Jump to content
Sign in to follow this  
Sab

Kerst

Recommended Posts

Hoi hoi,

 

 

 

wij vieren dit jaar kerst thuis. Vorige jaar nog uit eteng eweest maar dat wordt dit jaar wat lastig met 2 beebs in de family haha. Het is bij ons thuis en dat betekent dat wij het hoofdgerecht plus natuurlijk de bijgerechten van het hoofdgerecht maken.

 

Als jullie nog tips hebben hou ik me van harte aanbevolen. Ik ben zelf niet zo heel erg dol op wild, dus alle suggesties ook de gerechten zonder wild zijn welkom.

 

Alvast bedankt!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Misschien makkelijk om te gourmetten?

 

Dan kun je in je eigen tempo eten en ook tussendoor ff pauze nemen als de kindjes moeten eten?

 

 

 

Ik heb als voorgerecht wel het recept van zalm-carpaccio en mijn vriendin heeft nog een overheerlijk recept van chocolademousse.

 

Als je wil kan ik haar wel ff polsen.

 

 

 

Hoor het wel!

 

 

 

En ik hou me ook aanbevolen, 2e kerstdag bij ons thuis, maar wij hebben iemand die geen vlees eet, alleen vis.

 

Heerlijk hè die feestdagen kan er nu al zin in hebben!snoopy-24.gif

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eerste kerstdag gaan we met mijn schoonfamilie, bij mijn schoonouders thuis lekker eten. Ieder zorgt voor iets. Ik maak iets voor bij de koffie.

 

Tweede kerstdag lekker thuis en dan ga ik tegen de avond nog een paar uurtjes aan het werk. Ik werk tegen die tijd ook nog op therapeutische basis en mijn leidinggevende zei dat ik met kerst niet hoefde te werken, ik mocht nu wel eens lekker genieten van de feestdagen. Maar ik werk altijd met kerst, vaak late diensten en vind dat ik er ook dit jaar moet zijn. Ook al is het maar 1 feestdag, en het gaat om een paar uurtjes. Tweede kerstdag valt op een woensdag en ik werk nu op de woensdagmiddag en over twee weken komt er de vrijdagavond ook bij. Heb er ook wel zin in om een late dienst te werken, we maken er met de collega's altijd een gezellige boel van. Lekker eten, we zullen wel iets gaan bestellen, of we nemen zelf allemaal wat lekkers mee.

 

Met mijn familie gaan we nog gourmetten, maar dan niet met de kerstdagen, maar op een andere dag. Mijn moeder werkt ook in de zorg en mijn zusje moet ook werken met de kerstdagen. Het zal waarschijnlijk het weekend voor kerst worden dat we gaan gourmetten.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Amanda

ooooo ik heb er ook zo'n zin in.

 

 

 

Ik heb geen tips of suggeisties voor gerechten, ben niet zo'n ster in koken.. :a4628ea63ee3976fca4

 

 

 

Ik kan niet tippen aan mijn schoonvader, die kookt heerlijk. Zij komen tweede kerstdag naar ons, en hij neemt al het lekkers mee.

 

Heerlijk.

 

Eerste kerstdag komen mijn ouders, mits mijn vader vrij is. (hij rijd taxi)

 

 

 

De 24ste is mijn petekindje jarig.

 

 

 

Dus ik heb met kerst vrij, heeeerlijk. Oud op nieuw werk ik dan, want daar vind ik niks aan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is er interesse in mosselen in knoflook roomboter met van alles erdoor in de oven?

 

Is een voorgerecht met stokbrood en heeeeeeeeeelllll lekker...maar je moet van mosselen houden!

 

 

 

En daarna misschien zalmrolletjes met roomkaas samen met veldsla klaargemaakt met rodewijn azijn.

 

En aardappeltjes met 2 teentjes knoflook met een bosuitje erdoor gebakken.

 

Ik hoor het wel….hahahahah

 

 

 

Verder zal ik nog ff nadenken voor jullie!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hahaha, ja lekker gourmetten, not haha. Mijn kant van de familie is echt anti gourmetten en dat doen we dus ook echt niet, sorry Boo hihi

 

Ik hoef alleen het hoofdgerecht te doen met aardappels en groenten. Het voorgerecht, tussen en nagerecht doet iemand anders. Goed geregeld he?

 

Ik wil ook niet te ingewikkeld hihi EN ik wil ook nog wat aan mijn avond hebben! Erg ben ik he?

