Jump to content

Beetje laat, maar toch


wannabemom

Recommended Posts

Ik lees al een tijdje mee op dit forum en heb ook al de nodige berichtjes geplaatst. En toen dacht ik , oh ik heb me nog niet eens voorgesteld.

 

Niet zo netjes van me!

 

 

 

Ik ben dus Noortje, 27 jaar oud en al weer 8,5 jaar samen met mijn man (30).Al weer bijna een jaar getrouwd en samen trotse "ouders" van een hond van 3 jaar oud. (tsja dat is een beetje ons kindje).

 

Al 3 jaar ben ik werkzaam als dierenarts. Voor mij het leukste beroep wat ik me voor kan stellen. Ik werk dan ook heel erg graag.

 

 

 

4 jaar geleden in juli 2006 gestopt met de pil. Het moment kwam nadat ik eerst voor een vakantie de pil doorgeslikt had. Daarna "overtijd' geraakt. Maar toen ik dus een negatieve test had waren we beide zooo teleurgesteld. We waren het er toen snel over eens; we wilden heel graag samen een kindje.

 

Na 1,5 jaar niks de gang naar de huisarts gemaakt. Daar de nodige temperatuurcurves en zaadtesten ondergaan.

 

bijna een jaar later nog niks en toen doorverwezen naar de gynaecoloog.

 

 

 

Tijdens de eerste onderzoeken raakte ik ineens spontaan zwanger. Na 8 wkn echter een BBZ. (mei 2009).

 

hierna eerst nog een controle laparoscopie voordat we aan iui mochten beginnen: linker eileider zat dicht tgv bbz.

 

Daarna in sept/oktober 2009 iui 1+2. Omdat het zaad ineens zoo slecht was (0,1 miljoen) doorverwezen oor ivf/icsi in nijmegen.

 

januari 2010 de intake gehad en toen weer spontaan zwanger. Zo vreemd! Maar helaas met 6 weken een miskraam. Nu heb ik iui nr. 3+4 al weer gehad en het zaad was nu matig.

Link to comment
Share on other sites

Welkom Noortje (grappig, een vriendin van me heet ook zo en is ook 27). Ik had je naam ook al een paar keer voorbij zien komen! Je hebt al een hoop te verwerken gehad zeg!

 

Heel veel suc6 gewenst met de behandelingen!

 

 

 

Ps. Goed om te weten dat je dierenarts bent, ik heb 2 honden dus soms wel wat vragen :))

 

 

 

Groetjes Nathalie

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use