Jump to content

Je lichaam ná de bevalling...


Stéphanie

Recommended Posts

Dat je lichaam tijdens je zwangerschap de meest vreemde cq nieuwe signalen aangeeft is mooi, bijzonder en onvergetelijk.

 

Maar wat daarna? Taboe?

 

 

 

Ik heb een tweetal symptomen waarbij ik me afvraag of iemand dit herkent.

 

*1 : er komt soms (na een jaar) nog steeds witte druppeltjes uit mijn tepels.

 

gelukkig niet veel en krachtig, maar toch.

 

 

 

*2: na lang zitten en bij opstaan nog steeds stijf in de knieën en het lijkt of

 

de botjes in mijn voeten zich weer moeten plaatsen in de ochtend.

 

 

 

Stéphanie

Link to comment
Share on other sites

Ik kamp ook nog steeds met een veranderd lichaam. Mijn borstkast is breder geworden (serieus!) waardoor ik al mijn oude bh's heb kunnen weggooien, want ik ben nu gewoon een hele maat groter. Van 75B naar 80C. Ook strakke blousjes etc krijg ik niet meer dicht. Terwijl ik nog maar 2 kilo zwaarder ben dan voor de zwangerschap.

 

 

 

En dat vocht uit de tepels heb ik heel af en toe ook nog. Maar heel weinig.

 

 

 

En ik heb aan de bevalling een stomme stomme aambei overgehouden. Ook al zo'n onderwerp waar je nooit wat over leest of hoort. Daar baal ik nog het meest van. Niet dat ik er last van heb ofzo, gelukkig niet, maar zou willen dat ie weg ging.

 

 

 

Verder gelukkig weer redelijk de oude ;-)

Link to comment
Share on other sites

Stijf in de knieën is hier ook heel herkenbaar. Verder heb ik nog steeds last van mn pols, waarschijnlijk heb ik het Carpaal Tunnel Syndroom. Ben al naar de huisarts geweest, volgens hem moet ik rusten en dus heel weinig doen. Ik heb pijnstillers hiervoor. Als er geen verbetering optreed (heb het eigenlijk al een half jaar) dan volgt een operatie. Zit ik dus totaal niet op te wachten want je hebt 6 weken hersteltijd, (wat dus niet handig is met een tweeling van bijna 6 maanden).

 

 

 

Verder helemaal de oude, ook zit ik weer op mijn juiste gewicht.

 

 

 

Liefs, Jane

Link to comment
Share on other sites

wat ik aan mn zwangerschap overgehouden, wat ik zelf echt heeel raar vind, ik heb 1 schoenmaat groter.

 

Mijn voeten waren zooo dik in mn zwangerschap dat ik op de schoenen van mijn man liep, na de bevalling zijn ze weer geslonken, maar ik ben van maat 38 naar 39 gegaan, ik heb allemaal nieuwe schoenen moeten kopen.

Link to comment
Share on other sites

Hmm.. dat druppelen herken ik, al had ik dat bij Thijs veel meer en die heb ik veel korter gevoed (6 wk en Morris 6 mnd)

 

 

 

Ik heb nog steeds last van mijn bekken en schaambeen als ik eventje op hakken heb gelopen of gestaan, ook zo irritant en dan trek je toch steeds weer platte schoenen aan..

 

 

 

Aambeien heb ik gelukkig nooit gehad, maar al mijn vriendinnen wel dus daar heb ik dan gewoon mazzel in gehad..

 

 

 

En je voeten.. Ik had altijd maat 38, na Thijs was dat 38.5 en nu is het gewoon 39! Het schijnt dat de peesjes idd slap worden en dat alles wat losser en verder uit elkaar gaat zitten..

 

 

 

Verder heb ik een buik die "beyond rescue" is, maar dat was al zo na 1 zwangerschap en is gelukkig niet erger geworden..

 

 

 

En ik heb het idee dat ik meer rimpels heb gekegen maar dat kan ook de leeftijd zijn natuurlijk...:BangHead: hahahaha...

 

 

 

Liefs Pien

Link to comment
Share on other sites

Ha, we hebben met zijn drien tegelijk gepost!

 

 

 

@Jane, dat heb ik ook gehad! Mijn huisarts heeft er een spuit in gezet met corticosteroiden en ik was binnen 2 dagen volkomen van mijn klachten af. Mijn eigen huisarts is een beetje van de oude stempel en had het ook over rusten en afwachten en toen kwam ik bij zijn vervanger (zijn dochter trouwens) en die had meteen zoiets, dit kun je er niet bij gebruiken met een kleintje, we proberen dit! Echt ideaal! Ik zou dit echt even goed uitzoeken/ navragen, want het is super irritant, vooral omdat je met name 's nachts last krijgt.. Succes ermee!

