Jump to content

Onze weg naar IVF met endometriose.


Mutsy_4

Recommended Posts

Ik zal mijn verhaal in het kort proberen te vertellen.

 

 

 

April 2006 ben ik gestopt met de pil, februari 2007 1e miskraam met 7 weken, 4 april 2007 2e miskraam met 5 weken, februari 2008 3e miskraam met 6 weken.

 

Maart 2009 eindelijk naar de gyn, na veel pijn en een huisarts die me hiervoor niet door wilde verwijzen en ons uiteindelijk doorverwees omdat een zwangerschap uitbleef.

 

Bij de 1e afspraak waren daar de cysten, op mijn linker eierstok 6 en 3 cm en ze lagen tegen elkaar aan. Hierna is het heen en weer geslinger begonnen ik kreeg iedere keer een ander gyn en dat maakte het er allemaal niet fijner op en kregen we dus allerlei verschillende behandel plannen.

 

De 1e: waarschijnlijk 6 maanden aan de pil, dit hoefde later weer niet en we gingen met IUI starten,

 

 

 

De 2e: heeft de 1e samenlevingstest uitgevoerd en bleek dat ik zuur slijm had, verder niks over behandeling gehad,

 

 

 

De 3e: 2e samenlevingstest uitgevoerd weer zuur slijm, starten met IUI eerst 3 pogingen en dan kijkoperatie, IUI helemaal zonder hormonen, in mijn natuurlijk cyclus ivm regelmatige cyclus

 

 

 

De 4e: 1 IUI met hormonen, als deze mislukt dan kijkoperatie, tijdens de IUI werd tegen mij verteld wat ze ging doen en na de IUI moest

 

ik voor afspraak voor opname.

 

 

 

Maar na dit heen en weer geslinger en dat de gyn's het niet met elkaar eens waren, en omdat ik het niet normaal vond dat ze zo vaag deden het is tenslotte mijn lijf :dry:

 

Hebben we alles daar afgeblazen en besloten om even rust te nemen en op zoek te gaan naar een ander ZH.

 

 

 

We vonden het ook zo raar dat er helemaal geen onderzoeken naar de mk is gedaan, geen HSG, geen bloedonderzoek.

 

Zaadonderzoek wel maar daar was niks op aan te merken.

 

Bij mij hadden ze endometriose, 2 cystes, zuur slijm ontdekt

 

 

 

December 2009 hadden we onze 1e afspaak in het nieuwe ziekenhuis (roosendaal) en april dit jaar ben ik geopereerd aan de endometriose. De gyn heeft hier de 2 cysten verwijderd en verklevingen aan mijn blaas, baarmoeder en eileider verwijderd ook was mijn eierstok verkleefd met mijn dikke darm.

 

Nu in de overgang en heb ik 18 mei de 1e decapeptyl gehad, deze is maandelijks tot we mogen starten met de IVF.

 

3 juni hebben we de intake in Tilburg en vinden het allebei heel spannend.

 

Maar na ruim 4 jaar komen we eindelijk verder en dichterbij een wonder.

 

 

 

Dit was in het kort mijn verhaal en ik zal alles bijhouden over ons IVF avontuur.

Link to comment
Share on other sites

Hoi NoesvH,

 

 

 

Tjonge wat een verdriet hebben jullie al gehad zeg! Onvoorstelbaar ook hoe de artsen verschillend met dingen omgaan en verschillende meningen hebben hé.

 

 

 

 

 

Ook ik heb endometriose met cystes. (mijn verhaal: onder topic 'mijn dagboek')Inmiddels hebben wij een week geleden intake ivf gehad. Hopelijk over 6 weken 1e ivf poging.

 

 

 

Veel sterkte en succes!

Link to comment
Share on other sites

Van harte welkom bij ons!

 

 

 

Ook ik heb endometriose en 5 maanden geleden ben ik bevallen van Bo. We zitten direct weer in de achtbaan voor een 2e kindje en dit gaat weer niet makkelijk. Cryo poging mislukt, enorm veel pijn gekregen (endometriose heel hard gegaan) en deze poging is uitgesteld door een depot lucrin van 1 maand. Maandag mag ik weer terug om te kijken hoe het dan met de cyste is.

 

Maar wat ik eigenlijk wou vertellen is dat het met endometriose dus wel mogelijk kan zijn om zwanger te worden.

 

 

 

Heel veel succes!!

Link to comment
Share on other sites

Hee, ik zag je berichtje en dacht, nu al terug? Erg he, die laatste uren, ik weet nog goed hoe ik toen naar de klok zat te kijken.. Dat vind ik altijd wel lastig in het ziekenhuis... voor jou is die afspraak het moment van het jaar zeg maar.. maar zij zien zoveel mensen op een dag.. gelukkig heb ik het altijd erg goed getroffen bij mijn IVF, heel aardige, kundige mensen die er echt de tijd voor namen en wel net zo blij als ik leken toen het gelukt bleek te zijn.. Dat is wat ik jou ook gun!

 

 

 

Succes vanmiddag, ben heel benieuwd!

 

 

 

Liefs Pien

Link to comment
Share on other sites

Dank je wel, lieverd.

 

 

 

Ja dat wachten duurt zoooo lang, vooral in het ziekenhuis.

 

Het is inderdaad voor ons eindelijk een stap in de goede richting ipv 2 stappen terug zoals het tot nu toe bij ons in de MMM gaat.

 

 

 

Ik ga afsluiten en even lekker eten en rommelen in huis en dan op naar Tilburg!

 

Tot straks.

Link to comment
Share on other sites

Daar ben ik weer, bloedgeprikt en wel.

 

 

 

Ivm de zomerstop van het lab en de Decapeptyl dankzij de endo moet ik eerst nog 3x die 4wekelijkse injectie krijgen. Ongeveer 6 september (4 weken na 4e en laatste deca) mag ik beginnen met de Lucrin, een dag later met de Gonal injectie.

 

Ik heb natuurlijk een beetje zitten rekenen en dan zoou de punctie rond de verjaardag en sterfdag van mijn vader zijn (19 en 20 september) Ik zei het tegen mijn man en die zei "Dat zou een heel leuk cadeautje zijn dan."

 

 

 

Dus nog 3,5 maand aan de decapeptyl en dan starten met IVF.

 

Geen vooronderzoeken ze gebruiken mijn dossier van Roosendaal.

 

 

 

Wel heeft hij ons gewaarschuwd voor de eventuele complicaties die voor kunnne komen, zoals overstimulatie maar vooral wat er met de endometriose kan gebeuren.

 

Maar wij willen dit dus we gaan er voor.

 

 

 

We hebben een datum en dat vind ik fijn om naar uit te kijken!!!!

 

 

 

Maandag bellen om een afspraak te maken voor augustus met de IVF-verpleegkundige, dan moet ik de medicatie meenemen en gaat ze alles uitleggen over de medicatie en pril-uitleg.

 

 

 

Mijn man snapt er nog steeds niks van alleen dat het een zware tijd wordt en hij hoopt dat de endo een beetje rsutig blijft.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use