Jump to content

Wel zwangerschapssignalen, niet zwanger.


huanne

Recommended Posts

Wie herkent het volgende:

 

Ik heb inmiddels twee icsi-pogingen achter de rug met PGD, die beide keren zijn gestrand op wachtdag 9 door licht bloedverlies en de dagen daarna werd het bloedverlies heviger.

 

 

Ik heb in de dagen na de terugplaatsing wel allerlei zwangerschapssignalen gevoeld:

 


   
 • Zo heb ik het gevoel gehad dat op dag 2/3 na terugplaatsing ik het mogelijke begin heb gevoeld van de innesteling (ik had een weeïg gevoel tegen misselijkheid aan).
   
 • Op wachtdag 5 na terugplaatsing heb ik gemerkt dat mijn tepels in grootte begon toe te nemen, mijn borsten werden zwaarder (er zat meer spanning op) gedurende de dagen erna steeds meer.
   
 • Vanaf wachtdag 5 na terugplaatsing had ik het gevoel dat ik een paar uur na het ontbijt weer wat moest eten (dit ook de dagen erna).
   
 • Op wachtdag 7 en 8 na terugplaatsing had ik last van de laatste happen van mijn avondeten.
   

Overigens heb ik op de dag van de punctie, 2 dagen na de punctie en op de dag van de terugplaatsing (=4 dagen na punctie) ’s-avonds 5000 eenheden pregnyl als ondersteuning voor de innesteling gebruikt. In die dagen heb ik niets opmerkelijks gevoeld aan mijn borsten. Ik kan me niet voorstellen dat de toename van mijn borsten op wachtdag 5 na terugplaatsing samenhangt met de pregnyl-injecties.

 

 

Al met al, duidelijke signalen dat er van alles aan de gang was in mijn baarmoeder en in mijn lichaam. Desondanks is het op wachtdag 9 na terugplaatsing mis gegaan door de start van bloedverlies.

 

Aangezien het al voor de 2e keer gebeurd is, stel ik wel vraagtekens.

 

Kan mijn lichaam bijv een bepaalde stof niet aanmaken, waardoor het steeds mis gaat?

 

Bestaat er een onderzoek om hier naar te kijken?

 

Of is het innestelingsproces en de 2 weken daarna een kwestie van puur geluk hebben (dat geloof ik namelijk ook wel)?

 

Zijn er meer mensen die zwangerschapssignalen hebben gevoeld en niet zwanger bleken en een volgende poging wel raak is? Ik begin zo te twijfelen aan mijn lichaam.

 

 

Alvast bedankt voor jullie reacties.

 

Groetjes Huanne

Link to comment
Share on other sites

beste huanne

 

 

 

helaas horen alle verschijnselen bij alle hormonen die je gebruikt.

 

misschien zijn het gewoon dingen die er normaal ook al waren voor dat je ongie werdt en is je dat nooit opgevallen. het feit dat je er zo mee bezig bent en moet wachten ga je elke steekje of dingetje voelen.

 

ik voelde ook altijd van alles de behandeling waar ik helemaal niks voelde was raak. en ook dat zegt niks. het enige wat zeker is is een positieve test en geen verschijnselen.

 

 

 

ik weet dat het moeilijk is en slopend maar geef de moed niet op.

 

 

 

liefs

Link to comment
Share on other sites

Hi Huanne,

 

 

 

Allereerst heel erg jammer dat het nog niet gelukt is. Ga je nog wel een poging doen of niet?

 

Ik herken het wel heel erg hoor die symtomen. Ik had ook gevoelige borsten, was misselijk enz. maar 2x was er helemaal niks gebeurd en 1x ben ik weel heel even zwanger geweest. Ik was daar ook heel erg door in de war en zo verdrietig, want ik had het toch gevoeld?! Maar waar het aan ligt? Misschien toch door het HCG wat je in je lichaam hebt, want dat had ik alledrie de keren wel.

 

Het extra spuiten van Pregnyl ken ik ook niet. Ik heb alleen de dag voor de punctie pregnyl gespoten. Ik weet ook niet of het daar mee te maken heeft?