Link to comment
Share on other sites

Pien, ook ik heb een huisarts van de oude stempel. Goed te horen dat jij er binnen 2 dagen vanaf was. Ik ga het zeker aankaarten bij de huisarts.

Link to comment
Share on other sites

Knap gedaan Jane,

 

nu alweer op het oude gewicht. Vlak na de bevalling zat ik onder het oude gewicht, maar al snel zat ik er boven en nog steeds. Gebrek aan discipline om te gaan sporten telt ook mee.

 

 

 

Tja, die aambeien. Er zijn dagen bij dat ik me totaal niet verheug om naar het toilet te gaan. Je vraagt je af wat erger is; de drang of de pijnscheuten erna.

 

 

 

Fijn om te lezen dat meerdere mensen hun kwaaltjes hebben.

 

De voetpeesjes kunnen dus losser worden, dat verklaart. Op hakken lopen doe ik ook niet meer zo vaak. Vorige week 3 uur gedanst (salsa) op hakken met als gevolg een verdoofd gevoel in 2 tenen. Waar is die goede oude tijd...

 

 

 

lfs, Stéphanie

Link to comment
Share on other sites

Tja, ik herken mijn lichaam echt niet meer terug.

 

Uitgelubberde buik waar de rek echt uit is, de striemen zijn nooit weggegaan, dus ik ben nog steeds een tijgertje :-)

 

 

 

En ook de bekkenklachten zijn blijven steken, al is het wel veeeeeel minder, balen is dat het nu weer op begint te komen!:cussing:

 

En verders heb ik een beetje last van incontinentie. Als ik echt heel nodig moet plassen of ik nies, lach, hoest en dat soort dingen dan verlies ik een paar druppeltjes.

Link to comment
Share on other sites

Mijn borstkas is ook breder geworden, van maat 75B naar 80C en ik heb een grotere schoenmaat en als ik hard moet niezen pies ik bijna in mijn broek, verder ben ik nog steeds 13 kilo zwaarder dan voor mijn zwangerschap, maar dat is niet erg, aangezien ik maar 49 kilo woog, ik ben nu een volle vrouw met mooie rondingen, alleen de buik mag wel wat minder, is ook slap en nog dik, taille is ook weg, maar verder........ geen klagen hoor!!

Link to comment
Share on other sites

Hoi,hoi,

 

 

 

Nou, hier herken ik ook wel die krakkemikkige gewrichten. Met name mijn knieën. Raar maar waar, tijdens de zwangerschap had ik geen last van mijn schaambeen, maar nu regelmatig wel even.

 

Wel ben ik nog veel moe (maar dat kan ook andere redenen hebben) en mijn libido is nog niet erg super....

 

Verder is het bij mij rustig gebleven. Ik zit ook nog niet op mijn oude gewicht (zit er nog onder).

 

Over mijn buik heb ik geen klagen... maar mijn borsten zijn nog niet zo heel erg in vorm. Maar dat kan ook komen omdat ik nog niet op gewicht ben.

 

Die verhalen van nog melk produceren heb ik ook meer gehoord. Laatst nog iemand: zelfs nog toen haar dochter 7 jaar was!

 

 

 

Groetjesssssssssssss

Link to comment
Share on other sites

Na 4 maanden nog een uitgelubberde buik en 10 kilo teveel, waardoor ik ook van 75B naar 80C ben gegaan. Mijn borsten zijn ook nog niet in vorm en ik vind ze wat hangerig...? Nou ja, ik ben al blij dat we een super leuke gezonde meid hebben gekregen. De rest zal nog wel even tijd nodig hebben.

 

 

 

Liefs

Link to comment
Share on other sites

Ik kom er eigenlijk best goed vanaf.

 

Ik kan niet zeggen dat mijn lijf minder strak is, ook mijn buik en taille niet, maar mijn borsten. Het lijkt wel of ze leeg gedronken zijn. Ik had mooie volle borsten. Gemiddelde C-cup en nu,... slappe theezakjes die naar de grond wijzen.

 

Hmmmmm, da's dan toch jammer.

 

Maar met een goede voorgevormde BH, valt het wel mee.

 

 

 

Noa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use