Jump to content

Fragmentatie?


lelie

Recommended Posts

Hey,

 

 

 

Heb vandaag TP gehad van 2 embryos, 7cellig met een beetje fragmentatie.

 

 

 

Vroeg me af wat jullie ervaringen zijn met fragmentatie?

 

Zijn er hier die zwanger zijn geworden van embryo's met fragmentatie?

 

Zoja, hoeveel cellig waren ze en had je veel fragmentatie?

 

 

 

Groetjes Lelie

Link to comment
Share on other sites

Ik heb de zgn. topperembryo's terug gehad zonder fragmentatie. Maar ook niet blijven plakken en dus niet zwanger.

 

 

 

Zelfs mét fragmentatie of 4-cellig embryo kun je heel goed zwanger raken. Er zijn hier op het forum meiden die dit meegemaakt hebben.

 

 

 

De kwaliteit van het embryo wil eigenlijk weinig zeggen, succes met de slopende wachtweken!

 

 

 

Groetjes

Link to comment
Share on other sites

ik had uiteindelijk 4 goede eicellen die allemaal behoorlijk gefragmenteerd waren.Ik schrok daar best wel van hoor! 2 dagen na de punctie waren er 2, 4 cellig en 2, 6 cellig.

 

 

 

ik heb op maandag de punctie gehad en vrijdag de terugplaatsing dat is een dag later als de meeste ziekenhuisen.Ik heb er 1 terug gekregen die uiteindelijk 16 cellig was en ben meteen de eerste poging zwanger geraakt..

 

 

 

2 met fragmentatie waren goed genoeg om in te vriezen dat had ik niet verwacht! 1 was teveel gefragmenteerd.

Link to comment
Share on other sites

He hallo allemaal,

 

 

 

Ik loop in VU en heb nog nooit gehoord of de embryo's wel of niet gefragmenteerd waren... geen idee dus.

 

 

 

Sonja81: arts in VU vertelde mij pas dat de kwaliteit vd embryo juist wel van belang is of hij blijft plakken of niet, maar dat ze nu volop aan het onderzoeken zijn hoe de kwaliteit vd embryo beter te kunnen meten. Het kan dus zijn dat wij denken dat we een top embryo teruggeplaatst hebben gekregen maar dat hij dus niet zo goed blijkt te zijn en niet blijft plakken. Hopelijk voor ons allemaal hier dat ze snel meer weten over de kwaliteit vd embryo's.

Link to comment
Share on other sites

Hoi lelie,

 

 

 

Ik ben de 1e ivf zwanger geworden van een embryo met fragmentatie, er waren al cellen uit een gevallen. Ik zag het ook op de foto. Maar heeft dus wel ingenestelt. De 2 pogingen daarna was er nog meer framentatie en kregen ze het stempel matig. Deze pogingen zijn mislukt. De gyn. vertelde mij dat zelfs cryo's die ontdooid worden en ondertussen veel fragmentaie bevatten ook aanslaan. De kwaliteit zegt wel iets maar lang niet alles. Succes met je poging!

Link to comment
Share on other sites

Dag Lelie,

 

 

 

Ook ik ben zwanger geworden van een kwaliteit C 8-cellige, met een klein beetje fragmentatie. Toch is dit geeindigd in een missed abortion (hartje stopte met kloppen met bijna 9 weken).

 

 

 

Ik denk dat innesteling met een wat mindere embryo nog wel kan lukken, maar daarna is de kans dat het alsnog fout gaat, redelijk groot...

 

 

 

Groetjes,

 

Nine

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use