Jump to content

Hallo allemaal (Dilithium)


Dilithium

Recommended Posts

Ik heb me net geregistreerd en kreeg dus ook een mailtje om me even voor te stellen. Dus, bij deze :)

 

 

 

Ik ben 33, mijn man is 37 en na twee jaar "proberen" zijn we in de medische molen terecht gekomen. Na de nodige onderzoeken was de eerste diagnose een cervix factor, wat dat ook moge zijn. Dus zijn we begonnen met IUI. Na 6 pogingen zijn we begonnen met IVF. Helaas was de eerste keer van 8 eitjes maar 1 bevrucht. Helaas heeft dit niet geleid tot een zwangerschap. De tweede keer zou het daarom ICSI worden. Dit keer waren er maar twee follikels en heeft onze gyn ons aangeraden om deze poging af te breken en om te buigen in een IUI. Helaas, ook zonder het zo gewenste resultaat.

 

 

 

Nu zijn we dus weer met een nieuwe ronde bezig. Een paar uur na de eerste decapeptyl spuit zat ik onder de rode bulten, verschrikkelijke jeuk en een opgezet gezicht. De gyn heeft me daarom nu lucrin depot gegeven. Pffff, wat een verademing zeg, na twee dagen was ik van de jeuk af en het mooiste was nog, die spuit werkt een maand lang, dus geen dagelijkse decapeptyl spuiten meer. Hoop alleen dat het ook zo goed werkt, las op een amerikaanse site dat de depot variant meer onderdrukt dan de dagelijkse variant waardoor stimulatie wellicht wat moeilijker verloopt. Maar goed, de gyn zal wel weten wat ze doet ;)

 

 

 

In elk geval, vandaag een uigangsecho gehad voor deze nieuwe ronde en alles zag er prima en rustig uit :) Omdat de lucrin iets langer doorwerkt mag ik nou op 4 mei met de puregon beginnen.

 

 

 

Maarre, genoeg over mij, ik ga nu eens lekker op het forum rondneuzen ;)

 

 

 

groetjes,

 

Dil

Link to comment
Share on other sites

hoi dil

 

ten eerste welkom op het forum

 

hoop dat je bij de volgende poging meer follikels mag hebben

 

 

 

het cervix factor betekend naar mijn weten dat jou slijm afweerstoffen maakt tegen het zaad van je maan

 

met andere woorden jouwn slijm dood of beschadigd de zaadcellen zo erg dat het waarschijnlijk onmogelijk is om bij de eicel te komen

 

 

 

bij iui plaatsen ze het zaad voorbij het slijm in de baarmoedermond

 

bij icsi word de eicel buiten de baarmoeder bevrucht en is het slijm niet van belang

 

 

 

hoop dat je hier iets aan hebt

Link to comment
Share on other sites

Hi Dil,

 

 

 

welkom op dit gezellige forum!

 

 

 

Je hebt al aardig wat ervaring kwa behandelingen zie ik.

 

 

 

Lucrin depot wordt vaak gegeven als onderdrukker van de cyclus bij endometriose patienten. En die starten dan ook vaak vanuit de lucrin met stimulatie, dus dat zou geen probleem moeten zijn. Misschien dat ze de dosis van de puregon iets hoger inzetten maar dat hoor je vanzelf.

 

 

 

Heel veel succes!

 

 

 

Groetjes,

 

 

 

Pien

 

 

 

PS, Ik heb de titel van je topic even aangevuld met je naam, dat vindt wat makkelijker terug :)

Link to comment
Share on other sites

beadnkt voor jullie berichtjes :)

 

 

 

wat betreft dat vijandige slijm, mag geen probleem zijn met ICSI lijkt me dan. Trouwens, die diagnose is gesteld na zo'n samenlevingstest waarbij ze geen enkel zaadcelletje meer konden vinden (dood of levend), dus jouw uitleg klinkt inderdaad heel logisch Sandra. Nu maar hopen dat mijn lichaam embryootjes niet als vijandig ziet. Heb al een beetje gezocht op immunologische factoren, maar wat ik op internet vind is heel tegenstrijdig.

 

 

 

Pientjebaby, dankjewel voor het adden van mijn naam in de titel is inderdaad makkelijker :) Vind het in elk geval een hele geruststelling dat er meer mensen vanuit lucrin depot aan de stimulatie beginnen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use