Jump to content

welke combinaties van hormonen zijn er mogenlijk


pleun79

Recommended Posts

ik heb nu bij mijn eerste icsi poging eerst deca gespoten toen gonal f en toen ovitrelle en als laatste de ustrogan bolletjes

 

 

 

bij mijn cryo tp heb ik progynova en later weer de ustrogan balletjes

 

 

 

nu ben ik aan het denken dat ik mss een andere combi wil van meds als ik weer opnieuw moet beginnen met spuiten

 

maar ik weet eigenlijk jiet goed wat de mogenlijkheden zijn en wil graag weten welke combi jullie gebruiken en wat jullie ervaringen zijn

 

 

 

bv pregnyl ipv de bollen

 

of purgeron ipv gonal

 

 

 

en of er bepaalde redenen zijn waarom je het ene wel krijgt en het andere niet

 

 

 

als ik dan terug moet kom ik tenminste beslagen te ijs

Link to comment
Share on other sites

Guest Sannie66

Pleun, ik snap dat je ´actie´ wilt en er alles aan wilt doen om de kans van slagen - lees: zwanger worden en een kindje in je armen kunnen sluiten - zo groot mogelijk wil hebben.

 

Maar ik krijg het gevoel dat je nu er al van overtuigd dat deze cryo het niet zal gaan worden. Ik snap je, maar een beetje gas terug kan geen kwaad lijkt me lief meisje.. je komt zo hieperderpiep over. Dit is geen kritiek, 'don't get me wrong'. Herken het zelfs, maar geloof me.. al die stress en 'door, door, door' kan niet goed zijn....

 

Overleg ook met je gyn dat je een andere combi zou willen proberen, maar wat is er mis met je huidige combi?

 

 

 

Dikke knuffel hoor!

 

Liefs,

 

San

Link to comment
Share on other sites

ik wil zoizo graag af van de bollen

 

ik sta helemaal onder de puistjes sinds ik dat gebruik

 

bovendien vindt ik het erg naar om er 3 maal per dag aan te denken en dan als ik wat afleiding zoek er steeds door geconfronteerd wordt

 

en dan bv bij de hema moet gaan hannesen met die krengen

 

 

 

maar ik weet niet of ik pregnyl kan gebruiken met deca en gonal ,of dat dat allen met wat anders werkt

 

ik lees vaker dat mensen die purgeron gebruiken wel pregnyl krijgen maar niet zo vaak de combi gonal en pregnyl

 

 

 

 

 

en ja ik ben wat hyper maar dat is mijn gevoel van nu helaas

 

ben normaal al een opgewonde standje maar nu helemaal

 

ook sinds de bollen

 

en om de een of andere manier geloof ik er weer niet meer in net al met de verse

 

kan niet goed uitleggen waarom niet maar ik zit gewoon te wachten tot mn ongie

 

ik voel me gewoon niet zwanger , beter kan ik het niet omschrijven

 

 

 

en ivm mijn endo wil ik wel redelijk snel door

Link to comment
Share on other sites

Guest Sannie66

Was ook geen kritiek Pleun, meer bezorgdheid. Zoals gezegd: herken veel...

 

Ik voelde me ook niet zwanger de laatste week en was hoogst verbaasd (understatement... hahaha) dat er 2 streepjes waren.

 

 

 

Om toch een beetje je vraag te beantwoorden.

 

Voor na tp: mijn ziekenhuis schrijft Pregnyl voor bij een wat lager aantal eicellen en Ustrogan bij een hoog aantal (vanaf 15 meen ik me te herinneren). Ik heb bij deze poging Gonal/Menopur voor de stimulatie gebruikt en Pregnyl op dag van tp (dus dag 3), dag 6 en 9. Dat is dan 1 ampul met een halve ampul solvens...

 

 

 

Liefs,

 

San

Link to comment
Share on other sites

Hoi Pleun, ik begrijp je frustratie... maar ohsooo goed.

 

 

 

Toch sluit ik me bij Sannie aan, advies die ik bij deze zelf ook graag ter harte neem.

