Jump to content

Even voorstellen


Toetoet

Recommended Posts

Hallo,

 

 

 

Ik zal mij ook even voorstellen en vertellen waar we staan in de behandelingen. Ik woon samen met mijn man in Brabant, samen met onze 3 katten en 2 cavia's. Na 14 jaar samen zijn wij in 2008 getrouwd. En dan komen de vragen: "wanneer komen de kinderen"? Helaas waren wij toen wij trouwden al heel lang aan het proberen zwanger te raken, dus dat heeft voor ons niks met trouwen te maken, maar ja, dat ga je mensen niet aan de neus hangen.

 

Aangezien de onzekerheid toenam en ik ook al een paar jaar de hele maand door veel buikpijn had en me daar best wel zorgen om maakten zijn we toen naar de huisarts gestapt en deze verwees ons door naar het ziekenhuis. We hebben alle onderzoeken gehad, sommige zelfs 2x, maar er werd niks gevonden, dus luidde de diagnose: onbegrepen infertiliteit. En dat vind ik nog wel het meest frustrerende, hoe kan het dan toch niet lukken als we helemaal gezond zijn? Tja, we zullen het waarschijnlijk nooit weten, maar het idee dat je kansen iets groter worden met behandelingen maakt dat je steeds weer vol goede moed ervoor gaat.

 

De 6de en tevens laatste IUI behandeling leek even geslaagd, maar na tig positieve testen kwam na 5 dagen overtijd te zijn geweest alsnog die hele grote teleurstelling. De gynaecoloog stelde voor ons aan te melden voor IVF, maar die geslaagde IUI behandeling, al was het maar voor heel even, maakte ons enorm aan het twijfelen want het was dus blijkbaar toch mogelijk met IUI. De gynaecoloog vond het niet zinvol dat we nog meer IUI's zouden ondergaan, maar wilde ons tegemoet komen en beloofde ons nog maximaal 2 behandelingen, waarvan we er nu 1 hebben gehad, helaas zonder resultaat. Nu heben we dus nog 1 IUI in het vooruitzicht, maar om eerlijk te zijn is mijn hoop niet zo groot meer en komt IVF dus steeds dichterbij. En daarom ben ik op deze site terecht gekomen, omdat ik info zocht over IVF in de verschillende ziekenhuizen.

 

Nu maar hopen dat ik hier ooit positief nieuws mag komen melden.:duimen draaien:

Link to comment
Share on other sites

Guest Sannie66

Nou Toetoet, dan ben je hier aan het goede adres ;-).

 

Allemaal 'lotgenoten' in meer of mindere mate. Bij ons is ook onbegrepen onvruchtbaarheid geconstateerd... alleen weet ik ook wel dat ik (bijna 44) gewoon 'oude' eitjes heb en mijn partner z'n semen ook niet altijd je van het is...

 

Je kunt hier zeker je 'ei' kwijt. Er zijn topics over IUI zoals de meest bezochte 'hangdames'. En verschillende topics over starten in diverse maanden.

 

Suc6 nog met deze IUI, het kán zijn dat deze poging jullie toch brengt wat we allemaal willen: zwanger worden en een kindje (of 2) in je armen hebben na ca. 9 maanden.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Toetoet,

 

 

 

welkom hier.

 

 

 

Ik loop zelf ook met dit rond.

 

Ik heb dit ook met de arts overlegd. Zij vindt om weer iui gaan te doen 1 stap terug. Maar ik loop er nog steeds mee rond. Bij ons is het ook 1x gelukt. En zoals Caroline schrijft, het kan dus lukken.

 

 

 

Zelf ben ik lichamleijk totaal niet fit na een ivf, en heb ik het gevoel dat dit dan geen fijne plek is voor een embryo.

 

 

 

Ik ga toch weer overleggen voor iui. Spermatelling was de laatste keer 4 miljoen. Bij de 1ste iui, toen ik zwanger werd, was het maar 1 miljoen.

 

Het blijft een kwestie van timing en geluk.

 

 

 

Ivf is toch heftiger dan iui.

 

 

 

Veel succes verder.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use