Jump to content

voorstelronde


sillie666

Recommended Posts

Hai hai,

 

 

 

ik ben Sil, 33 jr en sinds januari 2008 bezig voor een 2e wondertje.

 

Ik heb al een zoontje van ruim 4 jr. Ik heb in mei 2008 een bbz gehad waarbij rechtereileider verwijderd is.

 

Sinds vorig jaar de mmm in gestapt. Nu heb ik 2 keer iui gehad in natuurlijke cyclus zonder hormonen en volgende week zal poging 3 zijn vermoed ik. Ik moet d.m.v. lh testen na een paar keer inwendige echo's gehad te hebben, bepalen wanneer eisprong is.Als deze pos. is wordt ik de volgende dag geinsemineerd. Na deze ronde krijgen we een evaluatiegesprek. Ik ga er vanuit dat we dan meer onderzoeken krijgen zoals een hsg of laparoscopie. en dan vermoed ik dat ik aan de hormonen zal moeten.

 

Groetjes,

 

Sil

Link to comment
Share on other sites

Hey Sillie,

 

 

 

Ik heb in 2004/5 ook eerst 3 keer een iui gehad en toen een HSG.

 

Vond t vreemd dat ze dat niet voor de IUI deden..t is toch logischer om dat eerst uit te sluiten (dat eileiders verstopt zitten).

 

De gyn toen vond t niet logisch blijkbaar omdat ik geen geslachtziektes had gehad, geen pijnlijke menstruaties had enz enz...dat de eileiders dicht konden zitten.

 

Dus ok na 3 keer IUI een HSG. De assistente zei toeb al bij t onderzoek dat je vaak zag dat vrouwen na dat onderzoek toch sp[ontaan zwanger werden. De olieachtige vloeistof die ze gebruiken heeft ook een therapeutische werking. De eileiders worden doorgespoeld en de vloeistof laat een olieachtig laagje achter op de wanden en baarmoederwand.

 

Dit maakt dat de boel makkelijk geleid en hecht. Ok mooi meegenomen dacht ik. t Effect zou zo gelden voor de 1ste 3 maanden er na.

 

1 eileider zat dicht (of was verkrampt) en de ander kwam de vloeistof wel door)

 

Een kijkoperatie was t volgende onderzoek wat me te wachten stond. Ik zei...eerst op vakantie en dan spreken we wel wat af. Promt werd ik de maand er op spontaan zwanger.( na 3 jaar en 2 maand proberen). Dat is nu onze zoon van bijna 4.

 

Toen ik in 2007 weer in t ziekenhuis kwam heb ik eerst om een hag weer gevraagd. Ondanks dat t een onderzoeksmethode is eigenlijk en geen nut had voor mij..heeft de gyn er toch in meegestemd omdat ik de vorige keer imnmers er na zwanger werd.

 

Ik heb weer een HSG gehad en was weer meteen dezelfde maand zwanger alleen is dat niks geworden helaas. Toen moest ik een half jaar wachten voordat ik verder mocht met IUI en later IVF. Tijdens mijn IUI heb ik nog een keer de arts kunnen overhalen voor een HSG. alleen had ik kort na elkaar 2 keer een overstimulatie en kreeg ik geen IUI en mochten we ook niks doen. t effect was later waarchijnlijk weer verloren gegaan.

 

 

 

Dus ik hoop dat t bij jou daardoor ook gaat lukken. Kan soms net wat in de eileiders zitten waardoor t de boel tegen houd. t is maar mm werk he!

 

Veel succes....hoop de afloop nog eens te lezen.

 

Groetjes Manon.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use