 

 

 

Geef je lichaam en geest eerst even rust om te verwerken wat nu gaande is. Er zijn genoeg meiden zonder klachten en + testen die het alsnog bleken te zijn. Geef het nog niet op!

 

 

 

Lekker chillen nu hoor, gaan wij ook doen.

Link to comment
Share on other sites

Ik sluit me aan bij de rest wat het advies betreft om even af te wachten.

 

 

 

Maar om ook je vraag te beantwoorden een kort overzichtje (het zal niet compleet zijn).

 

 

 

Cyclus stilleggen / eisprong voorkomen kan met antagonisten en agonisten. Antagonisten zijn middelen als cetrotide en orgalutran, agonisten zijn middelen als decapeptyl en synarel. Met een antagonist ga je eerst stimuleren en voorkom je met de antagonist alleen de LH piek en daarmee de eisprong. Met een agonist leg je eerst je cyclus echt stil en ga je dan stimuleren. Dit kan met een lang, maar ook met een kort protocol. Over effecten van antagonisten versus agonisten is voor zover ik weet nog niet echt een eenduidige mening. De meeste ziekenhuizen werken voornamelijk met agonisten omdat dit makkelijker plannen is.

 

 

 

Stimuleren kan met Gonal-f, Puregon en Menopur (dat zijn volgens mij de meest gebruikte middelen). Gonal-f en Puregon bevatten alleen FSH, Menopur heeft ook wat LH. Dat kán voor een kleine groep vrouwen verschil maken.

 

 

 

De eisprong voorkomen en het stimleren kan volgens mij in alle mogelijke combinaties.

 

 

 

Eisprong opwekken kan met Pregnyl en Ovitrelle. Ovitrelle is syntetisch, Pregnyl wordt gemaakt uit humaan hcg (urine van zwangere vrouwen). De werking is hetzelfde.

 

 

Na de punctie moet je lijf progesteron aan gaan maken om de innesteling mogelijk te maken (baarmoederslijmvlies intact houden). Dit kan met de befaamde bolletjes utrogestan of een ander progesteronpreparaat. Of door middel van pregnyl injecties. In deze fase verschillen de ziekenhuizen heerl erg. De één geeft 12 dagen bolletjes, de ander tot 12 weken zwangerschap. Pregnyl wordt voor zover ik weet vrij weinig gebruikt, geeft namelijk (meer) kans op overstimulatie.

 

 

 

Cryos heb ik nooit gehad dus kan ik weinig over zeggen, heb ik me nooit in verdiept.

 

 

 

Meis, ik hoop dat het gewoon goed gaat. En als dat niet zo is, probeer dan eerst rustig voor jezelf te bedenken in welke fase jíj het gevoel hebt dat het niet goed gaat. Bespreek dat met de arts en vraag of andere medicatie dan misschien kan helpen. Maar realiseer je ook dat de meeste ziekenhuizen vasthouden aan hun standaardprotocol. En dat dit voor de meerderheid van de stellen ook succes oplevert. Alleen helaas vaak pas na een aantal pogingen. Het is zwaar ***, maar verlies de moed en de hoop niet.

 

Tante Henne (zo voel ik me nu, sorry voor de preek :23:)

Link to comment
Share on other sites

dank dames

 

 

 

ik zal proberen wat te kalmeren

 

en tante henne dank voor de extra uitleg

 

bij gaat het steeds prima met me tot aan de bollen daar wordt ik naar van

 

ik zit steeds met veel goede zin en moed aan het begin en zogauw ik aan de bollen begin voel ik me negtiever worden en in de 2e ww zie ik het niet meer zitten en krijg ik steeds meer bultjes

 

pfffff dus ik wil eigenlijk gewoon echt van die ballen af nu maar kijken of het mag als dit echt niet lukt

 

 

 

morgen is dag 12 ik mag donderdag eigenlijk testen dus mss morgen maar niet testen en nu echt wachten tot donderdag

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use