 

lKlinkt wel goed die mosseltjes en dat van jou ook Bo, alleen das geen hoofd toch??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zalmcarpaccio is geen hoofdgerecht.

 

Is idd een voorgerecht.

 

 

 

Je kunt ook tapas als hoofdgerecht doen met allemaal kleine hapjes?

 

Maar dan met wat luxere hapjes.

 

Of is dat niet iets voor kerst?

 

Moeilijk hoor, ben ook niet echt een goede keukenprinses!

 

 

 

Misschien kun je fonduen, is toch net weer anders dan gourmetten hahahahahah.s33.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

wat leuk, I love kerst!!

 

Wij gaan kerstavond altijd bij mijn mama gourmetten dus(ja Sab, niets voor ons maar wel traditie!)

 

1ste kerstdag is het bij de schoonfamilie aanschuiven en 2de kerst dag lekker open, misschien met vrienden een etemtje..

 

Sab, een luxe salada van rucola, verse vijgen , parmaham en geschaafde parmezaanse kaas en pijnboompitten is errug lekker maar dat is een vooraf...

 

 

 

Mag vis wel... scholrolletjes vullen met zwarte olijventapenade, in de oven garen in olijfolie en peper en zout, en verse romatomaten erbij 15 min, je kan de tomaten ook eerts op het bakblik op het vuur effe voorfruiten , spinazie roerbakken met een knoflookje verse peper en zout, evt een spaans pepertje erbij of verse gember..voor de liefhebber

 

 

 

verse pasta(papardelle ofzo) los erbij, spinazie op het bord, tomaten erom heen en schol erop...jamjam

Share this post


Link to post
Share on other sites

mmmmmmmmmmmmmmm...lekker...zet je dit recept ook ff bij recepten cynthia!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

 

Gourmetten vind ik leuk om te doen...heerlijk kletsen bakken en een lekker wijntje erbij!

 

 

 

Hebben jullie nog tips voor het gourmetten?

 

 

 

Wij gaan 1ste kerstdag ook gourmetten denk ik......zo loop ik niet steeds heen en weer...heb ik ook nog wat aan de dag!

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joos wij doen ook altijd vis bij het gourmetten.

 

O.a. Zeewolf/zeeduivel en kabeljauw is echt heerlijk en is ook niet zo zwaar.

 

Ook tauge, prei e.d. of eitjes om een omeltje te maken.

 

We nemen nooit een gourmetschotel maar bestellen vlees en snijden dit dan zelf. Heb je alleen maar dingen die je zelf lekker vindt.

 

Heb trouwens nog een lekker recept voor knoflooksaus.

 

Mijn moeder maakt die altijd.

 

ALs je wil zal ik ff het recept vragen.

 

 

 

Andere tips zijn welkom!

 

Ben benieuwd.

 

 

 

Sab, je kan ook ff de ALLERHANDE in de gaten houden.

 

Die hebben vaak ook heerlijke recepten!

 

Cyn; klinkt lekker jouw recepten!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja beau...zet de knoflooksaus maar in de recepten erbij...lekker!

 

Wij snijden ook altijd het vlees zelf......en vis is een goede tip meis!

 

En de knoflookboter van jou ga ik ook maken voor dan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik vind gourmetten en fonduen allebei leuk hoor, vooral chocolade fondue hahaha.

 

Maar mijn vader heeft er echt een onwijze hekel aan. Ik vind t alleen ene nadeel dat ik zo snel volzit met gourmetten haha, vreet me helemaal vol met stokbrood hihi.

 

Jaaaa de Allerhande das een goeie Bo!

 

Knoflook hmmmm, heb laatst weer eens gamba's al aillo gemaakt, zoooooooo lekker hmmhmhmmhmhmhmm.

 

Verder, vis vlees, alles is goed, zelfs vegetarische gerechten kunnen onwijs lekker zijn!

 

Klinkt goed Cynt, sjees krijg me een potje trek nu..

 

Gelukkig gaan we zaterdagavond uit eten hahaha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kerst geeft altijd een dubbel gevoel. Altijd een verplicht nummer bij ouders en schoonouders en wie mag 1e en 2e kerstdag....Nu wisselen we om het jaar, dus makkelijk te onthouden.

 

Verder heerlijk smullen en gezellig bij elkaar zijn, daar hou ik toch wel van. Met Kerst ga ik altijd helemaal los in de keuken.

 

1e Kerstdag zijn we bij mijn schoonouders en koken we met z'n allen. 2e kerstdag is bij ons en doen we allemaal wat.

