatst.

 

En dan maar hopen op een goed resultaat :)

Link to comment
Share on other sites

Hoi Anne-Eva,

 

 

 

Van harte welkom hier. Fijn dat je nu al kon beginnen met je tweede poging. Heel veel succes gewenst en natuurlijk ook heel veel plezier met deze fantastische site!

Link to comment
Share on other sites

Vandaag weer voor een echo naar het ziekenhuis geweest. Gelukkig hoef ik voor de punctie niet weer terug voor een echo.

 

Donderdag om half 9 de echo, vandaag voor het laatst puregon en morgen voor het laatst orgutran, morgen ook pregnyl en dan natuurlijk de avond ervoor en 3 kwartier voor de punctie de gebruikelijke medicijnen.

 

 

 

Minder nieuws is dat het weer zoveel eitjes zijn, omdat het de vorige keer goed ging blazen ze het niet af. Wel zei ze dat ze niet denkt dat 2 eitjes slim is, ik heb aangegeven dat wij dit wel graag willen. Ik moest rekening houden dat er dan risico's aan vast zaten, dat ik er rekening mee moest houden dat ik dan ook een tweeling kan krijgen (ja duhhhh..), tuurlijk weten we dat, en dat vinden we niet erg.

 

Donderdag bij de punctie krijg ik te horen of het medisch afgeraden wordt er 2 terug te plaatsen.

 

 

 

Als dit afgeraden wordt, moet ik dan hier naar luisteren? of weigeren ze straks gewoon 2 terug te plaatsen?

 

Wat een gezeur toch weer, ondanks een ander behandelplan toch weer veel eitjes..

Link to comment
Share on other sites

Hoi Anna-Eva,

 

 

 

Wij zijn bezig met de 1ste ICSI poging. Wij zijn nog niet zover, ik moet woensdag voor een uitgangs echo en als alles goed is starten met puragon. Maar wij willen er ook echt 2 terug laten plaatsen als er 2 embryo's ontstaan zijn. Tegen ons werd gezegd dat ze adviseren er maar 1tje terug te plaatsen bij vrouwen onder de 36, vond ik een beetje raar. Volgens mij mag je dat wel zelf beslissen. Zeker in jullie geval zou ik het wel gewoon volhouden dat je er 2 terug geplaatst wil hebben. Heel veel succes !

 

 

 

Liefs Petra

Link to comment
Share on other sites

Ja wij kregen ook nog voor we begonnen als reden, ach je bent pas 27 en je hebt nog alle tijd. Jaaa.. maar.. mijn man is nu onderhand 39, die heeft niet alle tijd, die zit als het nu raak is al tot zijn 60e in de kinderen, als je me nog 10 jaar geeft word dat tot zn 70e en dat vind ik wel een beetje te gek worden..

 

Voor de rest vind ik het zonde dat als er zoveel goed zijn er slechts 1 gebruikt wordt en de rest de prullebak in kan omdat ze niet goed genoeg zijn om in te vriezen of het ondooien niet overleven.

 

En een 2-ling is ook van harte welkom mocht het zo zijn.

 

Ik ga iig voet bij stuk houden, de risico's mogen ze me nog een keer vertellen (want alleen een 2-ling vind ik niet een risico) en dan ben ik op de hoogte van de risicos.

Link to comment
Share on other sites

Hoi en welkom op het forum!

 

 

 

Ik ben gisteren begonnen met spuiten voor onze 1e ICSI.

 

Wij hebben 3x IUI gehad, 1x IVF (geen bevruchting) en 1x ICSI en toen hebben ze 1 embryo terug geplaatst. We hadden er toen ook maar 1 dus er was weinig keus.

 

Nu met deze behandeling laten wij er 2 terugplaatsen (als we meerdere emmy's hebben)

 

Onze arts adviseert idd ook om bij poging 1 en 2 er 1 terug te laten plaatsen, maar ik ga nu beginnen aan poging 3 dus nu kiezen wij voor 2 emmy's.

 

 

 

Succes meid!

Link to comment
Share on other sites

Hey meiden,

 

 

 

In ons ziekenhuis (Tergooi en combi met VU) doen ze standaard 2 embryo's, als die er zijn natuurlijk.

 

En zie hier mijn onderschrift. Ik ben zielsgelukkig met mijn span en het gaat ontzettend goed.

 

 

 

Laat je goed voorlichten over de medische verantwoording, want jij bent natuurlijk ook belangrijk hoor!

 

 

 

Ik wens je heel veel succes en hoor graag hoe het verder gaat.

 

 

 

Groetjes Laura

Link to comment
Share on other sites

Bij ons in het ziekenhuis kunnen 2 bij de 2e poging al, eigenlijk ook bij de 1e maar ze proberen je altijd 1 aan te raden bij de 1e.

 

De reden dat ze nu willen dat wij voor 1 gaan is omdat ik veel eitjes schijn te hebben.

 

Wat ik wel vreemd vond is dat de dokter vrijdag zei het zijn er minder, en dat een andere dokter maandag zei het zijn er ongeveer evenveel.

 

Ik voel me iig niet erg "vol" zoals de vorige keer.

