Jump to content

dikte baarmoederslijmvlies


Jolan

Recommended Posts

Hoi allemaal,

 

 

 

Ik heb even een vraagje. Weet iemand van jullie hoe dik je bms(baarmoederslijmvlies) moet zijn tijdens een IVF behandeling en bij welke dikte je het beste resultaat kunt verwachten?

 

 

 

Alvast bedankt voor jullie reacties.

 

 

 

Groetjes Jolanda

Link to comment
Share on other sites

hoi jolan

 

 

 

Pieneke heeft gelijk, ik weet ondertussen wel van bms af. bij mijn eerste 2 pogingen wist ik niet hoe dik mijn bms toen was simpelweg omdat ik toen nog niets ervan af wist.

 

 

 

maar toen gingen we voor de 3de poging naar kliniek geertgen gingen en die gyn daar erg mee bezig was, het moest goed zijn anders zou het toch niet lukken

 

De embryo moet in een goed gespreid warm opgemaakt bedje terecht komen anders heeft het geen zin. het beste is 10 te dun is niet goed en te dik ook niet!!!

 

 

 

Ik heb toen nog nagevraagd in het sfg in rotterdam hoe veel mijn bms de 2 de keer was, wel 14 en dat is best veel, ik had toen al zoiets van waarom heb ik dan uberhaubt een tp gehad als min bms zo dik, denk ik dat het daarom toen niet gelukt is! wel jammer ze hadden er de tijd voor moeten nemen om het goed te krijgen!

 

 

 

maar wat gebeurd bij het opbouwen van het bms bleek het de eerste meting 18 te zijn den moest gelijk aan de provera om ongi te worden en het kwijt te raken zo is het eventjes doorgegaan het was steeds te dik 12 en weer 12 pff

 

het was toen met provera niet optelossen toen wilde de gyn dat ik het weg liet schrappen.

 

mocht in sfg gyn daar wilde het toch nog met een kuurtje proberen het werd microgynon en toen was het 5, maar nog steeds te dik moest nu eerst helemaal schoon dus 0/1 het was ook onrustig in mijn baarmoeder.

 

dus swegschrsppen

 

Zag er natuurlijk als een berg tegenop maar is toen reuze meegevallen ik dacht zelfs had ik maar eerder laten doen want ondertussen waren er maanden verstreken zonde van de tijd.

 

Toen was mijn bms dus pas goed eindelijk

 

 

 

toen weer naar geertgen weer bms opbouwen en toen was het 12 maar was goed ws ook om het nu ook rustig was in mijn baarmoeder

 

in december tp gehad dus 1ste poging via geertgen en ben nu 15 weken zwanger!!!

 

 

 

Is het niet geweldig

 

 

 

Ik denk echt dat ik mijn zwangerschap te danken heb de gyn van geertgen omdat hij er aandacht aan besteed en de tijd er voor neemt om te zorgen dat het bedje voor het embryo goed is!!

 

en dat hij me schoon heb laten maken zodat het helemaal rustig was in de baarmoeder geen onevenheden (poliepen) enzo!

 

het kost even tijd en heeeeeeeel veel geduld maar ik ben zwanger en daar gaat het toch om!

 

 

 

Het is een heel verhaal geworden

 

 

 

Heel veel succes

 

 

 

liefs claudia

Link to comment
Share on other sites

Dus 14 is te dik denk jij? Dat had ik dus beide (mislukte) keren, maar er is niks over gezegd!! Mooi is dat. Ik was tarwekiemolie aan het slikken om de innesteling te bevorden en toen was op dag 10 het BMS al 11,7! Dat vond de gyn. wel snel maar bij de andere metingen 13 en 14 zei hij niet dat het niet dikker mag worden ofzo. Nu ik je verhaal lees herinner ik me weer van dat wegschrapen maar ik dacht altijd dat het bij jou nog veel dikker was!

 

 

 

Ik ga het toch eens vragen bij mijn telefonische afspraak eind maart.

 

 

 

Caroline

Link to comment
Share on other sites

hoi caroline

 

 

 

De gyn van geertgen vond 14 te veel

 

maar in het sfg niet welnee zeiden ze daar er word wel eens 16 terugplaatst!

 

 

 

Er zijn dus per gyn verschillende meningen daarover helaas

 

maar ik vertrouw en geloof in het verhaal van een goed bedje voor je embryos niet te dun en niet te dik

 

zo tussen de 7 en de 12mm.

 

 

 

Liefs claudia

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

 

 

Allemaal erg bedankt voor jullie reacties.

 

En Claudiaatje super dat het bij jullie gelukt is. Van harte gefeliciteerd!!!

 

Je hebt inderdaad veel geduld moeten hebben, maar het resultaat mag er zijn. Bedankt voor je uitleg.

 

 

 

Ik moet morgenochtend voor de 3e fm naar het ziekenhuis, dus ik zal het een navragen wat voor bms zij hanteren.

 

 

 

Groetjes Jolan

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use