Jump to content

Darmkrampjes bij flesvoeding


Sannvb

Recommended Posts

Hey meiden,

 

 

 

Onze Sarah is nu 5 1/2 week oud en heeft sinds 2 weken last van darmkrampjes....de laatste dagen wordt het echt erger. Ik geef geen bv maar kv. Ben ondertussen al overgestapt naar een andere fles. Gebruikte eerst de Tommee Tippee maar die heeft ze dus binnen 5 (!) minuten leeg, vanmorgen een Avent fles gebruikt en dat duurde +/- 20 minuten. Volgens mij is dit al heel wat beter omdat ze dan niet ineens zoveel eten binnen krijgt. Natuurlijk laten we haar ook altijd goed boeren na de fles.

 

Nu las ik iets over VSM Cinababy. Heeft iemand hier ervaring mee? Wil het misschien toch gaan proberen want die krampjes vindt ik zo enorm zielig...

 

Het enige wat nu echt helpt is haar met haar beentje opgetrokken op mijn buik leggen en wiegen...

 

 

 

Ook andere tips zijn van harte welkom!

 

 

 

Liefs, San

Link to comment
Share on other sites

Hoi San,

 

 

 

Wij hebben ook de flessen van Avent en Kaylen heeft bijna nooit lastgehad van krampjes. Dus hopelijk gaat het beter nu met deze flessen.

 

Wat wij wel altijd hebben gedaan, toen hij nog zo kleine was om de 30 cc even de fles eruit halen en een pauze inlassen. Vaak moest hij wel 3-4 keer een boertje tussendoor laten en dan als de fles leeg was ook nog een keer.

 

Wij gebruikten ook speen 1 en pas sinds een maand hebben speen 2 op de flessen zitten. Ik kijk niet echt wat op de verpakkingen staat hoor, anders moet je om de maand nieuwe spenen voor de flessen kopen.

 

 

 

Hopelijk heb je hier iets aan.

Link to comment
Share on other sites

Cinababy werkt super! Ik heb dit altijd in huis en een paar druppeltjes doet vaak wonderen als ze heel verdrietig zijn.. Ik deed meestal een druppeltje op zijn speentje, maar je kunt het ook van je pink laten sabbelen..

 

 

 

Als de krampjes blijven kun je ook speciale voeding proberen, maar weet wel dat dit ook de leeftijd is en het waarschijnlijk wel weer beter wordt met een week of wat.

 

 

 

Succes ermee!

 

 

 

Liefs Pien

Link to comment
Share on other sites

Hoi hoi

 

Mijn kleine van 6 en halve week krijgt wel bv maar heeft ook last van krampjes en krijgt nu voor haar voeding 1 pipetje met infacol ze doet het er heel goed op.

 

Ze krijgt af en toe de fles met bv en dan gebruik ik de difrax fles en daarna is ze lekker rustig.

 

Wel laten boeren en dat kan ze heel goed. haha

 

Ze huilt een heel stuk minder en is een vrolijke meid.

 

Hopelijk heb je er wat aan

 

 

 

Succes ermee

Link to comment
Share on other sites

Hoi allemaal,

 

 

 

ons kleine meisje heeft ook erg last van buikkrampjes. We gebruiken cinababy van VSM maar heb niet het idee dat het werkt. Wat is Infacol? Is dat ook zoiets?

 

 

 

Groetjes,

 

Neel

Link to comment
Share on other sites

hallo,

 

 

 

wij hebben ook eerst cinababy gebruikt maar daarna overgestapt naar infacol.. dat is iets dikker en moet je met een pipet inbrengen in de mond. ook dat was bij ons niet echt voldoende maar toen we zijn overgestapt naar omneo voeding van nutrilon ging het gelijk een stuk beter en dat drinkt/eet hij nu nog steeds en hij heeft elke dag ontlasting.

 

 

 

dus van een hele dag huil baby naar een vrolijk mannetje!

 

en misschien is de difrax S fles iets? daarvan krijgt de baby geen lucht in de darmen en geen krampjes. Ik heb daar geen ervaring mee want julian heeft een verborgen schisis en gebruikt dus de habermann speen, daar gaat het lucht zowiezo uit omdat een kindje met schisis al veel lucht binnenkrijgt.

 

en als ze een speen gebruikt goed controleren op gaatjes! want daar kan ze ook last van dr darmpjes van krijgen.

 

 

 

nou een heel verhaal hoop dat je er wat mee kan.. en misschien ook andere moeders.

 

 

 

heel veel suc6!

 

 

 

liefs

 

Desiree

Link to comment
Share on other sites

Hoi hoi

 

 

 

Robin had ook buikpijn, maar gilde echt van de pijn, hij was er gewoon schor van. Dit bleek koemelkallergie. Heeft nu koemelkvrije voeding. Heel ander mannetje! Maar dit hoeft bij jullie natuurlijk niet zo te zijn. Wil alleen maar zeggen als je twijfelt, gewoon de huisarts bellen.

 

 

 

Succes!!!!

Link to comment
Share on other sites

Hey meiden,

 

 

 

Bedankt voor jullie reacties! Sarah huilt eigenlijk nooit, behalve dus bij die krampjes. Heb gisteren Cinababy gehaald en ben er meteen mee begonnen. Heb geen idee of het zo snel kan werken, maar ze is nu al een heel stuk rustiger. Ze heeft nog wel wat krampjes maar ze lijken niet meer zo heftig en pijnlijk als de afgelopen dagen. Ze laat ook veel minder scheetjes en ligt nu lekker rustig te dutten. Heb geen idee of het door de andere fles, de Cinababy of de combinatie hiervan komt, maar dat maakt eigenlijk ook niet uit, ik ben helemaal blij. Blijf dit voorlopig wel even volhouden.

 

 

 

Liefs, San

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use