Jump to content

1ste poging mislukt:-(


Mikkie

Recommended Posts

Ja! Op de WD 6 was ik zo misselijk.Ik merkte dat mijn lichaam anders was..Meteen een test(van de kruidvat) gedaan. Ik zag een hele lichte streep...:bf_new:. ...Elke dag werd de streep iets donker.

 

 

 

"Meer pogingen vergroten de kans. De kanspercentages mogen echter niet bij elkaar opgeteld worden. Elke poging moet u vergelijken met een lot uit een (andere) loterij. Hoe meer loten, hoe meer kans. De kans op succes van een IVF-behandeling is te vergelijken met het gooien van een dobbelsteen. Als je een 6 moet gooien en het is de eerste keer niet gelukt dan moet je het nog een keer proberen. Hoewel na 4 keer werpen meer dan 50% van de mensen tenminste eenmaal een 6 heeft gegooid, is ook de vijfde keer de kans weer even groot. Ook IVF heeft net als dit voorbeeld "geen geheugen".

 

 

 

Groetjes,

Link to comment
Share on other sites

Hallo Mikkie, wat ia het toch balen als het niet lukt. Ik zelf weet sinds een paar weken dat onze 1e IVF ook niet is gelukt en soms ben ik daar nog steeds verdrietig van.

 

 

 

Wel is het fijn om te lezen dat statistisch gezien de kans groter gaat worden, nou laten we daar dan maar voor gaan!

 

 

 

Gr Zomer

Link to comment
Share on other sites

Hoi Mikkie,

 

 

 

Alvast wat tip's voor jou:

 

 

 

Ik heb de 3de poging wel wat extras gebruikte(gedaan) na de TP. Misschien heeft dit ook geholpen.Misschien was het toeval.Maar tja, Baat het niet, dan schaadt het niet.

 

 

 

1. kinderaspirine en tarwekiemolie:

 

"Het meest recente onderzoek hiernaar vond plaats bij een groep vrouwen die een IVF behandeling ondergingen. Maar liefst 45 % van de onderzochte vrouwen bleek na een toevoeging van de baby aspirine zwanger na hun IVF-behandeling, in tegenstelling tot maar 28 % van de vrouwen die geen aspirine toegediend kregen.

 

Uit andere onderzoeken blijkt dat zelfs vrouwen die geen problemen met de vruchtbaarheid hebben baat hebben bij deze kleine dosis, met name bij de opbouw en het versterken van het baarmoederslijmvlies."

 

 

 

2.Aziatische geneeswijzen(ik ben zelf een Aziatisch) : Warm baarmoeder

 

 

 

Dink alleen nog warme dranken, mijdt zoveel mogelijk koude dranken.

 

Ten alle tijden je lijf warm houden, met naam buik,rug en voeten.

 

 

 

Heel veel suc-6 met de volgende poging.

Link to comment
Share on other sites

Hey Mikkie,

 

 

 

Wat balen dat het niet is gelukt deze keer. Heel veel sterkte met de verwerking hiervan. Maar blijf positief het gaat jullie lukken.

 

 

 

@Sal; gelden deze regels ook voor een cryo TP. Ik ben sinds gisteren begonnen met de progynova en heb als het een beetje meezit op 30 april de TP. Ben benieuwd. En moet dat een speciaal merk zijn van kinderaspirines of eigen merk?

 

 

 

Liefs,

 

Nathalie

Link to comment
Share on other sites

Wat interessant om te lezen, ben wel benieuwd hoe dat dan werkt met die aspirine, gewoon elke dag een nemen of zo?? Ga het idd gewoon proberen, je weet maar nooit:-) Wij worden vandaag in het artsen overleg besproken en dan moet ik morgen bellen en horen we hoe nu verder..

Link to comment
Share on other sites

Hey Nathalie ,

 

Deze regels gelden ook voor een cryo TP. Je kunt de kinderaspirine en tarwekiemolie beide kopen bij de Kruidvat.

 

Kinderaspirine: Het zit in een wit met groen doosje. Op de doosje staat "Aspirine 100"van de merk Bayer. Het koste ongeveer 3 euro per doosje. Ik slikte het vanaf de dag na de punctie ivm dat het je bloed dus ook verdunt. Aspirine en Tarwekiemolie helpen om een embryo bij IVF beter in te laten nestelen.

 

 

 

Mikkie:

 

Ik slikte na de punctie elke dag 1 kinderaspirine en 1 tarwekiemolie.

 

Ik leg altijd een warme kruik op mijn onderbuik.

 

 

 

Liefs,

Link to comment
Share on other sites

wat ik trouwens wel echt rot vind is dat de mensen die om je heen staan en weten waar je mee bezig bent, nu gaan vragen hoe het testen gegaan is terwijl je er eigenlijk niet over kan praten zonder tranen.. moeilijk moeilijk..

Link to comment
Share on other sites

Hey Mikkie,

 

Wat een klote situatie!!

 

 

 

Overigens: kijk uit met kinderaspirine. Als je je er goed bij voelt natuurlijk gewoon doen maar het is wel medicatie! Er gaan verschillende verhalen over rond dus lees je goed in en maak je eigen keuze!! Niet lullig bedoeld Sal maar je klinkt heel overtuigend, zelfs vetgedrukt. Er is een heel topic over op dit forum en daar staat veel informatie. Ik vind gewoon dat je bij zoiets goed op moet letten. Tarwekiemolie schijnt inderdaad ook te helpen, dit heb ik ook gebruikt. Heeft ook verder geen andere bijwerkingen.

 

 

 

Ja, dat mensen gaan vragen hoe het testen is gegaan is klote. Daarom hebben wij ook niet verteld wanneer het testen was. Maar mensen gaan toch je aan zitten kijken enzo. Doe gewoon waar jij je lekker bij voelt en de rest gaat dan maar lekker raden ofzo. Lekker aan jezelf denken en je voorbereiden op de komende poging. Heel veel succes!!

 

 

 

Groetjes Nathalie

Link to comment
Share on other sites

hey meiden,

 

 

 

ff een vraag. Ik heb net bij het Kruidvat die tarwekiemolie gehaald wil het toch eens gaan proberen. Nu staat er op het etiket dat je 3x daag 1 moet innemen. Deden jullie dat ook of gewoon 1 per dag?

 

 

 

Liefs,

 

Nathalie

Link to comment
Share on other sites

Hoi Nathalie,

 

 

 

Ja. Tarwekiemolie kan je idd 3xdaags innemen. Ik heb echter 1xdaags gebruikt.

 

Ik gebruikte ook kinderaspirine. Daarom vind ik het 3xdaags te veel voor MIJ.

 

Trouwens ik stopte beide nadat ik de zwanger test had gedaan.

 

 

 

Dit is alleen mijn tip's.

 

Zoals de andere Nathalie schreef: je moet doen waar je goed bij voelt.

 

 

 

Heel veel succes,

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use