Jump to content

overstimulatie


Paula7

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

 

 

Ik heb mijn eerste ivf behandeling gehad. Ik dacht dat gaat allemaal wel lukken, heb inmiddels ook 6 keer iui gedaan, en was bekend met wat de hormonen doen in mijn lichaam. De punctie was erg pijnlijk en nu blijkt ook nog dat ik vocht in mijn buik vast hou. Na de punctie heb ik 3 dagen rust moeten houden en na de terugplaatsing een week blijven liggen. Nu ben ik voor de controle in het ziekenhuis geweest, dacht dat ik mijn vandaag al een heel stuk beter voelde, maar mag nog steeds niets. Mijn eierstokken zijn nog opgezet maar dat schijnt niet zo ernstig te zijn. Het vocht in mijn buik schijnt nogal de boosdoender te zijn. Het schijnt met een overstimulatie te maken hebben. Wie heeft ook hiermee te maken gehad?

Link to comment
Share on other sites

Hoi, vervelend!

 

 

 

Maar als het goed is lees ik dat je hiervan last hebt na de terugplaatsing? Ik kom dat wel eens tegen in andere verhalen en lees/hoor dat het ook ook heel goed door een zwangerschap kan komen. Het HCG dat je dan aanmaakt schijnt een dreigende overstimulatie een boost te geven ofzo.

 

 

 

Wat zei het ziekenhuis? Ik wil je geen valse hoop geven, maar wellicht wel een positief puntje in dit fysieke ongemak. Sterkte!

Link to comment
Share on other sites

hoi Paula,

 

Ik heb vorig jaar een overstimulatie gehad, voelde me voor de punctie al heel beroerd, toch hebben ze de punctie uitgevoerd.Ik had 32 eitjes.Voelde me enorm opgeblazen en had een hele dikke buik.Ik kreeg toen ook helaas geen terugplaatsing omdat de risico''s te groot waren.Ik heb flink veel rust genomen en na een dikke 2 weken was ik weer zo"n beetje de oude.Het schijnt dat als men eenmaal een overstimulatie heeft ze alleen de behandeling kunnen stoppen maar de dosering niet kunnen verminderen omdat het dan niet meer werkt, dat is ons toendertijd verteld.Heb inmiddels al de 4 de tp gehad van 2 cryo"s.Neem maar veel rust dat heb je echt nodig!

 

Groetjes Belle

Link to comment
Share on other sites

Hoi Paula

 

 

 

Ik heb ook veel last gehad (en nog steeds wel wat) van vocht in mijn buik.

 

Ik had eigenlijk vanaf de punctie (29 april) een pijnlijke buik. In plaats van dat het minder werd, nam de pijn eigenlijk alleen maar toe. Ik kon zelfs bijna niet meer lopen of me omdraaien in bed, want dat deed al ijnNa de eerste wachtweek heb ik in het weekend zelf nog contact gehad met de arts hierover omdat de verhalen op inteernet me bang maakte. Zijn advies was rust nemen en veel drinken. Ook zei hij dat wanneer je na de punctie last krijgt van (dreigende)overstimulatie de kans 80% is dat je zwanger bent. Dit omdat nu je eigen lichhaam ook hcg hormoon gaat aanmaken en dan krijg je eenn soort van overdosis. Bij mij klopte dit inderdaad. Ik heb precies een week geleden getest en had een dikke vette tweede streep erbij. Nu maar afwachten of die kleine ook echt wil blijven zitten bij mij.

 

Succes in elk geval

 

 

 

Noa

Link to comment
Share on other sites

Guest Paula

Hoi naamgenoot,

 

 

 

Ook ik heb er flink last van en inmiddels heel wat dagen in bed doorgebracht. Ik ben er vandaag weer uit (vrijdag terugplaatsing gehad), maar mijn buik is nog flink dik. Mij was gezegd dat ik nog 3-5 weken hier last van kon houden en als de zwangerschap doorzet (laten we het hopen) ik mn gewone broeken was volgend jaar weer aan kan.

 

 

 

Ik had vanaf dag 6 van de stimulatie al moeite met mn broeken en ben me 2 dagen later ook echt beroerd gaan voelen. 21 grote follikels zijn aangeprikt (tot 30mm). De kleinere hebben ze laten zitten.

 

 

 

Heb zelfs zojuist een positiebroek gekocht (beetje raar, maar volgens mij was het de beste optie), want had maar 3 kledingstukken in de kast die ik nog aankon (2 jurkjes en 1 rok). Ik wilde na 3 weken toch wel weer graag een broek aan.

 

 

 

Ben ik straks niet zwanger, dan komt die broek vast wel van pas bij mn volgende behandeling.

 

 

 

Groetjes en succes,

 

Paula.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Noa,

 

 

 

Ik heb inderdaad ook rust moeten nemen en veel pijn gehad. Ik mocht ook niet werken. Ik voel me vandaag alweer beter maar nog steeds thuis. Nu lang wachten tot volgende week dinsdag. Dan mag ik testen!!!

 

 

 

groetjes Paula

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use