 

 

 

Ik herken dit dus wel, alleen is het bij mij nog niet goed gegaan. Ik hoop dat het deze keer gaat lukken. Mijn arts zei wel dat de kans groter is omdat ik de 3e x wel zwanger ben geweest.

 

Ik heb heel erg getwijfeld of ik niet naar Dusseldorf moet gaan, aangezien ze daar gebruik maken van Assisted Hatching en Embryo glue. Misschien dat het helpt met het innestelen. Maar we hebben toch gekozen om hier te blijven, omdat DD op zo'n kort termijn een hoop stress met zich mee zou brengen. En dat is ook niet bevorderlijk voor het innestelen, toch?!

 

Ik las ook van iemand hier die een aantal pogingen in NL had gedaan en uiteindelijk naar DD is gegaan, dat die arts meteen zei dat ze een te laag LH heeft. Dat kan natuurlijk ook wat uitmaken voor het innestelen enzo.

 

Er zijn dus wel andere methodes en onderzoeken, alleen gebruiken ze die nog niet in NL. Er is ook een topic over DD, misschien dat je dat eens kan lezen...

 

 

 

Ik ben erg benieuwd of jij nog info kan vinden over het innestelen of een stof die je lichaam niet aanmaakt... misschien is dat bij mij ook wel het geval!

 

Succes in ieder geval!!

Link to comment
Share on other sites

Jammer dat het niet gelukt is.

 

 

 

Het probleem is dat je zoveel hormonen binnen krijgt dat er idd tekenen van een zwangerschap zijn terwijl dat niet zo is.

 

ik sluit me aan bij de verhalen hierboven.

 

 

 

Veel succes verder.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Huanne,

 

 

 

Ja, ik ken je gevoel...

 

De laatste 2x zijn bij mij ook negatief uitgevallen en ook

 

ik had zwangerschapsverschijselen en ik heb nu zelfs nog

 

wel eens gevoel dat ik het niet raar zou vinden dat ik

 

zwanger zou zijn [is natuurlijk niet zo]

 

Ik heb nu nog last van moeheid, veel eten en ik heb zelfs

 

melk uit de tepels.

 

Ik ga in juli weer starten met een volgende behandeling en omdat

 

ik meedoe aan een onderzoek en ik de vorige keer een

 

positieve test had, maar na drie dagen een lichte bloeding kreeg

 

dus een soort miskraam, hebben ze toch voorgesteld om bloed

 

te prikken op hcg en deze was dus zo laag dat ik niet zwanger

 

kon zijn.

 

Ik denk dat het echt de hormonen zijn, want het is natuurlijk

 

geen natuurlijk proces.

 

Ik zou me hier niet te druk over maken en anders zou ik het

 

toch eens navragen aan de arts.

 

Succes meid!

Link to comment
Share on other sites

Guest SJSL

Hoi Huanne,

 

 

 

Wat jammer dat het 2 keer niet gelukt is. Ik denk inderdaad dat, nadat er goede bevruchtingen zijn en dus een TP, de innesteling ook een kwestie van "geluk" is. Na 2 keer kan je denk ik nog niet zeggen dat dat niet mogelijk is ofzo. Ik heb geen ervaring met verdere testen op dat gebied, maar volgens mij is dat na 2 keer ook nog niet aan de orde. Na meerdere miskramen gaan ze wel andere onderzoeken doen (weet ook niet precies wat).

 

De Pregnyl die je meerdere keren hebt gespoten bevat HCG, het zwangerschapshormoon, dus het zou heel goed kunnen dat je symptomen daarvan komen. Want de hoeveelheid HCG die je lichaam zou aanmaken als je zwanger bent, zou zo vroeg nog zo laag zijn, dat je daar volgens mij nog geen symptomen van kan hebben.

 

Ik denk ook dat je geest hele rare dingen met je doet in de wachtweken en je daardoor vanalles voelt. Het is om gek van te worden.

 

 

 

Veel succes met je verdere pogingen!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use