Jump to content

Nieuw hier


Jolan

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

 

 

Ik zal me even voorstellen.

 

Ik ben onlangs 32 jaar geworden en mijn man is 35 jaar. We hebben een dochterje van 3 jaar die op de natuurlijke manier verwerkt is. Helaas is dit door problemen met mijn eileiders niet meer mogelijk en zijn wij aangewezen op IVF.

 

Wij zijn nu bezig met onze tweede poging. Op 12 februari ben ik gestart met Decapeptyl (dag 21, lang protocool). Afgelopen zaterdag zou mijn menstruatie moeten komen maar dit is tot op heden nog niet gebeurt. Ik heb mijn uitgangsecho van afgelopen maandag dan ook af moeten zeggen en mag het ziekenhuis weer bellen als mijn menstruatie doorbreekt. Indien de uitgangsecho dan goed is mag ik beginnen met Puregon.

 

 

 

Ik heb dan ook gelijk een vraagje voor jullie. Hebben jullie ooit meegemaakt dat je door het gebruik van de Decapeptyl maar niet ongesteld werd? Ik heb gisteren het ziekenhuis gebeld en daar zeiden ze dat ik toch echt ongesteld moet worden ook al kan dit gepaard gaan met maar een klein beetje bloedverlies. Nu had ik gisterenavond wel een sliertje bloed bij het afvegen maar daar is het ook bij gebleven. Zou ik dit moeten melden in het ziekenhuis?

 

 

 

Alvast bedankt voor jullie reacties.

Link to comment
Share on other sites

Hai,

 

Allereerst welkom hier!

 

Ik heb vanavond mijn laatste pil dus heb er nog geen ervaring mee maar volgens mijn ziekenhuis hoef je niet per se ongesteld te worden als je aan de Deca bent.... heb kan, maar hoeft niet. Het heeft ook verder geen effect op de behandeling maar dat kan voor iedereen anders zijn!

 

Veel succes!

 

Groetjes Nathalie

Link to comment
Share on other sites

Guest Sannie66

Hallo Jolan,

 

 

 

Welkom hier.

 

 

 

Kan je vraag niet helemaal beantwoorden, maar na mijn 1e IVF had ik op dag 16 na de punctie ook maar een spoor bloed en de dag erop kwam mijn menstruatie in volle hevigheid... Je moet niet vergeten, er zitten ook redelijk wat hormonen in je lichaam en dan kan het zijn dat je cyclus iets van slag is...

 

 

 

Iig suc6 met deze poging.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Witje,

 

 

 

Nee, helaas nog steeds niet. Wel had ik woensdagavond een klein beetje rode afscheiding bij het afvegen, dus wellicht was dit het wel.

 

Ik ga vandaag het ziekenhuis weer bellen met de vraag of dit mijn menstruatie kan zijn geweest en of dat ik maandag langs mag komen voor een uitgangsecho. Dan hebben we tenminste iets meer zekerheid.

 

 

 

Het is inderdaad zo raar om, na bijna drie jaar bezig te zijn, uit te zien na je menstruatie.

 

 

 

Bedankt voor je interesse.

 

Groetjes

Link to comment
Share on other sites

Jolan,

 

In je andere topic heb ik ook al gereageerd. Ik wil je geen valse hoop geven, maar heb je er al een testje tegenaan gegooid?

 

Want ik lees dat je eerder wel op de natuurlijke manier zwanger geworden bent en de wonderen zijn ( soms) de wereld nog niet uit.

 

En ook omdat je een beetje roze bloed verloren hebt. Succes meid, maar niet geschoten is altijd mis!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Sonja81,

 

 

 

Ik heb inderdaad van de week al twee keer getest, helaas negatief.

 

Ik heb inderdaad al een dochtertje die op de natuurlijke manier is verwekt, alleen is de kans dat dit nog een keer gebeurt vrijwel nihil.

 

Maar wat je al zegt, de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

 

Bedankt voor je reacties.

Link to comment
Share on other sites

Hallo Jolan,

 

 

 

ik ben hier ook pas nieuw, ik heb zelf al 2 ivf behandelingen achter de rug, maar ik lees wel vaker dat sommige voor een behandeling aan een pil moeten? jij in dit geval Decapeptyl waar is dat voor? nu vraag ik me af of er bij mij wat word over geslagen. of komt dat omdat ik mijn menstruatie regelmatig krijg???

 

 

 

Gr. Moki

Link to comment
Share on other sites

Hoi Moki,

 

 

 

De decapeptyl zorgt ervoor dat je eigen cyclus stil wordt gelegd. Het medicijn onderdrukt namelijk de eigen hormoonactiviteit. Volgens mij heeft het niks met mijn menstruatie te maken, want die is op zich vrij regelmatig. Bij ons in het ziekenhuis wordt dit volgens mij standaard gedaan.

 

Hoef jij dan geen decapeptyl of zoiets te gebruiken?

 

Waneer mogen jullie weer gaan beginnen met een volgende poging of nemen jullie even rust?

 

 

 

Mijn uitgangsecho was trouwens afgelopen maandag prima. Ik mocht 's avonds beginnen met de puregon.

 

 

 

Nog allemaal bedankt voor jullie reacties.

 

 

 

Groetjes Jolan

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use