Jump to content

Bevolkingsontwikkeling per maand: levendgeboren


Guest Mart

Recommended Posts

Omdat ik graag wilde weten of men de ene maand vruchtbaarder is dan de andere heb ik via het cbs een tabel "opgevraagd" hoeveel geboortes er zijn per maand/per regio vanaf het jaar 2005 tot en met heden.

 

Wellicht interessant?

 

 

 

Klik hier

 

 

 

X, Martha.

 

Link to comment
Share on other sites

nou mart wat is je concusie

 

ik woon in drenthe kan er dus niet veel van op aan alleen dat er in feb. minder baby's geboren zijn

 

maar dat komt naar mijn idee omdat feb minder dagen heeft

 

verder vind ik het aardig stabiel

 

 

 

dacht eerst wat hebben wij weinig baby's in drenthe vergeleken met nh en zh maar wat wil je ook drenthe is veel kleiner

 

bij het cbs hebben ze het over aantal baby's niet over procenten

 

 

 

maar in ieder geval bedankt voor het zoeken, altijd leuk om deze dingen ff te bekijken

 

groetjes

Link to comment
Share on other sites

Sandra,

 

Klopt, het gaat over het aantal baby's. En februari is inderdaad een kortere maand, vandaar dat de geboortes daar wat lager liggen.

 

 

 

Het is in ieder geval duidelijk dat er in juli, augustus en september de meeste geboortes zijn.

 

Betekent naar mijn idee dat nov. dec. en jan. de meest vruchtbare maanden zijn?

 

 

 

Je moet inderdaad niet alleen maar naar je eigen provincie kijken. Het totaal in Nederland is wat duidelijker.

 

 

 

Vond het zelf wel interessant.

Link to comment
Share on other sites

Jeetje, zeker boeiend!

 

 

 

Ik ga eens een keer rustig puzzelen of mijn theorie klopt van meer- en minder vruchtbare maanden...

 

 

 

Vond ik ook wel. Hebben we weer even wat uit te zoeken voordat we echt los gaan...

Link to comment
Share on other sites

:-) Grappig. Maar euh....ik doe onderzoek voor mijn werk en dit werkt dus helaas niet zo. Want je weet bijvoorbeeld niet of die wintermaanden vruchtbaarder zijn omdat de mannen / vrouwen dan letterlijk vruchtbaarder zijn, of dat mensen in de winter misschien gewoon vaker sex hebben. Tja... dat kan ook, koude nachten, langere nachten.... Na de afgelopen koude winter verwacht ik zelf wel een klein geboortegolfje in de zomer.

 

En de stellen die bewust in bepaalde maanden proberen om in de zomer een kindje te krijgen, zou ik ook niet graag de kost geven.

 

 

 

Maar het is natuurlijk altijd leuk om theorieen over te verzinnen :idea1:

Link to comment
Share on other sites

Ik kan me ook wel in Henne s standpunt vinden. Ik heb ook nog wel eens de indruk dat mensen die makkelijker kunnen 'kiezen' om zwanger te worden, dit graag in de zomer plannen. Hebben ze in de zomermaanden langer vrij....

 

 

 

 

 

Groetjesssssssssssssssss

Link to comment
Share on other sites

Ik was altijd in de veronderstelling dat de lente de tijd is om voort te planten, niet alleen het motto "in mei legt elke vogel een ei" maar dat dit (wetenschappelijk) bewezen is.

 

 

 

Weet alleen niet meer waar ik dit heb gelezen.

Link to comment
Share on other sites

Ik was altijd in de veronderstelling dat de lente de tijd is om voort te planten, niet alleen het motto "in mei legt elke vogel een ei" maar dat dit (wetenschappelijk) bewezen is.

 

 

 

Weet alleen niet meer waar ik dit heb gelezen.

 

 

 

misschien door de lente kriebels?

 

maar het mag van mij waar zijn, dan kan ik nog wel eens ontzettend gelukkig worden

 

 

 

21 maart punctie gehad 1e lentedag dus mijn eitjes zijn in de lente bevrucht

Link to comment
Share on other sites

Als we het rationeel bekijken, spelen feiten een grotere rol dan 'hoopgravende theorietjes'.

 

 

 

Maar als we het vanuit emoties bekijken, grijpen we momenteel alles aan om een beetje extra hoop te krijgen! We hebben allemaal al genoeg hoop moeten inleveren in de loop der tijd.

 

 

 

Of deze benadering slim is? Dat hangt van de persoon af. Voor mij werkt het -momenteel- prima. :misc_expressions-wh

Link to comment
Share on other sites

Ik heb ook in het boek van Zita West meen ik gelezen dat het voorjaar gunstig zou zijn voor een ivf behandeling! Dan heb ik geluk, wij gaan hopelijk in mei van start....maar eigenlijk kan ik me niet voorstellen dat het wat uit zou maken.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use