 

Ik blijf iig volhouden 2, meer kan ik niet doen. 1 of 2 kindjes, allebij van harte welkom.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Beste Allemaal,

 

 

 

Het is fijn om te lezen dat er "lotgenoten" zijn met een positief verhaal! Helaas is het voor mijn man en mij doordat hij kanker heeft gehad alleen mogelijk om een kindje te krijgen dmv icsi. Voordat hij aan de 1e chemo begon hebben wij sperma laten invriezen. Ondertussen is vandaag de 2e icsi poging mislukt. Bij zowel de 1e als 2e poging zijn er 2 eitjes teruggeplaatst, beide van goede kwaliteit. Ik heb helaas nu het gevoel dat mijn lichaam het laat afweten.. Heeft iemand goede suggesties??? Ik denk dat ik nu pas na de zomer aan de 3e poging ga beginnen... even wat rust inbouwen!

 

 

 

Groetjes van Michelle

Link to comment
Share on other sites

Hey EA

 

Welkom hier!!!

 

Bij mij in het ziekenhuis werd ook verteld dat ze niet in eerste instantie kiezen voor een terugplaatsing van 2 omdat dat meer risico's met zich meebrengt. De kans dat ze geboren worden voordat ze levensvatbaar zijn is groter als bij een eenling.

 

En ook voor jou brengt zo'n zwangerschap meer complicaties met zich mee.

 

Als je het echt graag wil, zullen ze vast wel 2 terug plaatsen, maar ze gaan niet voor niets liever voor 1 denk ik...

 

 

 

Sterkte en Groetjesssssssssssssssssssss

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • @Heleen79 Jeetje, wat een verdrietig bericht 😞 Hoopte zo dat jou het geluk ook was gegund! Dikke knuffel! Een miskraam hakt er -zoals Kitje zegt- altijd in: Maakt niet uit hoeveel weken je zwanger bent. Je bent aan de ene kant blij omdat je een positieve test hebt en aan de andere kant blijf je altijd die angst houden. Net als Kitje was die angst pas ook bij mij voorbij toen ik haar dagelijks ging voelen en een lieve echoscopiste zei: 'Owh, maar dit kindje gaat echt wel geboren worden hoor!' Pas toen durfde ik er een beetje in te gaan geloven.  Wat jullie zeggen: Misschien is het inderdaad nog eens goed om een gesprek met die fertiliteitsarts aan te gaan. Ik merk inderdaad dat zij nog vaak in mijn gedachten verschijnt. Zeker nu rond deze tijd weer.  Ze heeft me heel vaak het gevoel gegeven dat ik 'achterlijk' was, dat ik iets fout had gedaan, ik het gesprek over dat we maar 1 IVF poging zouden doen niet goed had onthouden, gezegd dat ik te oud was en maar eerder had moeten komen, want dat zij dan meer kansen had gehad etc. Nou durf ik wel te zeggen dat ik niet de domste ben en mijn man ook niet, maar dat zij ons het gevoel wel heeft gegeven dat het onze eigen schuld was, terwijl het om zo een gevoelig onderwerp gaat! Aan de andere kant hebben we toen tegen elkaar gezegd: Streep door dat ziekenhuis en we gaan verder kijken. Aan de andere kant zou ik er wel andere vrouwen mee kunnen helpen: Vrouwen die niet zo weerbaar zijn of die het geld niet hebben om verder te gaan bij een kliniek.  Heb zelfs nog even overwogen om in een ander ziekenhuis te gaan bevallen om deze reden. Gelukkig werkt zij op een andere afdeling en verwacht ik haar niet tegen te komen en anders is het misschien maar beter voor haar als ze niet bij mijn bevalling aanwezig is 😜  Inmiddels hier alweer 2 weken met verlof en een spannende tijd breekt aan. Het meisje is nog steeds te groot en ze heeft volgens mij nog genoeg te eten in m'n buik, want ze maakt nog geen aanstalten om uit huis te gaan 😉 Over 5 dagen krijg ik een doorverwijzing om te worden ingeleid. Ik vind het heel spannend, maar kijk er ook naar uit om haar te ontmoeten 💗
  • Te vroeg geroepen. Gisteravond en vanmorgen weer zeurende buikpijn en lage rugpijn... Ik denk dat dat een voorbode is van niet veel goeds.... Ik bewaar mijn rust en probeer vooral te berusten... Er is toch niks wat ik kan doen... geen bloed geeft moed, maar verwacht het een dezer dagen...
  • Zondag avond nog buikpijn en maandag ochtend maar verder niet meer. Ik ben nu wel heeel erg moe... dus so far, so good🤞🏻 Ik ben zooo benieuwd... ik hoop het zo enorm.
  • Wat spannend meis! Ben hard voor je aan het duimen dat deze mag blijven  Hoe voel je je nu? Nog buikkrampen?
  • Oei dat is balen zeg! Pijnlijk! Wat voorn werk doe je? Wat een heerlijke geruststelling dat alles goed is met de kleine! Ja dat hoop ik ook en dat het 9 mnd mag blijven groeien en gezond geboren mag worden. Het is wel echt een spannende tijd zo na de miskramen. Als ik zwanger ben dan zal ik tot en met 13 weken niet echt heeel relaxed zijn.... Maar goed, eerst maar eens een positieve test😇
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use