Jump to content

Puregon en Decapeptyl tijdens zwangerschap


niki

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

 

 

Ik heb een vreemde situatie aan de hand. Afgelopen cyclus leek ik ongesteld te zijn geworden, alleen had ik niet heel erg gebloed zeg maar.

 

 

 

We zijn omdat we geen idee hadden dat het mogelijk geen echte ongesteldheid zou zijn, begonnen aan poging 2 van de IVF.

 

 

 

Dat betekent bij mij op dag 2 beginnen met prikken van Decapeptyl en op dag 3 beginnen met het spuiten van Puregon 300 E. Op dag 7 is echter gebleken dat ik toch spontaan zwanger ben, ondanks mijn bloeding. Eerst waren ze nog bang voor een BBZ maar het zit gelukkig toch op de goede plek.

 

 

 

Ze (gynaecologie van MCH) zeggen dat het prikken van die hormonen (van dag 2 t/m dag 6: dus 5 dagen Decapeptyl, en 4 dagen Puregon 300 E) geen kwaad kan voor de vrucht omdat het lichaamseigen stoffen zijn. Verder is er ook nog niet genoeg over bekend. Eventueel is er informatie misschien te verkrijgen bij het RIVM.

 

 

 

Ik ben intussen nog steeds aan het wennen, en behoorlijk ongerust. Ik durf nog niet echt blij te zijn want ik heb toch hormonen geprikt die dagen dat ik het nog niet wist.

 

 

 

Geen idee of jullie hier nog ideeën over hebben.... Ik ben dus blij maar ook ongerust. Heeft het schade aangericht, is alles nog goed? Heel spannend. We hopen natuurlijk dat alles goed zal zijn... Komende maandag moet ik weer naar het ziekenhuis voor een echo, kijken of het vruchtje goed groeit. Ze weten ook niet precies nu hoe ver ik ben.... Ik probeer van het goede uit te gaan voorlopig, maar vind het ook wel erg spannend allemaal.

 

 

 

Hebben jullie hier al eens eerder van gehoord en weet iemand van jullie hier misschien wat meer van? Of kennen jullie iemand die hier meer van weet. Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

 

 

 

groetjes van een zwangere, ongeruste niki

Link to comment
Share on other sites

Oie Nike, dat is inderdaad een vreemde situatie. Ik kan me voorstellen dat je ongerust bent. Ik kan je niet helpen, heb hier geen ervaring mee. Gaat het ziekenhuis navraag doen tot in hoeverre hier ervaring mee is bij het RIVM. Ik wil je nu toch feliciteren met je zwangerschap! Het is vast een bijzonder kindje! Ik hoop dat je reacties krijgt! Joy1

Link to comment
Share on other sites

Jeetje wat een verhaal, en wat ongelukkige samenloop, ik snap dat jullie heel bezorgd zijn!

 

eigenlijk zou je altijd zwangerschap moeten uitsluiten als je begint met hormonen.

 

 

 

Maarrrrr natuurlijk wel gefeliciteerd met je zwangerschap, een onverwacht kadootje lijkt het!

 

 

 

Ik zou zeker van het goede uitgaan, maar voor mijn eigen gevoel me via een ander medisch kanaal nogmaals bevestiging vragen of het geen kwaad kan.

 

 

 

En misschien zijn hier dames die uit ervaring spreken...

Link to comment
Share on other sites

Meid van harte, maar pfoeh.. begrijp je onrust.

 

 

 

Mij is verteld op navraag, dat er onvoldoende cijfers zijn voor echte uitspraken hierop. Dat zei de apotheek en dat het aan de artsen is om te bepalen of het een risico is dat genomen kan worden.

 

 

 

De artsen gaven allemaal aan dat dit ok is en dat ze nog nooit negatieve effecten hebben gezien bij de spontane zwangerschappen die in het begin toch de hormonen hadden gespoten (kwam echt wel eens vaker voor begreep ik toen).

 

 

 

Misschien eens een rondje mailen / bellen met de grote ziekenhuizen naar hun ervaringen en adviezen? Puur voor je eigen peace of mind. Hou ons op de hoogte ajb.

 

 

 

Succes en niet vergeten wel te genieten van dat wat er nu (eindelijk weer!) is!

 

 

 

Liefs, -M

Link to comment
Share on other sites

Dank voor jullie reacties. Ja inderdaad, ik ben aan het rondmailen en wetenschappelijke artikelen aan het uitzoeken.... RIVM info kan alleen een arts verkrijgen, dus dat ga ik nog aansturen. En inderdaad zwangerschap uitsluiten bij begin hormoonstimulatie is wijs, en zou vind ik eigenlijk bij de procedures van het ziekenhuis moeten horen. Want ik weet na al die hormonen al lang niet meer hoe ik me voel....

 

Ik had ook gehoord dat er onvoldoende cijfers zijn inderdaad. Je schrijft het, Miki, alsof je het zelf ook aan de hand hebt gehad, of heb je het al een keer voor iemand nagevraagd?

 

Ik waardeer het leventje in mij, zeker, maar gerust, nee dat ben ik nog lang niet. Verdere info afwachten dan maar en hopen dat het allemaal wel meevalt.

 

Ik vermoed ook dat het ziekenhuis als ze het niet vertrouwen mij toch wel zouden adviseren het af te breken, of misschien komt dat nog?

 

Waaah. Gedoe! Ik vind het zelf ook slordig, kwam op dag 7 van de cyclus (5 dagen Decapeptyl, en 4 dagen Puregon 300 E) al bij de gyn, maar deze heeft toen geen HCG getest. Pas op dag 10 (dus 8 dagen Decapeptyl en 7 dagen Puregon) hebben ze me daarop getest. Ook dat vind ik slordig eigenlijk.

 

Ik hoop voor jullie allemaal dat het bij jullie goed mag gaan. Als ik jullie verhalen lees, valt dat ook helemaal niet mee zeg.

 

groet, niki

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use