Jump to content

NU.nl: Meeste ivf kinderen gezond


Henne

Recommended Posts

http://www.nu.nl/wetenschap/2189924/meeste-ivf-kinderen-gezond.html

 

 

 

AMSTERDAM - Ruim dertig jaar nadat het eerst 'reageerbuiskind' ter wereld kwam durven onderzoekers te stellen dat kinderen die 'in vitro' verwekt zijn, in medisch opzicht nauwelijks verschillen van kinderen die langs natuurlijke weg geconcipieerd zijn.

 

 

 

Over de hele wereld zijn inmiddels meer dan drie miljoen kinderen via de ivf -methode verwekt.

 

Bij vier van de honderd kinderen die nu geboren worden vond de bevruchting buiten het lichaam van de moeder plaats, aldus onderzoekers zondag op de jaarvergadering van de American Association for the Advancement of Science.

 

pixel.gif

 

 

Afwijkingen

 

Het merendeel van de ivf-kinderen is gezond en normaal. Ze hebben wel een iets grotere kans op sommige aangeboren afwijkingen of een laag geboortegewicht, dat in verband wordt gebracht met overgewicht, hoge bloeddruk of diabetes-2 in een later levensstadium.

 

Bij ivf-kinderen verschilt ook vijf tot tien procent van de chromosomen met die van andere kinderen. Of deze verschillen het gevolg zijn van de gebruikte technieken of van andere factoren, bijvoorbeeld die waardoor een natuurlijke bevruchting onmogelijk was, moet nader worden onderzocht.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hi die Henne,

 

 

 

Ik had dit artikel ook al gelezen en het is natuurlijk altijd prettig om te vernemen dat datgeen waarmee we bezig zijn geen schadelijke gevolgen heeft voor de toekomst!

 

 

 

Hoe is het er verder mee? Inmiddels komt 5 maart ook weer dichtbij! En ik hoop dat jullie daarna weer door kunnen voor nieuwe kansen!

 

 

 

Groetjes,

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use