Jump to content

Beste kansen voor 44-jarige, waar?


Eertje
 Share

Recommended Posts

:icon_flower:Hoi allemaal, ik ben nieuw op deze site en stel me dus ff voor. Ik ben 44 jaar en wil dolgraag een kindje. Ik heb 1x een TP gehad in het AMC. Helaas niet zwanger geworden. Omdat ik dus dolgraag een kindje wil en het nu of nooit is, ben ik al surfend deze site tegen gekomen. Erg goed!

 

Mijn vraag is: Waar heb je de meeste kans in het buitenland? (IVF/ICSI)

 

Ik lees veel positiefs over Dusseldorf, maar ook wel over andere klinieken zoals Brussel en Gent. Omdat ik nu echt snel wil bellen voor een afspraak, wie nog adviezen heeft, super graag!

 

Dankjewel allemaal en leuk om hier te zijn!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Eertje,

 

 

 

Welkom op dit forum! Er zijn hier aardig wat zwangere veertigplussers en ook velen tussen de 40 en 45 jaar die met behandelingen bezig zijn.

 

O.a. in Dusseldorf, Dr. Scholtes (een Nederlander) heeft een goede reputatie.

 

Dit is zijn nummer: 0049 1722175130, dan kun je meteen een afspraak met zijn secretaresse maken.

 

 

 

Ook het Maasstadziekenhuis in Rotterdam gaat door tot en met 45 jaar.

 

 

 

Wanneer heb je een tp gehad in het AMC, en via IVF of ICSI?

 

Ik heb ook mijn 3 ICSI's in het AMC gehad (laatste was raak, maar helaas een miskraam) en ik zal, gezien mijn leeftijd, nu ook ergens anders naartoe moeten.

 

 

 

Ik wens je heel veel succes!

 

 

 

Groetjes, Nine

Link to comment
Share on other sites

Hoi Nine, dankjewel voor je snelle reactie. Ik ga vandaag nog bellen! Ik heb bijna een jaar geleden een TP gehad. Via ICSI. Er waren 2 goede eitjes terug geplaatst, maar helaas dus niets geworden. (Dat was eigenlijk de 2e poging. Bij de 1e poging was er 1 goed eitje, maar helaas niet bevrucht. En door de hormonen was er ook een stukje weefsel gegroeid in mijn baarmoeder wat er eerst uitgehaald moest worden. Was trouwens niets erg en ook fluitje van een cent.)

 

Ja, bij het AMC gooien ze je er snel uit vanwege je leeftijd. Zijn verder wel aardig hoor.

 

Dus als ik het goed lees heb je nog maar net een miskraam (opgewekt) gehad? Wat erg! En al 8 weken? Ik vond het al erg dat ik niet zwanger werd toen de 2 eitjes werden terug geplaatst. Veel sterkte!

 

Ik laat het je weten hoe het is gegaan met het bellen naar zijn secretaresse. Heel erg bedankt!

 

 

 

Liefs, Eertje.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Erica,

 

 

 

Dr. Scholtes past ook nieuwe methodes toe, zoals IMSI, PICSI en PLD, ik denk dat daarom veel mensen naar Dusseldorf gaan.

 

Zo ook ik... (eind maart), maar ik heb ook nog een afspraak staan in Maasstad. Ik weet echter nog niet of ik echt nog wil gaan voor een 4e ICSI.

 

Mijn miskraam heeft er behoorlijk ingehakt!

 

 

 

Ook heb ik nog een evaluatiegesprek in het AMC staan, ik denk echter niet dat het nog veel zin heeft. Ze willen toch niet verder met mij. Een kopie van het medisch dossier heb ik al per post binnengekregen. (daar vragen ze nl wel om in Dusseldorf en Maasstad).

 

 

 

Ben benieuwd naar je afspraak, succes!

 

 

 

Liefs, Nine

Link to comment
Share on other sites

Hoi Nine,

 

Ik heb gisteren gebeld en kreeg direct Dr. Scholtes aan de lijn. Hij klonk heel aardig. Maar omdat hij niet in de praktijk was kon ik hem morgen terug bellen of vandaag naar zijn secretaresse bellen. Net gedaan, maar is er pas over anderhalf uur. Dus nog ff wachten.

 

Dus jij hebt je medische dossier gekregen van het AMC? Dat heb ik nog niet. Ik ga ze meteen bellen om dat ook te doen bij mij. Dankjewel voor de tip!

 

Kan me voorstellen dat het super moeilijk is om weer door dat hele circus te gaan, als je net een miskraam hebt gehad :( Echt vreselijk. Juist omdat je er zo veel moeite voor hebt gedaan. Is toch heel anders dan als je 'gewoon' zwanger bent. Die 2 weken wachten na de TP kon ik al haast niet door komen en daarna horen dat het niet gelukt is. En dat is niet eens te vergelijken met als je echt al 2 maanden zwanger bent!

 

Toch lees je wel veel dat er na meerdere pogingen het toch nog lukt! Dat houdt de moed er in.

 

Ik laat het weten hoe het gaat met de afspraak. En super veel sterkte!!

 

 

 

Liefs, Eertje.

Link to comment
Share on other sites

Hallo Eertje,

 

 

 

Heel veel succes met je eerste ivf poging. Ik heb in dezelfde situatie als jij gestaan en heb op mijn 45e een 1e ivf behandeling gehad in Düsseldorf (topic: 45 jaar en voor het eerst ivf). Mijn 2e behandeling heb ik net achter de rug. Maar op aanraden van Dr. Scholtes hebben wij beide keren poollichaamdiagnostiek gedaan (verhaal hierover op mijn topic) en beide keren bleek het bevruchte eitje een chromosomaal defect te hebben.

