Jump to content

Vergoeding 5 IVF-pogingen


Audrey

Recommended Posts

Gister kreeg ik de nieuwe "Algemene verzekeringsvoorwaarden SZVK 2010" binnen. Tot mijn verbazing zag ik dat ze maximaal 5 pogingen vergoeden! Net meteen gebeld om te vragen hoe en wat en het blijkt echt zo te zijn!

 

SZVK (Stichting ZiektekostenVerzekering Krijgsmacht) is onderdeel van Unive. Ik ben blij verrast, dit neemt toch aardig wat druk van de ketel!

Link to comment
Share on other sites

Dat heb ik wel gevraagd, want ik dacht juist dat Unive van 4 naar 3 was gegaan. Helaas voor jullie geldt het dus niet voor Unive, alleen voor SZVK.

 

Dus meiden met een man bij defensie kan beter meeverzekerd worden op zijn polis!!!

Link to comment
Share on other sites

Audrey, wij zagen het ook tot onze enorme verbazing gisteren in de voorwaarden!

 

We hebben het een aantal keren overgelezen en uitgeplozen, maar het klopt echt.

 

Ongelooflijk! Ik hoop dat meerdere verzekeringsmaatschappijen zullen volgen. Hoop en verwacht dat ik het desondanks niet meer nodig heb.

Link to comment
Share on other sites

Ik wist het ook niet.

 

Ik ben echter in 2009 ook begonnen met ivf, dat was ook mijn eerste zh-behandeling. Dus ik heb er ook niet na gekeken of er anderzins mee bezig geweest. Had tenslotte al een eigen verzekering en nog geen reden tot overstappen naar de zijne. Juist omdat ik de mijne had afgesloten vanwege de goede voorwaarden voor mijn werk (therapeut; leertherapien krijg ik bij deze verzekering vergoed)

 

 

 

Nu de nieuwe polis er is, keken we er dus wel naar. Kun je zien wat er in een jaar tijd kan veranderen!

 

 

 

Hoop ook voor jou dat je ze niet nodig hebt Audrey, maar het geeft zeker rust! Die voel ik ook, moet ik zeggen. Het houdt opties open.

Link to comment
Share on other sites

Fren,

 

 

 

Overstappen terwijl je al bezig bent met IVF kan niet bij Unive. Heb het geprobeerd in november. Voor het uitgebreide pakket moet je een vragenlijst invullen en dan komt er uit dat je al bezig bent.

 

 

 

De filosofie is: als je iets hebt kun je het niet meer verzekeren. FIJN!

 

 

 

Moontje

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Hey dat is goed nieuws! Mijn man en ik werken beiden bij defensie dus dat scheelt een hoop in de kosten. Ben net begonnen met de eerste behandeling en hoop natuurlijk dak die andere 4 niet nodig heb! Mijn man heeft een vasectomie gehad en deze ongedaan laten maken. De vasectomie is toendertijd door Unive vergoed maar de hersteloperatie zou voor eigen kosten zijn. We hebben echter nooit een rekening gehad... zal wel kloppen!

Link to comment
Share on other sites

Mijn man is sinds vorig jaar weg bij Defensie, maar wij mogen verzekerd blijven bij zorgzaam ( szvk )

 

En we hadden bij andere offertse opgevraagd om uit te zoeken wat het voordeligst was en alle andere verzekeringen zeiden heel eerlijk dat ze niet kunnen tippen aan zorgzaam ( szvk ) heeft de uitgebreidtste dekking voor het geld.

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

hoi meiden

 

lees dit bericht en vind dat echt super grappig, ik heb nl aan de wieg gestaan van dit plan nou ja deels, ik zat nl in het leger en moest ook ivf gaan doen en toen zag ik overal verzekeringen met 5 pogingen behlave die voor millitairen, na wat telefoontjes en gesprekken met mensen verscheen het jaar erna het in het pakket nu hopen dat het zo blijft..

Link to comment
Share on other sites

Dan hebben jullie geluk, want voor 'gewone' burgers zijn het maar 3 vergoedingen en bij mijn weten heeft nog geen enkele verzekering er 5 vergoed. Wel 4 maar dat is al sinds dit jaar niet meer.

 

Welke verzekeringen deden er dan ook 5 vergoeden???????

Link to comment
Share on other sites

ONVZ vergoed onbeperkt in het meest uitgebreide pakket. En PON oid ook, is onderdeel van ONVZ. Maar beiden nemen je niet meer aan als je al in het traject zit. Unive had er ooit ook vijf, is toen naar vier gegaan en ook die is geschrapt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use