Jump to content

Hoofdpijn en migraine tijdens zwangerschap


Faye1974

Recommended Posts

Ik hoop dat iemand ervaring heeft met bijna dagelijkse hoofdpijn en/of migraine tijdens haar zwangerschap? Ik heb om de 4/5 dagen migraine en daar tussendoor dagelijks fikse hoofdpijn. Die paracetamol werkt totaal niet en het belemmert echt mijn hele dag. Nu las ik ergens dat het minder wordt in het 2e trimester maar voorlopig wordt het met de dag erger!

 

 

 

Heeft iemand een goede tip? :icon_pale:

Link to comment
Share on other sites

Hallo Faye,

 

 

 

sowieso goed je bloeddruk in de gaten houden. Van hoge bloeddruk kun je ook hoofdpijn krijgen.

 

 

 

Ben je bekend met hoofdpijnen voor de zwangerschap. Zoja dan kan het zijn dat je nu meer last hebt door de hormonen, en schijnt het inderdaad later af te nemen.

 

 

 

Helaas ben ik ook zo iemand die heel veel last heeft gehad van hoofdpijn en migraine en kreeg zelfs clusterhoofdpijnen. Heel fijn dat je dan elke vrije minuut buiten werk niks meer kunt.

 

Bij mij lag het duidelijk aan energie-tekort. Dus als ik even gewerkt had begon het op te zetten en je gaat door dus steeds erger. Ik ben toen bij 14 weken op halve dagen gezet en smiddags gaan slapen. De hoofdpijn trok dan ook sneller weg en op vrije dagen had ik geen hoofdpijn meer.

 

Helaas mag ik nu helemaal niet meer werken ivm andere klachten en heb ook nu helemaal geen hoofdpijn meer.

 

 

 

Heel veel sterkte!

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Hoi Faya,

 

 

 

Ik heb ook heel erg hoofdpijn gehad. Het begon met 11 weken. En dacht ook echt dit gaat niet meer over. Gelukkig, ik ben nu 19 wekenen het gaat beter, alleen als ik het te druk heb en te veel op de dag plan, komt de hoofdpijn weer opzetten.

 

 

 

Ik heb ook bijna geen paracetemols geslikt dat wilde ik zolang mogelijk uitstellen. Heel af en toe als het niet meer uit te houden was. Wat ik wel gebruikte was een stick (homeopatisch) dan wordt je hoofd lekker koud en dat werkte bij mij wel verlichtend.

 

 

 

Wens je heel veel sterkte en hoop dat het net als bij mij bij jou ook minder wordt.

 

 

 

Groetjes Peggy

 

 

 

6x iui mislukt

 

aug 09 ivf mislukt

 

okt 09 icsi mislukt

 

Nu een wonder>2september uitgerekend

Link to comment
Share on other sites

Dank jullie wel voor de reacties!

 

Ik heb ene lage bloeddruk dus daar lag het niet aan. Wel ben ik inderdaad bekend met hoofdpijn en migraine (vooral voor mijn menstruatie) maar had stiekem gehoopt dat dat niet zou komen omdat ik nu niet meer ongesteld word.......Helaas!

 

 

 

Ik denk inderdaad dat ik hetzelfde heb als jullie, Louke en Peggie. Zodra het woensdag is en ik er 2 werkdagen op heb zitten dan komt de hoofdpijn. Op vrijdag loopt het op tot migraine en het weekend heb ik nodig om bij te komen.Tja...misschien toch eens naar mijn werk kijken..........

Link to comment
Share on other sites

Hey Faye, helaas weet ik maar al te goed hoe jij je voelt. Zelf heb ik vaak (heel vaak) last van migraine. Ik had ook de stille hoop dat tijdens de zwangerschappen de migraine minder zou worden. Helaas lag ik elke week wel plat met vreselijke migraine aanvallen. Het is zoiets vreselijk, je voelt je zo doodziek. Ik adviseer je echt om een afspraak te maken met je huisarts. Misschien is er ondertussen toch iets wat je kunt nemen tegen de pijn.. Ik hoop het voor je meid. Heel veel sterkte!

Link to comment
Share on other sites

Hoofdpijn:icon_pale:

 

 

 

Ik kan me helemaal voorstellen ik heb zelf bijna elke dag hoofdpijn maar ik ben er al aan gewend.

 

De huisarts vertelde me dat het niet nodig was eraan te wennen en dat ik gerust een paracetamol kon nemen.

 

Hierop was mijn antw waar kan ik aandelen kopen.

 

Ik wil geen medicatie slikken ik heb immers wegens mijn hart problematiek genoeg medicatie en wil niet dat mijn kleintje reeds voor geboorte al een chemo box is.

 

Hij moest lachen hij gaf me de tip munt thee dat haalt de hitte uit het lijf.

 

En ja het helpt nou ik drink liever thee dan pillen slikken.

 

Tevens eet ik twee tomaten per dag dit is in mijn geval goed om de stoffen van de bètablokkers beter te laten oplossen.

 

 

 

Je lage bloeddruk kan ook hoofdpijn veroorzaken het is een goed idee gewoon met een arts te gaan overleggen.

 

 

 

Liefs:yeswink-1:

 

Mika

Link to comment
Share on other sites

Ik durf het bijna niet te zeggen maar het lijkt wel of het de laatste 4 dagen beter gaat! Misschien toch de periode van de eerste 14 weken............ Hoop dat het zo blijft want het maakt de roze wolk toch een stuk meer roze!!!!

 

De gyn gaf wel aan dat ik mijn werkdagen beter moet indelen, dus minder uren als het niet gaat en meer rust.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb eigenlijk nooit last van hoofdpijn, maar als ik de stukken lees aan het begin van de zwangerschap had ik het de eerste 2 wkn ook over hoofdpijn.

 

De nacht na tp had ik knallende hoofdpijn als nooit tevoren (en daarna ook gelukkig niet meer zo erg).

 

 

 

Sterkte!

 

liefs, Stéphanie

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use