 

 

 

Zodra ik mijn recepten heb doorgeplozen, zal ik eens wat recepten van mezelf plaatsen. Wij doen wel altijd wild met Kerst hoor. Lekker haas of hert, heeeeerlijk.

 

 

 

Nu snel babyboom kijken!

 

 

 

Liefs Corine

Share this post


Link to post
Share on other sites

het liefst zou ik thuis blijven

 

maar we hebben de ene dag schoonouders en de andere dag mijn moeder!!

 

 

 

dus geen 1e kerst samen

 

:nono:

Share this post


Link to post
Share on other sites

oh dat is jammer nu je een kindje hebt....wij gelukkig wel!

 

Ik kan haast niet wachten om de kerstboom op te zetten...hahahah

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Amanda

iemand enig idee waar ik plastic kerstballen kan kopen?

 

Het liefst wil ik zwarte, of grijze..

 

 

 

Ik ben bang dat onze Len niet met zijn vingertjes van die mooie blinkende ballen af kan blijven, en dat vind ik toch wel een beetje eng, met dat dunne glas..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volgens mij kun je die krijgen bij de 'betere' tuincentra.

 

Die hebben zo veel keus!

 

Daar zullen vast ook wel plastic ballen bij zijn.

 

 

 

Sab, in de margriet hebben ze vaak ook lekkere recepten bedenk ik me nu!

Share this post


Link to post
Share on other sites

op vaarderhoogt hebben ze ook...heel veel zwart!

 

 

 

Ik heb voor anne-meya daar een roze kerstbal gekocht met een baby erop en de tekst mijn eerste kerst.....ik vind hem zo lief!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Die ga ik altijd voor haar bewaren.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ooo, ik heb ook zo'n zin in een boom op te zetten, dit jaar maar een kleine nemen die op een tafel kan hahahahaha

 

 

 

cyn

Share this post


Link to post
Share on other sites

hahahaha...bo je geld was op toch....hahahahha.

 

Ja hij is zo lief die bal!

 

 

 

Cynthia op tafel....de eettafel...ja ikke haar een beetje blond sinds vorige week....hahahahah

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Amanda

vaarderhoogt, coppelmans??? nooit van gehoord.. dat hebben we hier in het zuiden niet haha.

 

 

 

Ik heb ook een kerstbal (van euro-disney) met baby's eerste kerst erop, leuk hé?

 

(gekregen van iemand die elk jaar voor kerst naar disney gaat)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  



  • Posts

    • Lectori salutem! We hebben ingevroren bevruchte eicellen en nu staan we voor de keuze om te doneren of te vernietigen. Het betreft een Chinees-Nederlands paar, dus mocht u daar in zijn geinteresseerd, stuur dan een persoonlijk bericht.
    • Dank je wel! 😘
    • @Vrouwke77 inderdaad spannend die wachtweken. Maar gelukkig zit de helft er al op. Ik duim voor je! Bij onze eerste ICSI poging brak helaas nog 8 dagen mijn menstruatie door.  Als het goed is krijg ik morgen de medicatie zodat ik hopelijk met pasen kan starten. Deze  keer deca als platlegger vanaf dag 1. En vanaf dag 2 starten met de stimulatie met 225 EH gonal F 's ochtends en 225 EH meriofert 's avonds. En dan op dag 8 de eerste FM.
    • Dat klinkt heel erg positief!!  Fijn dat je zo dicht bij DD woont en hopelijk met snel een mooi resultaat! Wij zitten nu voor het eerst in een ICSI traject en vorige week een terugplaatsing gehad van 2 embryo's. Vlg week mag ik testen! Super spannend en ook weer erg bang om (weer) teleurgesteld te worden...  
    • Hoi Vrouwke   Hebben voor Duitsland gekozen omdat we daar veel positieve ervaringen over lazen van oudere vrouwen met een laag AMH (0,8) en iets verhoogd FSH (12,6).  Met name omdat ze daar meer combinaties van medicijnen inzetten en hogere doseringen. Daarnaast is het team kleinschalig en de aanpak persoonlijk. Zo hebben we na de mislukte poging gisteren in overleg een nieuw schema opgesteld. Nu afwachten tot we kunnen starten. Afstand is voor ons gelukkig geen probleem. Wonen direct aan de grens en zijn er binnen 45 minuten.    Hoe loopt jouw traject?
  • Topics

×

Important Information

Terms of Use