 

Ik ben bijna een jaar lang van het ene ziekenhuis naar het andere gestuurd, de laatste Maasstad, maar zij konden niets meer doen omdat ze in samenwerking met Gent tot en met 44 jaar behandelen. Dat was net vorig jaar, januari 2009 veranderd. Het was nl. tot en met 45 jaar. Ik raad je dan ook aan om in Düsseldorf te starten (zie net trouwens dat je een afspraak hebt staan). Zij kijken nl niet naar je leeftijd, maar naar eivoorraad wat ze dmv een bloedtest kunnen vaststellen. Verder kun je heel veel informatie halen uit hun website. En veel vragen, want de informatie is summier, alhoewel het een hele aardige arts is hoor. Wij gaan nu voor de Picsi methode eind maart. Verder zou ik ook informatie vragen over poollichaamdiagnostiek. Dit hebben wij twee keer gedaan en bleek het eitje een defect te hebben. Dit onderzoek wordt in NL alleen gedaan als er een genetische reden is en dan alleen nog maar in Maastricht. In Dld wordt dit vaak gedaan, juist ook bij oudere vrouwen ivm een eventueel chromosomaal defect. Ook hierover vind je info op de website.

 

Laat je weten hoe het gesprek is gegaan?

 

 

 

Groetjes

 

Manouk

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
Guest Sannie66

Hi Eertje,

 

 

 

Welkom hier en bij de 'oudere garde', waaronder ikzelf!

 

Ik ga voor het Maasstad (eventueeel, want ik hoop natuurlijk dat dit niet meer nodig is), omdat ik dit logistiek prettiger vind.

 

Zie het nl. niet zitten om helemaal vanuit Rdam naar Dusseldorf te reizen voor de intake, punctie en tp.

 

Maar dat is puur ONZE keuze.

 

 

 

Suc6 met je gesprek in DD.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • @Heleen79 Jeetje, wat een verdrietig bericht 😞 Hoopte zo dat jou het geluk ook was gegund! Dikke knuffel! Een miskraam hakt er -zoals Kitje zegt- altijd in: Maakt niet uit hoeveel weken je zwanger bent. Je bent aan de ene kant blij omdat je een positieve test hebt en aan de andere kant blijf je altijd die angst houden. Net als Kitje was die angst pas ook bij mij voorbij toen ik haar dagelijks ging voelen en een lieve echoscopiste zei: 'Owh, maar dit kindje gaat echt wel geboren worden hoor!' Pas toen durfde ik er een beetje in te gaan geloven.  Wat jullie zeggen: Misschien is het inderdaad nog eens goed om een gesprek met die fertiliteitsarts aan te gaan. Ik merk inderdaad dat zij nog vaak in mijn gedachten verschijnt. Zeker nu rond deze tijd weer.  Ze heeft me heel vaak het gevoel gegeven dat ik 'achterlijk' was, dat ik iets fout had gedaan, ik het gesprek over dat we maar 1 IVF poging zouden doen niet goed had onthouden, gezegd dat ik te oud was en maar eerder had moeten komen, want dat zij dan meer kansen had gehad etc. Nou durf ik wel te zeggen dat ik niet de domste ben en mijn man ook niet, maar dat zij ons het gevoel wel heeft gegeven dat het onze eigen schuld was, terwijl het om zo een gevoelig onderwerp gaat! Aan de andere kant hebben we toen tegen elkaar gezegd: Streep door dat ziekenhuis en we gaan verder kijken. Aan de andere kant zou ik er wel andere vrouwen mee kunnen helpen: Vrouwen die niet zo weerbaar zijn of die het geld niet hebben om verder te gaan bij een kliniek.  Heb zelfs nog even overwogen om in een ander ziekenhuis te gaan bevallen om deze reden. Gelukkig werkt zij op een andere afdeling en verwacht ik haar niet tegen te komen en anders is het misschien maar beter voor haar als ze niet bij mijn bevalling aanwezig is 😜  Inmiddels hier alweer 2 weken met verlof en een spannende tijd breekt aan. Het meisje is nog steeds te groot en ze heeft volgens mij nog genoeg te eten in m'n buik, want ze maakt nog geen aanstalten om uit huis te gaan 😉 Over 5 dagen krijg ik een doorverwijzing om te worden ingeleid. Ik vind het heel spannend, maar kijk er ook naar uit om haar te ontmoeten 💗
  • Te vroeg geroepen. Gisteravond en vanmorgen weer zeurende buikpijn en lage rugpijn... Ik denk dat dat een voorbode is van niet veel goeds.... Ik bewaar mijn rust en probeer vooral te berusten... Er is toch niks wat ik kan doen... geen bloed geeft moed, maar verwacht het een dezer dagen...
  • Zondag avond nog buikpijn en maandag ochtend maar verder niet meer. Ik ben nu wel heeel erg moe... dus so far, so good🤞🏻 Ik ben zooo benieuwd... ik hoop het zo enorm.
  • Wat spannend meis! Ben hard voor je aan het duimen dat deze mag blijven  Hoe voel je je nu? Nog buikkrampen?
  • Oei dat is balen zeg! Pijnlijk! Wat voorn werk doe je? Wat een heerlijke geruststelling dat alles goed is met de kleine! Ja dat hoop ik ook en dat het 9 mnd mag blijven groeien en gezond geboren mag worden. Het is wel echt een spannende tijd zo na de miskramen. Als ik zwanger ben dan zal ik tot en met 13 weken niet echt heeel relaxed zijn.... Maar goed, eerst maar eens een positieve test😇
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use