Jump to content

eiceldonor


Pulletje

Recommended Posts

Is het raadzaam als eiceldonor om een maand van te voren te starten met foliumzuur? Heeft dit betrekking op de eicel? Of is het alleen dat het voor de wensmoeder belangrijk is. Dat er voldoende foliumzuur in haar bloed zit?

 

 

 

Is er hier iemand die weet hoelang het traject duurt vanaf het begin. Vanaf de gesprekken tot de eventuele test.?

 

 

 

Welke ziekenhuizen zijn jullie onder behandeling?

 

En wat zijn jullie ervaringen m.b.t. ziekenhuizen?

 

 

 

Alvast bedankt.

Link to comment
Share on other sites

Hey Pulletje,

 

 

 

Onze donor is aangeraden om inderdaad Foliumzuur te gaan slikken omdat de donor de eerste bouwstof geeft aan de eicel en later de wensmoeder dus bij ons moesten wij beide dus foliumzuur slikken.

 

 

 

Wij lopen in het UMCU en eigenlijk s het bij ons erg snel gegaan wij zijn op 8 sept voor het eerst bij deze gyn geweest dat was een intake gesprek voor ons en onze donor te samen.

 

Daarna zijn wij op vakantie gegaan en hadden we een afspraak met de maatschappelijk werkster gemaakt voor 8 okt voor ons en onze donor tevens hadden wij aansluitend apart ons gesprek met de gyn.

 

Wij hebben geluk gehad dat de commisie die bepaald of je mag beginnen en dat er niks in de weg staat voor een goed resultaat

 

Deze commisie kwam een paar dagen later bij elkaar en wij hebben dan op 27 okt groen licht gekregen en op 28 okt ben ik begonnen met de deca.

 

Ik moet wel zeggen dat zowel ik als onze donor aan pil waren gegaan na ons eerste gesprek met de gyn om zo snel mogelijk te kunnen beginnen met de deca.

 

Na 2 week deca moesten wij beide stoppen met de pil en kwam onze menstuatie op gang weer een week later hadden we een echo om te kijken of alles goed was en ik was ondertussen al begonnen met gebruiken van prognova om mijn BSV op te bouwen.

 

Als de wensmoeder dan ontvangst klaar is kan de donor beginnen met stimuleren en gelukkig heeft dezetijd niet zo lang geduurd onze donor heeft in totaal 8 dagen moeten stimuleren en op 1 dec heeft zij dan haar punctie gehad

 

 

 

Dus zoals je leest heet het UMCU geen hele lange wachtlijst en ze gaan daar van je eerste afspraak uit dan kun je in iedergeval 3 maanden later beginnen.

 

 

 

Mocht je nog vragen hebben stel ze gerust ik hoop datik je dan een beetje kan helpen.

 

 

 

Liefs

 

 

 

PS ook hier je bent een ENGEL voor de wensouders

Link to comment
Share on other sites

Ik heb zelf nog niks gehoord over foliumzuur...zal er eens naar vragen...

 

27 januari had ik mijn eerste afspraak bij de IVF arts, en nu hebben we vorige weer het gesprek met de psych achter de rug...van hem zouden we geen last hebben zei hij, nu is het alleen even wachten op de 'officiele' goedkeuring..en dan kunnen we hopelijk snel beginnen, al mogen we tot nu toe niet klagen!

Link to comment
Share on other sites

Hoe was het gesprek? Was dat meteen samen met de ouders? Krijg je nog meer gesprekken?

 

Er moet neem ik aan wel echt iets zijn willen ze een van beide afkeuren. Vind het wel spannend allemaal.

 

Hoelang duurt het vanaf het eerste gesprek tot je daadwerkelijk met de behandeling kan gaan beginnen?

 

 

 

Als jullie het willen vertellen? In welk ziekenhuis zijn jullie onder behandeling?

 

 

 

Alvast weer bedankt!

Link to comment
Share on other sites

Hoihoi,

 

 

 

Het gesprek ging erg goed! De mannen hoefden er niet bij te wezen, die van mij en haar zijn verder nog helemaal niet meegeweest, is ook niet nodig.

 

 

 

Ik was dus samen met haar gegaan, eerst ik, daarna zij en daarna moesten we samen.

 

Toen ik na een 15-20 min klaar was, moest zij mee en na ongeveer een kwartiertje kwam hij mij weer halen....maar hij had het wel gezien en vond een gesprek met ons beiden niet meer nodig.

 

We hadden groen licht van hem :-)

 

 

 

Nu moeten we 22 maart bij de IVF arts wezen (zij en ik) om vanalles met betrekking tot het traject door te nemen, onze cyclussen moeten gelijk lopen, ik moet nog prikles krijgen (zij ook geloof ik) en ik moet nog bloed prikken.

 

 

 

27 januari had ik mijn allereerste gesprek (en controle of ik wel genoeg eitjes had) en nu 2 maanden later moeten we beiden bij de IVF arts komen en zal het waarschijnlijk niet lang meer duren voor we beginnen.

 

Met wat ik lees in vergelijking met andere ziekenhuizen, zijn hier de wachttijden behoorlijk kort allemaal (Rijnstate).

 

 

 

Ik zal je wel een beetje op de hoogte houden als je dat wilt?

 

 

 

Foliumzuur zijn we nu trouwens al een paar dagen geleden mee begonnen om te slikken.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use