Jump to content

Even voorstellen...


Kitty

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

 

 

Ik ben Kitty en woon samen met mijn vriend en kattenbende in brabant. We zijn al dik 2 jaar bezig om zwanger te raken, zoals ze dat noemen. Vind het zelf niet zo'n fijne term om te gebruiken maar goed kweet het zelf ook niet anders te verwoorden dan dat.

 

Na een jaar zijn we naar onze HA gegaan en die heeft bij bloedonderzoek laten uitvoeren en bij mijn vriend is het sperma onderzocht. Alles was goed, ik had een eisprong gehad en met de zaadcellen van mijn vriend was niets mis mee. Dus alles wees in de richting dat het gewoon spontaan zou moeten lukken. Helaas hadden we minder geluk. En omdat de HA verder niets voor ons kon betekenen hebben we een verwijzing gehad om naar de gynaecoloog te mogen gaan.

 

Ik weet niet meer goed hoelang we toen al bezig waren maar ik geloof dat we na ruim 1,5 jaar thuiswerk onze eerste afspraak hadden bij de gyn. Nou die kon in eerste instantie niets vinden, zaad was goed, mijn hormoonspiegels waren goed, dus dan de inwendige echo bij mij dan maar ondergaan. Ik had me er al op voorbereid en had niet verwacht dat daar iets vreemds op te zien zou zijn. Maar helaas was dat wel het geval. Er zat een cyste en mijn rechtereierstok was daardoor ook niet zichtbaar. In eerste instante dacht de assistent aan een vleesboom maar de gyn wist eigenlijk al wel zeker te stellen dat het om endometriose ging. Nou dat was een klap in mijn gezicht, aangezien ik al eerder met die vraagstelling bij een gyn ben geweest en toen was mij gezegd (op basis van enkel een inwendige echo) dat het voor 99,9% zeker is dat het GEEN endometriose kon zijn. Dus ik had dat boek dichtgeslagen en terug in de boekenkast gezet. Tot dat deze gynaecoloog het weer van de plank afhaalde.

 

Ik moest een MI scan ondergaan en nog wat bloedonderzoek en toen ik weer terug kwam bij de gyn was inderdaad de conlcusie met meer zekerheid te stellen dat het endometriose is. Hoewel die zekerheid pas 100% wordt als men een kijkoperatie ondergaat. Dus ik ook, ik hield rekening met het verliezen van mijn rechtereierstok, want de kans was aannemelijk dat die vergroeit zou zijn met de cyste, die inmiddels steeds groter werd. Uiteindelijk heb ik mijn re eierstok nog, alleen is mijn li eierstok verkleefd en zit achter mijn baarmoeder en was tijdens de OK niet zichtbaar, ze hebben daarom ook niets aan de li gedaan omdat men bang was dat er teveel schade zou worden aangebracht en de kans mijn li eierstok daarmee te moeten verliezen te groot was. Dus ik heb ze nog allebei, met de zekerheid dat rechts functioneert en links een vraagteken geeft wat dat betreft.

 

Na het herstel van de OK en het bezoek aan de fer-gyn is ons geadviseerd om met IUI te beginnen. We mogen het 3x proberen en hebben we na de 3e poging nog geen geluk gehad dan komen we in aanmerking voor IVF. Vind het wel vreemd omdat je normaal "recht" hebt op 6 pogingen IUI. Waarom wij maar 3x krijgen weet ik niet, die vraag moet ik nog stellen aan de gyn, misschien ivm de endo, hoewel ze zelf zegt dat het geen probleem moest zijn aangezien het een milde vorm ervan betreft.....

 

Komende cyclus gaan we van start, alles is in huis, spuitjes, naaldjes medicatie, dus op dag 3 van de volgende cyclus gaan we met nog meer spanning dan normaal weer uitkijken naar de menstruatie die dan hopelijk een keer uitblijft......

 

 

 

Dit is mijn verhaal.....

 

 

 

Groetjes Kitty

Link to comment
Share on other sites

Ja het stomme is dat je alles maar gewoon laat gebeuren en pas als je terug blikt besef je pas wat het allemaal is geweest en wat er mogelijk nog komen gaat......ik praat er heel makkelij kover allemaal, maar besef me zeker wel wat het allemaal voor consequenties heeft. Jammer genoeg denken veel mensen om mij heen dat alles nu na de OK opgelost is, terwijl ik nu een label heb gekregen (klinkt wel dramatisch) maar tis en blijft een aandoening die je hebt en waar ik gelukkig goed mee kan leven. Maar het is wel even een klap in je gezicht, hoewel je ook wel blij bent dat je klachten nu een naam hebben gekregen.

 

En dan de IUI, daar balen we allebei ook wel stevig van, maar mijn vriend zegt heel nuchter dan, als het nodig is dan moeten we doen wat we moeten doen! We gaan er voor en hopen allebei dat we slechts 1 keer de hulp van de gyn nodig gaan hebben.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use